Varsinais-Suomen ELY-keskus

Kaikille avoimessa työpajassa 13.10. arvioidaan vt 8:n parantamisen vaihtoehtoja Rauman ja Eurajoen välillä

Jaa

Torstaina 13.10. kello 17.30 alkaen Eurajoen Lapijoen koululla järjestetään kaikille avoin työpaja, jossa arvioidaan valtatien 8 parantamisen YVA-vaiheen vaihtoehtoja yhdessä työskennellen.

Valtatien 8 suunnitteluhankkeen tavoitteena on kehittää tietä sekä parantaa liikkumisen turvallisuutta ja sujuvuutta Rauman seudulla. Käynnissä on ympäristövaikutusten arviointimenettely eli YVA-menettely, jonka aikana hankkeen ympäristövaikutukset selvitetään. Menettelyyn kuuluu palautteen kerääminen ja vuoropuhelu kaikkien hankkeesta kiinnostuneiden kanssa.

Suunnitteluhanke sisältää YVA-menettelyn ja yleissuunnitelman laatimisen. Työ käynnistyi ympäristövaikutusten arviointiohjelman laatimisella viime keväänä. Silloin muodostui työohjelma varsinaiselle ympäristövaikutusten arvioinnille, jonka aika on juuri nyt. Suuntaviivoja arviointiin on saatu palautteista ja YVA-menettelyä valvovan yhteysviranomaisen lausunnosta. Kesällä 2022 tehty muinaisjäännösinventointi sekä maisema- ja luontoarvojen kartoitus antoivat osaltaan lisäeväitä.

Työpajassa pohditaan vaikutuksia yhdessä keskustellen

Aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita työpajaan Lapijoen koululle torstaina 13.10.2022 kello 17.30 alkaen. Koulun osoite on Metsäläntie 2, Eurajoki. Tilaisuus päättyy viimeistään kello 20. Työpaja on kaikille avoin, eikä erillistä ilmoittautumista tarvita. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Tilaisuuden alussa on lyhyt tilannekatsaus ja tarkentuneiden suunnitelmien esittely. Työskentelyvaiheessa jakaudutaan ryhmiin, joissa karttojen äärellä pohditaan keskustellen vaihtoehtojen vaikutuksia sekä mahdollisuuksista lieventää haittoja. ​Ryhmätöiden tuloksia hyödynnetään arviointiselostuksen laatimisessa.

Palautetta voi antaa myös karttapalvelussa: https://vayla.fi/vt-8-rauma-eurajoki

Hankkeesta voi lukea lisää osoitteessa https://vayla.fi/vt-8-rauma-eurajoki

Yhteystiedot

Työpaja ja YVA-menettely:
vanhempi asiantuntija Taina Klinga
Sitowise Oy
P. 020 747 6188
etunimi.sukunimi@sitowise.com

Hanke:
projektipäällikkö Timo Bäcklund
Varsinais-Suomen ELY-keskus
P. 0295 022 782
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

I oktober hade Egentliga Finland en liten nedgång i arbetslösheten, men efterfrågan på arbetskraft minskade22.11.2022 08:00:00 EET | Tiedote

Vid Egentliga Finlands arbets­ och näringsbyrå fanns i slutet av oktober 19 500 arbetslösa arbetssökande. I oktober brukar antalet arbetslösa vanligen minska jämfört med september och denna gång minskade det med 300 personer. Jämfört med året innan har antalet arbetslösa minskat med 1 200 personer (6 %), dvs. långsammare än i hela landet generellt (10 %). I Egentliga Finland minskade antalet permitterade med 400 (22 %) personer jämfört med året innan. I slutet av oktober var andelen arbetslösa arbetssökande av arbetskraften i Egentliga Finland 8,5 %, vilket är 0,5 procentenheter mindre än året innan. Därmed var andelen arbetslösa av arbetskraften något mindre än i hela landet (8,8%). I oktober var antalet arbetslösa mindre än året innan i alla andra ekonomiska regioner i Egentliga Finland förutom Nystadsregionen. Jämfört med året innan fanns den största skillnaden i Åbo ekonomiska region (­8 %). I Nystadsregionen ökade arbetslösheten klart (+24 %). Den högsta arbetslöshetsgraden fanns

Varsinais-Suomen työttömyys tippui hieman lokakuussa mutta työvoiman kysyntä laskussa22.11.2022 08:00:00 EET | Tiedote

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli lokakuun lopussa 19 500 työtöntä työnhakijaa. Lokakuun aikana työttömien määrä tippuu yleensä syyskuuhun verrattuna ja tällä kertaa määrä laski 300 hengellä. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä vähentynyt 1 200 henkilöllä (6 %) eli hitaammin kuin koko maassa yleisesti (10%). Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä aleni 400 (22%) henkilöllä verrattuna vuodentakaiseen. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli lokakuun lopussa Varsinais-Suomessa 8,5% eli 0,5 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Näin työttömien osuus työvoimasta oli hieman pienempi kuin koko maassa (8,8 %). Lokakuussa työttömiä oli Vakka-Suomea lukuun ottamatta kaikissa muissa Varsinais-Suomen seutukunnissa vähemmän kuin vuotta aiemmin. Suurin ero vuotta aiempaan oli Turun seutukunnassa (-8%). Vakka-Suomessa määrä kasvoi selkeästi (+24%). Työttömyysaste oli korkein Turun seutukunnassa (8,8%) sekä Turun kaupungissa (11,4%). Pienin työttömyysaste oli Turunm

ELY-keskus ei määrännyt rakennusperintölain mukaista vaarantamiskieltoa Raisiossa sijaitsevaa ns. Harkko-rakennusta ja viereistä asuinkerrostaloa koskevassa rakennussuojeluasiassa14.11.2022 11:51:24 EET | Tiedote

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on tehnyt 31.10.2022 päätöksen, että se ei määrää vaarantamiskieltoa Raision kaupungissa Nallinkadulla sijaitsevaa entistä kunnan-/kauppalantaloa eli ns. Harkko-rakennusta (680-3-3014-4) ja viereistä kunnan virkailijoiden asuinkerrosta-loa (680-3-3017-2) koskevassa rakennussuojeluasiassa. Raisio-Seura ry esitti huhtikuussa 2022 ELY-keskukselle, että rakennukset määrättäisiin suojeltaviksi rakennusperinnön suojelemisesta annetun lain (rakennusperintölaki, 498/2010) nojalla. Raisio-Seura esitti myös kohteen määräämistä rakennusperintö-lain mukaiseen vaarantamiskieltoon.

Sapelinmäen työväen asuintaloon kohdistuvaa rakennussuojelupäätöstä ei kumottu Kemiönsaaren Taalintehtaalla8.11.2022 09:00:00 EET | Tiedote

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on tehnyt 20.10.2022 päätöksen, että se ei kumoa Kemiönsaaren Dahlsin kylässä Sapelinmäessä sijaitsevien työväen asuintalojen rakennussuojelupäätöstä Övre Sabbels I -kiinteistön (322-492-1-337) osalta. Kemiönsaaren kunta esitti ELY-keskukselle, että ELY-keskuksen vuonna 2012 tekemä rakennussuojelupäätös kumotaan Övre Sabbels I osalta rakennuksen kuntoon liittyvistä turvallisuussyistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme