Kahden uraäidin perustamassa konsulttifirmassa ei ole perinteisiä pomoja—vauhdilla kasvanut Taskmill Oy täytti 5 vuotta

Jaa
Muutoskonsultointiyritys Taskmill Oy perustettiin vuonna 2017 alan asiantuntijoiden Elina Kervisen ja Jutta Gladin unelmasta luoda työpaikka, jossa he itsekin viihtyisivät, ja sellainen firma, jolta voisi itsekin ostaa.

Taskmill on syntynyt unelmasta muuttaa yritysten toimintaa ketterämmäksi, tehokkaammaksi ja järkevämmäksi, ja samalla luoda työpaikka, jossa alan parhaat asiantuntijat todella viihtyisivät. Yrityksen perustajat Elina Kervinen ja Jutta Glad olivat itse asiantuntijataustaisia kollegoita yritysidean syntyessä. 

Naisilla ei ollut aiempaa kokemusta yrityksen perustamisesta tai esihenkilötyöstä, ja molemmilla oli pienet lapset kotona. Taskmill on kuitenkin useana vuonna jopa tuplannut liikevaihtonsa ja henkilöstömääränsä, ja sillä on nyt lähes 30 kokoaikaista asiantuntijaa ja erittäin korkea asiakastyytyväisyys, 9.7/10. Palautteessa korostuu se, että Taskmilin avulla asiakkaat ovat saaneet mittavasti tehostettua toimintaansa ja laatua siten, että työntekijät viihtyvät töissä paremmin.

”Sekä minä että Jutta olimme suurten korporaatioiden kasvatteja”, Taskmillin toimitusjohtaja Elina Kervinen kertoo. ”Olimme nähneet miten yksittäinen ihminen voi hukkua koneistoon, päätöksenteko on kaikkea muuta kuin hajautettua ja oikea käsi ei välttämättä tiedä mitä vasen tekee. Liikeideamme on auttaa muitakin luomaan paremmat toimintamallit ja kestävämpi yrityskulttuuri.”

Elina sanoo myös miettineensä, että ehkä äitiys ja nämä yrittäjyydessä normaalisti esteinä pidetyt asiat antoivatkin kaksikolle voimaa. Millaisen uskon kykyihinsä annamme lapsillemme, jos ajattelemme, ettei voisi olla samalla sekä hyvä vanhempi että hyvä toimitusjohtaja? Ja miten muuten voisimme auttaa muita luomaan paremmat toimintamallit kuin elämällä niitä itse todeksi päivittäin?

Elina ja Jutta ovat yhdistäneet yrityksen johtamisen sujuvasti perhe-elämään. ”Mikromanageeraava johtaja ei ehkä ehtisikään”, Taskmillin COO Jutta Glad toteaa.  Toisaalta nykyajan ihmisläheinen, palveleva johtaja ammentaa ehkä osin jopa samoista vahvuuksista, kuin rakastava vanhempi”, hän jatkaa.

Taskmillissa ei ole perinteisiä pomoja. Vastuut jaetaan erityisosaamisen mukaan, jokainen on välillä muita ohjaava coach tai asiantuntija ja päätöksenteon fasilitaattori. Yrityksen eri toiminnoilla on omat tuoteomistajat, jotka tekevät omaan alueeseensa liittyviä päätöksiä. Siksi myös hallinnolliset kulut pysyvät pieninä ja kasvu on ollut kannattavaa, kun hierarkiaa tai turhaa byrokratiaa ei ole.

”On tietysti helppo toitottaa näin, kun yritys on vielä suhteellisen pieni”, Jutta myöntää. ”Väittäisin kuitenkin, että meillä on palikat hyvin koossa myös tulevaisuuden kasvua silmällä pitäen.”

Isot linjat tulevat osittain omistajilta ja vasta laajentuneelta hallitukselta ja osittain ne ovat yhteisen hiomisen tulosta. ”Emme tietenkään voi äänestää kaikesta ja keskustella kaikesta loputtomiin. Päätöksenteko kuitenkin tapahtuu siellä missä tieto on. Me omistajat olemme olemassa työntekijöitämme varten - osaamispääomahan muodostaa koko bisneksemme. Tällä hetkellä investoimme ja käytämme aikaa nimenomaan henkilöstön coachaamisen ja osaamisen kehittämiseen”, Elina toteaa.

Vapaus ei kuitenkaan ole sama asia kuin se, ettei olisi suunnitelmaa, kuten ketterässä kehittämisessä yleensäkin. Taskmill pyrkii noudattamaan omia oppejaan. "Meillä on tuoteomistajat ja tiimi eri tekemiseen, kuten neuvomme asiakkaitakin", Elina kertoo. 

“Vaikka teemme bisnestä ja haluamme olla menestyvä yritys, haluamme myös työpaikalla olla vähän kuin yhtä perhettä: arvostamme toisiamme sekä toisemme harkintakykyä ja moraalia. Yksi asiakkaillemme antamamme arvolupaus on, että teemme itsestämme vähitellen tarpeettomia mahdollistaen heidän oman henkilökuntansa kasvun ja pärjäämisen ilman konsulttiapua. Näinhän käy väistämättä perheessäkin, kun lapset kasvavat,” Elina kertoo. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Taskmill Oy
Konepajankuja 1
00510 Helsinki

http://taskmill.fi

Taskmill on syntynyt unelmasta muuttaa yritysten toimintaa ketterämmäksi, tehokkaammaksi ja järkevämmäksi, ja samalla luoda työpaikka, jossa alan parhaat asiantuntijat todella viihtyvät. Yrityksen perustajat Elina Kervinen ja Jutta Glad ovat ketterän johtamisen asiantuntijoita, jotka tietävät omasta kokemuksesta, kuinka toimintatapojen järkevöittämisellä saa ihmiset motivoitua ja tekemiseen reippaasti tehokkuutta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.