Mangrove Oy

Kaarinan ensimmäiset puukerrostalot rakentuvat Rauhalinnaan

Jaa
Asukashaku Jalostusasemankadun kahteen ASO-kerrostaloon aukeaa syyskuussa. Puurakenteisten kerrostalojen suunnittelussa on huomioitu muun muassa etätyöntekijöiden ja sähköautoilijoiden tarpeet.
Kaarinan ensimmäiset puukerrostalot rakentuvat suositulle Rauhalinnan alueelle keskustan tuntumaan.
Kaarinan ensimmäiset puukerrostalot rakentuvat suositulle Rauhalinnan alueelle keskustan tuntumaan.

Mangrove Asumisoikeus Oy laajentaa asumisoikeusasuntotuotantoaan Turun seudulle. Ensimmäisen kohteen rakennustyöt on päästy aloittamaan Kaarinan Rauhalinnassa. Kaarinan keskustan lähellä sijaitsevalle alueelle valmistuu arviolta helmikuussa 2024 kaksi viisikerroksista puukerrostaloa, joissa on yhteensä 45 erikokoista asuntoa.

Jalostusasemankatu 5b:n ja 9b:n puukerrostalot ovat uusi aluevaltaus Kaarinassa ja edelleen pienimuotoinen erikoisuus koko Suomen mittakaavassa, sillä vain noin 5 prosenttia uusista kerrostaloista on puurakenteisia. Mangrovella uskotaan vahvasti, että puukerrostalot ovat tulevaisuutta.

– Me haluamme olla puukerrostalorakentamisen edelläkävijä ja aiomme panostaa puurakentamisen kehittämiseen, sanoo Mangrove Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja Sami Lehto.

– Puukerrostalon kokonaiselinkaari on ympäristön kannalta parempi kuin perinteisessä betonirakentamisessa. Rakentamiseen käytetty puu sitoo hiilidioksidia vuosikymmenien ajan, ja puu itsessään on uusiutuva ja kestävä materiaali.

Asumista helpottavia ratkaisuja

Jalostusasemankadun uudet talot rakentuvat lähelle Kaarinan valmiita palveluita, joten esimerkiksi koulut ja liikuntamahdollisuudet sijaitsevat lyhyen matkan päässä.

– Rauhalinna on jo pitkään ollut todella suosittu ja hyvämaineinen asuinalue, kehuu Mangrove Asumisoikeus Oy:n myynti- ja hallintopäällikkö Leena Peltola.

Alueella on jo vanhastaan paljon asutusta, joten joukkoliikenneyhteydet Kaarinan sisällä ja Turun seudulla ovat valmiiksi toimivat. Myös omalla autolla liikkuminen on helppoa, sillä Turkuun, Helsinkiin ja Saaristotietä Paraisille päin pääsee ajamaan kätevästi. Jokaiselle asunnolle on varattavissa autopaikka, joista osa on varustettu sähköauton latausvalmiudella.

Moni on tottunut viime vuosina etätyöskentelyyn, mikä on huomioitu myös osassa Jalostusasemankadun asunnoista.

– Asuntoihin on suunniteltu erillisiä etätyönurkkauksia, jotka auttavat arjen ja työn yhteensovittamisessa. Tilan voi myös helposti muuttaa muuhun hyötykäyttöön, Peltola kertoo.

Asumisoikeudella huoletonta asumista

Mangrove Yhtiöt on viime vuosina muiden projektien ohella kasvattanut voimakkaasti myös asumisoikeusasuntotuotantoaan.

– Haluamme, että laadukasta kerrostaloasumista on tarjolla erilaisissa elämäntilanteissa oleville ihmisille ja perheille. Asumisoikeusasunnot ovat erinomainen vaihtoehto omistus- ja vuokra-asumisen välimaastossa, Lehto neuvoo.

Uudiskohteessa asumisoikeusmaksu on 15 prosenttia asunnon rakennuskustannuksista. Asuntoa hakeviin ei sovelleta tulorajoja, eikä yli 55-vuotiaiden tarvitse myöskään huolehtia varallisuusrajoista. ASO-asunnoissa saa asua niin pitkään kuin haluaa, ja asumisoikeusmaksun saa takaisin 3 kuukauden irtisanomisajan jälkeen rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna. Indeksin nousun myötä asumisoikeusmaksulle saa myös tuottoa.

Asumisoikeus on turvallinen ratkaisu nykyisessä tilanteessa, jossa asuntolainojen korot ovat nousussa.

– ASO-maksua varten tarvittava asuntolaina on varsin maltillinen omistusasunnon lainaan nähden. Asumisoikeusasunnossa ei tarvitse menettää yöuniaan pankkilainan korkokulujen nousua miettiessä, Lehto vakuuttaa.

Lisätietoja:

Sami Lehto, toimitusjohtaja, Mangrove Asumisoikeus Oy, p. 040 582 4182

sami.lehto@mangrove.fi

Leena Peltola, myynti- ja hallintopäällikkö, Mangrove Asumisoikeus Oy p. 0400 550 185

leena.peltola@mangrove.fi

Jalostusasemankatu 5b ja 9b

  • Mangrove Asumisoikeus Oy:n asumisoikeuskohde Kaarinan Rauhalinnassa
  • valmistuu arviolta alkuvuodesta 2024
  • Ensimmäinen haku asuntoihin 20.9.–4.10.2022, minkä jälkeen asuntoihin on jatkuva haku
  • tarjolla on 45 erikokoista asuntoa: kaksioita, kolmioita ja neljän huoneen asuntoja
  • autopaikka joka asunnolle, osassa paikoista sähköauton latausvalmius
  • kahden kerrostalon yhteinen saunaosasto, jota asukkaat voivat vuokrata
  • www.mangrove.fi/jalostusasemankatu

Avainsanat

Kuvat

Kaarinan ensimmäiset puukerrostalot rakentuvat suositulle Rauhalinnan alueelle keskustan tuntumaan.
Kaarinan ensimmäiset puukerrostalot rakentuvat suositulle Rauhalinnan alueelle keskustan tuntumaan.
Lataa
Jalostusasemankadun puukerrostalon kokonaiselinkaari on ympäristön kannalta parempi kuin perinteisessä betonirakentamisessa, sillä puu itsessään on uusiutuva ja kestävä materiaali.
Jalostusasemankadun puukerrostalon kokonaiselinkaari on ympäristön kannalta parempi kuin perinteisessä betonirakentamisessa, sillä puu itsessään on uusiutuva ja kestävä materiaali.
Lataa
Jalostusasemankatu 5b:llä ja 9b:llä on asuntojen omien kylpytilojen lisäksi myös yhteinen saunaosasto, jota asukkaat voivat vuokrata käyttöönsä.
Jalostusasemankatu 5b:llä ja 9b:llä on asuntojen omien kylpytilojen lisäksi myös yhteinen saunaosasto, jota asukkaat voivat vuokrata käyttöönsä.
Lataa
Tarjolla on 45 erikokoista asumisoikeusasuntoa, joista osassa on kätevä etätyönurkkaus.
Tarjolla on 45 erikokoista asumisoikeusasuntoa, joista osassa on kätevä etätyönurkkaus.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Mangrove Oy
Ruukinkatu 2-4
20540 Turku

050 471 7597https://www.mangrove.fi/

Mangrove on vuonna 1994 perustettu kotimainen asumiseen erikoistunut perheyritys. Yritys on keskittynyt ympäristön hyvinvointia ja kestävää kehitystä tukevien kohtuuhintaisten asuntojen rakennuttamiseen, rakentamiseen ja omistamiseen. Yritys rakentaa ja rakennuttaa omistus-, asumisoikeus- ja vuokrakoteja yksityishenkilöille sekä toimii KVR-rakennuttaja- ja hankeyhteistyökumppanina kiinteistöjen omistajille ja sijoittajille. Mangrove toimii Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla sekä Länsi-Suomen alueella. Konsernin emoyhtiö on Mangrove Yhtiöt Oy, ja siihen kuuluvat mm. Mangrove Oy, Mangrove Rakennuttaja Oy ja Mangrove Asumisoikeus Oy. Mangroven liikevaihto vuonna 2021 oli noin 47 miljoonaa euroa. www.mangrove.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mangrove Oy

Mangrove Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi Jouni Hämäläinen21.12.2022 10:09:56 EET | Tiedote

Mangrove Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty rakennusinsinööri Jouni Hämäläinen (s. 1974). Hän aloittaa tehtävässään 19.1.2023. Mangrove Oy vastaa Mangrove Yhtiöt -konsernin rakennusliiketoiminnasta. Mangrove Oy:n nykyinen toimitusjohtaja Antti Lundstedt jatkaa Mangrove Yhtiöt -konsernin emoyhtiön toimitusjohtajana sekä Mangrove Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Konsernin hallituksen puheenjohtajana jatkaa Timo Lundstedt.

Uudelle Lamminrahkan alueelle etsitään jo asukkaita – haku Kuurankatu 2:n ASO-asuntoihin alkaa syyskuussa1.9.2022 12:02:00 EEST | Tiedote

Mangrove Asumisoikeus Oy:n asumisoikeuskohde Kuurankatu 2 Kangasalla valmistuu arviolta helmikuussa 2024. Syyskuussa alkavassa haussa on tarjolla 67 erikokoista kerrostaloasuntoa. Energiatehokkaassa kohteessa on käytössä uudentyyppinen hybridilämmitysjärjestelmä, ja asukkaiden käytettävissä on yhteiskäyttöauto. Valmistuessaan Lamminrahkan alue täydentää palveluillaan myös Itä-Tampereen palvelutarjontaa, ja Lamminrahkan kouluun tullaan ottamaan oppilaita yli kuntarajojen.

Mangrove Asumisoikeus Oy rakennuttaa Tampereelle ensimmäiset asumisoikeusasunnot – taloyhtiöiden oma aurinkovoimala tuottaa käyttösähkön koteihin13.1.2022 08:30:00 EET | Tiedote

Mangrove Asumisoikeus Oy:n ensimmäinen asumisoikeuskohde tuo pitkästä aikaa Tampereen Koivistonkylän alueelle uutta asuntotarjontaa. Maalämmön ja aurinkosähkön ansiosta energian käytön kustannukset kohteessa ovat tavallista matalammat. Samalla Ilokkaanpuisto on Euroopan ensimmäinen etätuotetusta aurinkosähköstä energiansa saava asuinalue.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme