Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Kahdeksankymppisenä biisintekijäksi – Tervetuloa julkkareihin!

Jaa

Mitä syntyy, kun kahdeksankymppiset Roihikan MusaRouvat ja muusikko tapaavat Roihuvuoren monipuolisen palvelukeskuksen musiikkiryhmässä? No biisi tietenkin: elämänmakuinen Syleile mua -kappale. Tervetuloa juhlimaan biisin julkistamista ja musiikkivideon ensi-iltaa Roihuvuoren monipuoliseen palvelukeskukseen 25.11. klo 14.

Roihikan MusaRouvat, sosiaaliohjaaja Katariina Muhli ja muusikko Tarja Merivirta. Kuva: Laura Reunanen.
Roihikan MusaRouvat, sosiaaliohjaaja Katariina Muhli ja muusikko Tarja Merivirta. Kuva: Laura Reunanen.

Aina on hyvä aika kokeilla jotain uutta! Sen todistaa Roihikan MusaRouvien sanoittama Syleile mua -kappale. Biisin myötä rouvista tuli ensilevyttäjiä kahdeksankymppisinä ja he pääsivät tekemään yhteistyötä ammattimuusikoiden kanssa.

Kappaleen on säveltänyt ja sen esittää yhdessä rouvien kanssa muusikko Tarja Merivirta.

– Ajatella, että ollaan päästy levyttämään ja tekemään musavideo! Ei tätä olisi uskonut etukäteen. Me aiomme viettää isot juhlat, rouvat hehkuttavat.

Kaikki me kaipaamme läheisyyttä

Jokainen meistä kaipaa seuraa, ystäviä ja läheisyyttä, kuten Syleile mua -kappale todistaa. Helsingin monipuolisissa palvelukeskuksissa ikääntyneet voivat harrastaa laajasti ja tavata toisiaan. Myös työttömät ovat tervetulleita toimintaan.

”Syleile mua ja maailmaa, syleile mua ja tanssitaan
Älä arjen juhlaa tuhlaa, vaan arjen turhuutta uhmaa
Syleile mua ja maailmaa, syleillään ja keinutaan
Riemuitaan, nautitaan, täällä hetken vain hengaillaan”

Tervetuloa Syleile mua -biisin ja musiikkivideon julkaisutilaisuuteen 25.11. klo 14 Roihuvuoren monipuolisen palvelukeskuksen juhlasaliin, Punahilkantie 16, 00820 Helsinki.

Syleile mua – kuuntele kappale tästä 

Sanat: Mirjami Airola, Tuula Auromaa, Liisa Hyttinen, Pirkko Lehto, Lea Lehtonen, Anja Salonen, Aune Saarela, Seija Sele, Mirjam Silvennoinen, Katariina Muhli ja Tarja Merivirta
Sävel: Tarja Merivirta
Sovitus: Tarja Merivirta, Jasse Merivirta ja Janne Haavisto
Tuotanto: Roihuvuoren seniorikeskus

Lisätietoja antavat:
Tarja Merivirta, muusikko, p. 050 596 8664
Maritta Haavisto, Roihuvuoren monipuolisen palvelukeskuksen johtaja, p. 050 560 7747

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Kuvat

Roihikan MusaRouvat, sosiaaliohjaaja Katariina Muhli ja muusikko Tarja Merivirta. Kuva: Laura Reunanen.
Roihikan MusaRouvat, sosiaaliohjaaja Katariina Muhli ja muusikko Tarja Merivirta. Kuva: Laura Reunanen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunta kokoontuu 21.1.17.1.2020 12:29:38 EETTiedote

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan vuoden ensimmäinen kokous on tiistaina 21. tammikuuta klo 16.15. alkaen. Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilla. Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen. Kevätkauden 2020 kokoukset Sosiaali- ja terveyslautakunta kokoontuu kevätkaudella pääsääntöisesti joka toinen tiistai klo 16.15 alkaen verkkosivuilla olevan listauksen mukaisesti.

Tukihenkilöksi lapselle tai nuorelle?16.1.2020 11:40:56 EETTiedote

Helsingin sosiaali- ja terveystoimialan lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta järjestää kiinnostuneille infotilaisuuden tiistaina 21.1. klo 17–18.30 Oodissa (os. Töölönlahdenkatu 4) tilassa Kuutio, 2. krs. Olisiko sinusta tukihenkilöksi? Tarjoamme mahdollisuuden, joka ilahduttaa itsesi lisäksi myös tukihenkilöä toivovaa lasta tai nuorta. Lupautumalla turvalliseksi aikuiseksi voit olla mukana luomassa ikimuistoisia hetkiä. Helsingin kaupunki on järjestänyt tukihenkilötoimintaa vuosikymmenien ajan. Tukihenkilötoiminta on tärkeä ja arvostettu vapaaehtoistoiminta. Ryhtymällä tukihenkilöksi saat kulkea lapsen tai nuoren rinnalla ja mahdollistaa iloa hänen arkeensa tarjoten hänelle samalla turvallisen aikuisen läsnäoloa. Tukihenkilöt tapaavat tuettaviaan noin kahdesti kuukaudessa. Sinun ei tarvitse osata mitään erityistä – riittää että olet oma itsesi. Toimintaan voivat lähteä mukaan avarakatseiset aikuiset, joilla on tasapainoinen elämäntilanne ja oma elämänhallinta kunnossa. Toimintaan muk

#olentukena -kampanja nostaa esiin lasten ja nuorten parissa tehtävästä vapaaehtoistyöstä kumpuavaa iloa10.1.2020 09:15:51 EETTiedote

Ajalla 13.–19.1. tehdään näkyväksi lasten ja nuorten parissa tehtävää vapaaehtoistyötä sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #olentukena / #jagstöder. Lasten ja nuorten parissa tehtävä vapaaehtoistoiminta tarjoaa apua kuormittavassa arjessa. Vapaaehtoinen aikuinen voi toimia perheelle tärkeänä voimavarana. Esimerkiksi nuoren tukena oleva vapaaehtoinen antaa tuettavalle mahdollisuuden pohtia itselle tärkeitä asioita ja viettää aikaa luotettavan aikuisen kanssa. Tuen tarpeessa oleville lapsille tukihenkilöt tai tukiperheet tarjoavat mukavaa yhdessäoloa tai esimerkiksi mahdollisuuksia harrastaa yhdessä. Toiminta antaa paljon myös tekijälleen. YK:n onnellisuusraportin, World Happiness Report 2019 mukaan vapaaehtoistyötä tekemällä saavutetaan onnellisuutta arkeen ja omaan elämään. Raportista ilmenee, että vapaaehtoistyötä tekemällä voi parantaa omia voimavaroja arjessa. Erityisen merkityksellistä vapaaehtoiselle on huomata, mitä osallistumisella saa annettua. ”On ollut silmiä avaavaa, mit

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme