Espoon kaupunki - Esbo stad

Kahdessa espoolaisessa päiväkodissa koronavirusaltistus

Jaa

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on todettu uusia koronavirustartuntoja. Tartunnan saaneet ovat olleet kahden Espoossa sijaitsevan päiväkodin tiloissa kesä-heinäkuun vaihteessa. Tämänhetkisen tiedon mukaan tapauksilla ei ole yhteyttä toisiinsa.

Päiväkodissa olleiden lasten huoltajiin on otettu yhteyttä ja kerrottu altistuksesta

Sairastuneet on asetettu eristykseen. Espoon kaupungin tartuntatautiviranomainen on asettanut koronavirukselle altistuneet noin 20 lasta ja muutaman henkilökunnan jäsenen kotikaranteeniin. Koska päiväkodit ovat pieniä, lasten yksityisyyden suojan vuoksi päiväkotien nimiä ei julkaista.

Altistuneiden lasten vanhempiin on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti. Päiväkodin muiden, altistumattomien lasten vanhempiin on oltu yhteydessä sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Toisen päiväkodin toiminta jatkuu normaalisti, sillä muilla työntekijöillä tai lapsilla ei katsota olevan tartuntariskiä.

Toinen päiväkoti on tällä hetkellä suljettu suunnitelmien mukaisesti kesäloman ajaksi.

Tapauksilla ei vaikuta olevan yhteyttä Tapiolan kahluualtaaseen, missä oleilleella henkilöllä todettiin koronavirustartunta viikolla 26 (Espoon tiedote 29.6.2020).

Jos sinulla on koronavirusoireita, hakeudu koronavirustestiin

On tärkeää, että jokainen, jolla on vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita, hakeutuu koronavirustestiin riippumatta mahdollisesti tiedossa olevasta altistuksesta.Koronavirustartuntaan viittaavia oireita ovat kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus ja haju- tai makuaistin menetys sekä ripuli tai vatsakipu ilman ilmeistä syytä.

  • Espoon koronaneuvonta p. 09 816 34600 (ma-pe klo 7–18)
  • Muina aikoina Päivystysapu, p. 116 117.

Lisätietoja: espoo.fi/koronavirus

Yhteyshenkilöt

Matti Lyytikäinen, vs. perusturvajohtaja, p. 0500 796 810

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme