Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kaasuputkityöt alkavat Patolassa ja Maunulassa – Suursuonlaidalta kaadetaan puita

Jaa

Maakaasun siirtoputken rakentamiseen liittyvät valmistelevat työt alkavat toukokuun puolivälissä Patolassa. Kivipadonpuiston hiekkakentälle perustetaan työmaatukikohta ja putkivarasto. Kenttä on työmaan käytössä vuoden 2020 loppuun asti.

Toukokuun lopulla työt alkavat myös Maunulassa Suursuonlaidalla. Kadun varresta joudutaan kaatamaan kymmenkunta puuta rakennustöiden alta. Kaadettavat puut ovat pääosin Suursuon sairaalan, Maunulan terveyskeskuksen ja sosiaalikeskuksen tonteilla.

Kaasuputken rakennustyöt liittyvät uuteen asuinrakentamiseen, jota on suunniteltu Pirkkolantien, Pirjontien ja Käskynhaltijantien varteen. Lisäksi Suursuonlaitaan on tulossa uusi päiväkoti. Alueella on alkamassa myös Raide-Jokeri-pikaraitiotien rakentaminen. Uusi rakentaminen edellyttää nykyisen kaasuputken ja muun kunnallistekniikan siirtämistä paikkaan, jossa niiden käyttö ja huolto on jatkossakin mahdollista. Kaasuputkea pitää siirtää myös, jotta suojaetäisyydet uusiin rakennuksiin täyttyvät. Esimerkiksi Suursuonlaidan uutta päiväkotia ei voida ottaa käyttöön ennen kuin vanha kaasuputki on poistettu käytöstä.

Patolassa kaasuputken rakentaminen edellyttää noin 12 metriä leveän työalueen raivaamista metsään. Myös Henrik Sohlbergin puistosta ja Itsenäisyydenpuistosta joudutaan kaatamaan joitakin puita rakennustöiden takia. Puiden kaataminen Patolan metsässä ja puistoissa tehdään elokuussa.

Kunnallistekniikan siirtotyöt ovat alkaneet Pirkkolantiellä jo alkuvuodesta. Kaikki kaasuputken ja muun kunnallistekniikan siirtoon liittyvät työt ovat valmiita syksyllä 2020. Töistä vastaa Helsingin kaupunki. Kaasuputken siirrosta vastaa Gasum. Tietoa työstä on koottu verkkosivuille osoitteeseen hel.fi/johtosiirrot.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Silja Hurskainen
projektipäällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
Liikenne- ja katusuunnittelu
puh. 09 310 38939
silja.hurskainen@hel.fi

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 17.5.201917.5.2019 17:26:56 EESTTiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2019/Kymp_2019-05-17_Ylja_9_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 14.6.2019. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Musiikkitalon ja Makasiinipuiston työmaan välinen reitti avautuu 24.5. – Töölönlahdenkadulla viimeistelytöitä kuluvalla viikolla16.5.2019 13:29:44 EESTTiedote

Rakennustyöt etenevät Töölönlahdenkadulla sekä Oodin ja Musiikkitalon välissä Kansalaistorin ja Makasiinipuiston ympäristössä. Kävelijöiden ja pyöräilijöiden kulku helpottuu alueella, kun Musiikkitalon ja Makasiinipuiston työmaan välinen kävely- ja pyöräilyreitti avautuu perjantaina 24.5. Tällä ja ensi viikolla Töölönlahdenkadulla tehdään asvaltointia ja viimeistellään kiveyksiä.

Katutyö haittaa liikennettä Kantelettarentiellä16.5.2019 12:45:11 EESTTiedote

Kantelettarentiellä Kannelmäessä on meneillään katutyö, jonka yhteydessä rakennetaan uusi kävelytie ja pyörätie sekä uusitaan alueen vesihuollon linjoja sekä johtoja. Toukokuussa Kantelettarentieltä Kauppakeskus Kaaren menevä oma kaista sulkeutuu ja kaikki liikenne tulee kulkemaan kiertoliittymän kautta. Jalankulku ja pyöräliikenne siirretään Kauppakeskus Kaareen menevälle suljetulle ajokaistalle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme