Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kadunvarsipysäköinti muuttuu maksulliseksi Jätkäsaaressa

Jaa

Jätkäsaaressa kadunvarren yleiset asiointi- ja vieraspysäköintipaikat muuttuvat maksullisiksi. Pysäköinnin lisäkilpien vaihtaminen aloitetaan syys-lokakuun vaihteessa vaiheittain katu kerrallaan. Alueelle ei ole tulossa muutoksen myötä lippuautomaatteja, vaan kaikki pysäköintimaksut suoritetaan mobiililaitteella.

Kuva: Antti Pulkkinen
Kuva: Antti Pulkkinen

Pysäköinnin maksullisuudella tavoitellaan katutilan tehokkaampaa käyttöä ja lyhytaikaisen pysäköinnin suosimista pitkäaikaisen auton seisottamisen sijaan. Kaupungin keskeisenä strategisena tavoitteena on myös vähentää autolla kuljettuja kilometrejä ja edistää kestävien liikkumismuotojen valitsemista. Lisäksi tarkoituksena on saada kadunvarsipysäköinnin hinta laajentuvassa kantakaupungissa lähemmäksi yksityisiä pysäköintilaitoksia.

Pysäköinnin hinta tulee muutoksen jälkeen olemaan 2 euroa tunnilta. Maksullisuus on voimassa arkena klo 9–21 ja lauantaina klo 9–18.

Lippuautomaatteja ei tule alueelle, maksu suoritetaan mobiilisti

Helsingissä mobiilimaksamisen osuus kaikista pysäköintimaksuista on tällä hetkellä 87 %. Tästä syystä Jätkäsaaren kaduille ei ole muutoksen myötä tulossa pysäköinnin lippuautomaatteja, vaan maksaminen tapahtuu ainoastaan mobiililaitteella. Pysäköinnin maksamiseen on olemassa useampiakin eri toimijoiden mobiilisovelluksia, minkä lisäksi pysäköinti on mahdollista maksaa myös tekstiviestillä.

Kaupunginhallitus teki päätöksen uusista pysäköinnin maksuvyöhykkeistä 25.4.2016. Jätkäsaaren jälkeen vuoden 2023 aikana tarkoituksena on muuttaa myös loput Ruoholahden ja Salmisaaren alueen pysäköintipaikoista maksullisiksi.Lisätiedot:
Liikenneinsinööri Teemu Vuohtoniemi
Kaupunkiympäristön toimiala, liikenne- ja katusuunnittelu
teemu.vuohtoniemi@hel.fi
Puh. 040 621 2981

Viestinnän yhteyshenkilö:
Viestintäsuunnittelija Katri Lehtonen
Kaupunginkanslian viestintä
katri.lehtonen@hel.fi
Puh. 040 1677 302

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Antti Pulkkinen
Kuva: Antti Pulkkinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki laati periaatteet datan ja tekoälyn eettiselle käytölle1.12.2022 08:30:00 EET | Tiedote

Helsinki on laatinut periaatteet datan ja tekoälyn eettiselle käytölle. Helsinki haluaa käyttää dataa ja tekoälyä vastuullisesti ja eettisesti sekä toimia suunnannäyttäjänä muille. Datan ja tekoälyn avulla kaupunki voi aiempaa tehokkaammin automatisoida toimintoja ja parantaa palveluiden laatua, ja siksi niitä halutaan hyödyntää enemmän. Tähän liittyy kuitenkin eettisiä kysymyksiä, minkä takia periaatteet on laadittu.

Helsingin yritysneuvonnan myötävaikutuksella on syntynyt jo 30 000 yritystä – nyt yrityksiä perustavat nuoret, naiset ja maahanmuuttajataustaiset30.11.2022 10:05:00 EET | Tiedote

Helsingin yritysneuvonta täyttää 30 vuotta. Yritysneuvonta on luovinut usean taantuman läpi, auttanut useita menestystarinoita kasvamaan ja seurannut yrityskulttuurin kansainvälistymistä aitiopaikalta. Ukrainan sota ja pandemian koronatukihakemukset ovat työllistäneet viime aikoina Helsingin yritysneuvontaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme