Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kaavin kunta on korjannut toimintaansa - ei perustetta tuomita uhkasakkoja maksettavaksi

Jaa

Kaavin kunta on Itä-Suomen aluehallintoviraston määräysten perusteella korjannut toimintaansa sosiaalihuollon asiakkaiden palvelutarpeen arvioinnissa ja heitä koskevassa päätöksenteossa. Asetettujen uhkasakkojen tuomitsemiselle maksettavaksi ei ole enää perusteita.

Itä-Suomen aluehallintovirasto määräsi 10.6.2022 Kaavin kunnan 50.000 euron uhkasakon uhalla huolehtimaan palvelutarpeen arviointien laatimisesta ja 50.000 euron uhkasakon uhalla laatimaan kehitysvammahuollon asiakkaille erityishuolto-ohjelmat ja kaikille sosiaalihuollon asiakkaille päätökset palveluista. Kaavin kunta on noudattanut määräyksiä niin, että uhkasakkojen tuomitsemiselle maksettavaksi ei ole perusteita.

Kaavin kunta toimitti 11.11.2022 selvityksensä aluehallintovirastolle niistä toimenpiteistä, joihin se määräyksen johdosta oli ryhtynyt. Selvityksen mukaan Kaavin kunnan aikuissosiaalityössä kaikille asiakkaille on tehty palvelutarpeen arviot ja kaikilla on voimassa olevat päätökset. Vammaispalveluissa viiden asiakkaan palvelutarpeen arviointi on meneillään, mutta he hakevat muutosta olemassa oleviin palveluihin. Kaikille kehitysvammahuollon asiakkaille on tehty erityishuolto-ohjelmat.

Aluehallintovirasto katsoo, että Kaavin kunta on noudattanut aluehallintoviraston 10.6.2022 antamia uhkasakolla tehostettuja määräyksiä siten, että uhkasakkojen tuomitsemiselle maksettavaksi ei ole perusteita.

Hoito- ja palvelusuunnitelmat on tärkeää saada ajan tasalle vuodenvaihteeseen mennessä

Kaavin kunnassa on edelleen puutteita omaishoidon tukea saavien asiakkaiden hoito- ja palvelusuunnitelmien laatimisessa ja päivittämisessä. Kaavin kunta on kuitenkin arvioinut, että hoito- ja palvelusuunnitelmat on laadittu ja päivitetään ennen palvelun järjestämisvastuun siirtymistä hyvinvointialueelle. Aluehallintovirasto pitää tältä osin riittävänä huomautuksen antamista. Aluehallintovirasto korostaa, että palvelujen jatkuvuuden kannalta on tärkeää, että asiakkaiden hoito- ja palvelusuunnitelmat ovat ajan tasalla, kun järjestämisvastuu siirtyy 1.1.2023 kunnasta hyvinvointialueelle.

Itä-Suomen aluehallintoviraston valvontapäätös ISAVI/4156/2022 (pdf)

Lisätietoja

ylitarkastaja Taija Liukkonen, p. 0295 016 000 (vaihde)
etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme