Basam Books

Kaarina Kailo tarkastelee uutuuskirjassaan saunan elämänkaarirituaalien vaiennettua feminiinistä historiaa!

Jaa
Kailo tarjoaa käytännönläheisiä ehdotuksia siitä, miten siirtymäriittejä ja muuta tapakulttuuria voidaan ottaa uudestaan käyttöön luontouskonnon ja ekososiaalisen sivistyksen hengessä.
Sauna, naiseus ja elämänkaari – Perinnekulttuurin paluu (Basam Books 2022)
Sauna, naiseus ja elämänkaari – Perinnekulttuurin paluu (Basam Books 2022)

Saunassa – tuossa suomalaisen perinnekulttuurin mikrokosmoksessa – on läpi aikojen uudistuttu ja eheytetty sekä kehoa että mieltä. 

Kaarina Kailon uutuusteos Sauna, naiseus ja elämänkaari – Perinnekulttuurin paluu keskittyy saunan elämänkaarirituaaleihin ja sen unohdettuun, jopa vaiennettuun, feminiiniseen puoleen ja kulttuurihistoriaan.

Kirjassa esitellään saunarituaaleja aina synnytys-, morsius- ja hääsaunoista sekä lemmennostatussaunoista vainajan viimeisiin löylyihin saakka. Kailo tarkastelee myös erityisesti naisten rituaali- ja sosiaalisessa asemassa tapahtuneita muutoksia ja kannustaa saunakulttuurin uudistamiseen ennakkoluulottomassa hengessä!

Kirja tarjoaa käytännönläheisiä ehdotuksia siitä, miten siirtymäriittejä ja muuta tapakulttuuria voidaan ottaa uudestaan käyttöön luontouskonnon ja ekososiaalisen sivistyksen hengessä. Lisäksi se tarjoaa esimerkkejä etenkin ikänaisia voimaannuttavista riiteistä.

Kirjailijasta

Kaarina Kailo (Ph.D.) on Pohjois-Amerikan tutkimuksen dosentti, tietokirjailija ja tunnustettu matriarkaalisen tutkimuksen asiantuntija. Hän asui Kanadassa l7 vuotta ja toimi pitkään naistutkimuksen viroissa Simone de Beauvoir-instituutissa, Montrealissa. Suomessa hän on toiminut Oulun yliopiston naistutkimuksen professorina ja Suomen Akatemian varttuneena tutkijana. Kailo on kirjoittanut satoja artikkeleita ja lukuisia kirjoja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet:


Frida Wikblad
frida@basambooks.fi

Kuvat

Sauna, naiseus ja elämänkaari – Perinnekulttuurin paluu (Basam Books 2022)
Sauna, naiseus ja elämänkaari – Perinnekulttuurin paluu (Basam Books 2022)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Lapinlahdenpolku 8, c/o Lapinlahden Lähde Oy
00180 HELSINKI

https://basambooks.fi

Basam Books on riippumaton helsinkiläinen yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaan hyvinvointi- ja työelämäkirjallisuuden, kaunokirjallisten klassikoiden sekä runouden kustantajana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme