Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kaarelankujan alueen perusparannus jatkuu lokakuulle

Jaa

Katutyöt Suomalais-venäläisen koulun ja uuden liikuntahallin alueella Helsingin Kaarelassa jatkuvat lokakuulle 2021. Hankkeessa Kehä I:n ja Hämeenlinnanväylän risteyksen lähelle sijoittuvalle alueelle rakennetaan muun muassa uusi kävelyn ja pyöräilyn pääreitti sekä kunnallistekniikkaa alueen kiinteistöille.

Katutyöt Suomalais-venäläisen koulun ja uuden liikuntahallin alueella Helsingin Kaarelassa jatkuvat lokakuulle 2021.
Katutyöt Suomalais-venäläisen koulun ja uuden liikuntahallin alueella Helsingin Kaarelassa jatkuvat lokakuulle 2021.

Kaarelankulku on uusi esikaupungin tavoiteverkon mukainen pyöräilyn pääreitti, joka kulkee uuden koulurakennuksen ja liikuntahallin välistä. Reitti muodostaa suoran yhteyden Hämeenlinnanväylän ja Kaarelantien alikulkujen välille.

Katutyöt käynnistyivät huhtikuussa 2021, ja perusparannus valmistuu lokakuussa 2021. Usean samanaikaisen rakennustyömaan töiden yhteensovittaminen sekä väliaikaisten kulkuyhteyksien työnaikaiset järjestelyt ovat vaikuttaneet katutöiden aikatauluun.

Katutyöt vaikuttavat alueella liikkumiseen

Työmaaliikenne ja väliaikaiset liikennejärjestelyt autoilijoille, kävelijöille ja polkupyöräilijöille vaikuttavat liikkumiseen alueella. Työt vaiheistetaan alueen muun rakentamisen kanssa, ja kiinteistöille pääsyt varmistetaan urakan aikana.

Ajoneuvoliikenne

Ajoneuvoliikenteen väliaikainen kulkureitti kouluun ja päiväkotiin kulkee Kaarelantien, Kirjokiventien ja Kirjokalliontien kautta.

Jalankulkijat
Jalankulkuyhteys Kaarelankujalla pysyy avoinna työn aikana.

Väliaikainen jalankulkuyhteys Kaarelankujan ja Kaarelantientien risteysalueelta koululle kulkee Kaarelantien jalkakäytävän, Etelä-Kaarelan polun ja Kaarelankulun kautta.

Polkupyörät

Väliaikainen polkupyöräily-yhteys Kaarelankujan ja Kaarelantientien risteysalueelta koululle kulkee Kaarelantien pyörätien, Etelä-Kaarelan polun ja Kaarelankulun kautta.

Joukkoliikenne

Kaarelankujan ja Kaarelantien risteysalueen linja-autopysäkki on tilapäisesti siirretty Kaarelantielle risteysalueen pohjoispuolelle, ja se palautuu entiselle paikalleen elokuun aikana.

Urakan erityisen meluavia ja pölyäviä työvaiheita ovat kallionporaamistyöt Kaarelankujalla. Töitä tehdään arkisin kello 7–18.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakentamiseen liittyvät kysymykset
Tieluiska Oy Martti Kuikka, vastaava työnjohtaja p. 050 535 8333 martti.kuikka@tieluiska.fi

12.8.2021 alkaen
Anna Nyyssönen, projektinjohtaja, Helsingin kaupunkiympäristön toimiala p. 09 310 20569 anna.nyyssonen@hel.fi

25.8.2021 alkaen
Katariina Hämäläinen, projektinjohtaja, suunnitteluttaminen, Helsingin kaupunkiympäristön toimiala p. 09 310 20706
katariina.m.hamalainen@hel.fi

Kuvat

Katutyöt Suomalais-venäläisen koulun ja uuden liikuntahallin alueella Helsingin Kaarelassa jatkuvat lokakuulle 2021.
Katutyöt Suomalais-venäläisen koulun ja uuden liikuntahallin alueella Helsingin Kaarelassa jatkuvat lokakuulle 2021.
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 21.9.202121.9.2021 18:53:52 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta kokoontui tiistaina 21. syyskuuta 2021. Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi kokouksessa lausuntonsa kaupunkiympäristön toimialajohtajan viran täytöstä. Lautakunta toteaa lausunnossaan, että toimialajohtajan virkaan tulisi valita Ville Lehmuskoski. Hän toimii parhaillaan Helsingin kaupungin liikenneliikelaitoksen (HKL) toimitusjohtajana. Lautakunnan päätös oli yksimielinen. Asia etenee kaupunginhallituksen kautta kaupunginvaltuuston päätettäväksi lokakuun lopulla. Kokouksen kaikki päätökset on luettavissa kaupungin verkkosivuilla julkaistussa päätöstiedotteessa: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme