Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kaikki 1-3-luokkien oppilaat voivat palata lähiopetukseen –hallitus kuitenkin suosittelee etäopiskelua

Jaa

Valtioneuvosto muutti 20.3.2020 oppilaiden lähiopetukseen osallistumisoikeuden kriteerejä. Maanantaista 23.3.2020 alkaen kaikilla vuosiluokkien 1-3 oppilailla on oikeus osallistua lähiopetukseen riippumatta siitä, missä ammateissa huoltajat työskentelevät. Hallitus kuitenkin edelleen suosittelee kaikille koululaisille etäopiskelua, jos se vain on perheille mahdollista.

Kaikkien 1-3-luokkalaisten lisäksi lähiopetukseen ovat oikeutettuja myös ne 1-9-luokkien oppilaat, joilla on päätös erityisestä tuesta tai pidennetystä oppivelvollisuudesta.

-   Koska muutoksesta päätettiin juuri ennen viikonloppua, kouluissa ei välttämättä ole kaikille lähiopetukseen tuleville oppilaille tarjolla koululounasta. Siksi pyydämme, että ne oppilaat, jotka eivät ole aikaisemmin ilmoittautuneet lähiopetukseen, tuovat maanantaina mukanaan omat eväät, kertoo koulutoimenjohtaja Kari Nummela.

Jos tällä viikolla kotona ollut lapsi on tulossa lähiopetukseen maanantaista 23.3. alkaen, huoltajia pyydetään ilmoittamaan tästä koulun rehtorille Wilman kautta mahdollisimman pian, viimeistään maanantaina klo 10.
- Aiemmin ilmoittautuneiden ei tarvitse ilmoittautua uudelleen, muistuttaa koulutoimenjohtaja Marianne West.

Perjantaina 20.3. lähiopetuksessa oli 4500 vaasalaisesta koululaisesta vain 100 koululaista.

- Vaasalaiset perheet ovat noudattaneet esimerkillisesti hallituksen suositusta pitää koululaiset kotona etäopetuksessa. Tilanne ei varmasti ole perheille helppo, koska etenkin pienemmät koululaiset tarvitsevat vielä paljon apua ja ohjausta, samalla kun monet tekevät etätöitä samaan aikaan. Tiivis yhteistyö opettajan, huoltajien ja koululaisten kanssa on nyt tärkeää, kertoo Nummela.

- Myös koulukuljetukset pyritään järjestämään toimiviksi alkuviikosta, lisää West.

Yhteyshenkilöt

Kari Nummela, koulutoimenjohtaja (suomenkielinen perusopetus)
p. 040 754 7702

Marianne West, koulutoimenjohtaja (ruotsinkielinen perusopetus)
p. 040 777 3225

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme