Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kaasuputkityöt alkavat Patolassa ja Maunulassa – Suursuonlaidalta kaadetaan puita

Jaa

Maakaasun siirtoputken rakentamiseen liittyvät valmistelevat työt alkavat toukokuun puolivälissä Patolassa. Kivipadonpuiston hiekkakentälle perustetaan työmaatukikohta ja putkivarasto. Kenttä on työmaan käytössä vuoden 2020 loppuun asti.

Toukokuun lopulla työt alkavat myös Maunulassa Suursuonlaidalla. Kadun varresta joudutaan kaatamaan kymmenkunta puuta rakennustöiden alta. Kaadettavat puut ovat pääosin Suursuon sairaalan, Maunulan terveyskeskuksen ja sosiaalikeskuksen tonteilla.

Kaasuputken rakennustyöt liittyvät uuteen asuinrakentamiseen, jota on suunniteltu Pirkkolantien, Pirjontien ja Käskynhaltijantien varteen. Lisäksi Suursuonlaitaan on tulossa uusi päiväkoti. Alueella on alkamassa myös Raide-Jokeri-pikaraitiotien rakentaminen. Uusi rakentaminen edellyttää nykyisen kaasuputken ja muun kunnallistekniikan siirtämistä paikkaan, jossa niiden käyttö ja huolto on jatkossakin mahdollista. Kaasuputkea pitää siirtää myös, jotta suojaetäisyydet uusiin rakennuksiin täyttyvät. Esimerkiksi Suursuonlaidan uutta päiväkotia ei voida ottaa käyttöön ennen kuin vanha kaasuputki on poistettu käytöstä.

Patolassa kaasuputken rakentaminen edellyttää noin 12 metriä leveän työalueen raivaamista metsään. Myös Henrik Sohlbergin puistosta ja Itsenäisyydenpuistosta joudutaan kaatamaan joitakin puita rakennustöiden takia. Puiden kaataminen Patolan metsässä ja puistoissa tehdään elokuussa.

Kunnallistekniikan siirtotyöt ovat alkaneet Pirkkolantiellä jo alkuvuodesta. Kaikki kaasuputken ja muun kunnallistekniikan siirtoon liittyvät työt ovat valmiita syksyllä 2020. Töistä vastaa Helsingin kaupunki. Kaasuputken siirrosta vastaa Gasum. Tietoa työstä on koottu verkkosivuille osoitteeseen hel.fi/johtosiirrot.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Silja Hurskainen
projektipäällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
Liikenne- ja katusuunnittelu
puh. 09 310 38939
silja.hurskainen@hel.fi

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 28.5.202028.5.2020 17:47:49 EESTTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 28.5.2020. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 11.6.2020.

Helsingin maanalaisen yleiskaavan luonnos kommentoitavana verkossa28.5.2020 12:16:20 EESTTiedote

Millaisiin tarkoituksiin Helsingin kallioperää kannattaa hyödyntää? Miten maanalaisia kävely-ympäristöjä pitäisi kehittää? Entä millaisin periaattein ohjataan maalämpökaivojen rakentamista tulevaisuudessa? Esimerkiksi tällaisiin kysymyksiin voi nyt ottaa kantaa, kun Helsingin maanalaisen yleiskaavan luonnos on kommentoitavana 26. kesäkuuta asti kaupungin verkkosivuilla osoitteessa kerrokantasi.hel.fi.

Helsinki kokeilee uutta toimintamallia katutöiden nopeuttamiseksi27.5.2020 09:50:00 EESTTiedote

Helsinki alkaa kokeilla uutta toimintamallia kantakaupungin katusaneerauksissa tänä vuonna. Tarkoituksena on nopeuttaa katuhankkeiden kestoa ja vähentää niiden aiheuttamia haittoja. Uusi Helsinki-malli on jatkoa Aalto-yliopiston tutkimushankkeelle, joka on osa pormestari Jan Vapaavuoren vuonna 2019 käynnistämää, katutöiden haittojen vähentämiseen tähtäävää hankekokonaisuutta. Tutkimusta johti professori Olli Seppänen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme