Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kaikki maalaavat myös Kangasalla ke 10.7.

Jaa

Kaikki maalaavat! -maalaustapahtuma on valtakunnallinen ilmaistapahtuma, jota vietetään taidemaalari Helene Schjerfbeckin (1862-1946) syntymäpäivänä ja Suomen Kuvataiteen päivänä 10.7. Myös Kangasalla pääset maalaamaan yhdessä muiden kanssa tuona päivänä! Maalaamme ulkona Ukkijärven rannalla ja Lepokodin tuntumassa klo 13-16.

Helene Shjerfbeck, Kehtolaulu, öljy kankaalle, 1893. Lauri ja Lasse Reitzin säätiö. Kuva Jussi Koivunen. 
Teos on näytteillä 8.3.-1.9.2019 Einar Ilmonin näyttelyssä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.
Helene Shjerfbeck, Kehtolaulu, öljy kankaalle, 1893. Lauri ja Lasse Reitzin säätiö. Kuva Jussi Koivunen. Teos on näytteillä 8.3.-1.9.2019 Einar Ilmonin näyttelyssä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.

Kaikki maalaavat! -maalaustapahtuma järjestetään keskiviikkona 10.7. Tapahtumana on suunnattu kaikille, eikä osallistuminen vaadi ennakkotaitoja ja kuvataiteen harrastuneisuutta. 

-Kukaan ei voi tietää miltä tuntuu maalata, jos ei kokeile. Siksi kannattaa uskaltautua kokeilemaan! Opettajan tehtävä on innostaa ihmisiä ja ohjata välineiden käyttämisessä. Jokainen kyllä osaa maalata, kannustaa luontokartoittaja ja akvarellimaalauksen opettaja Laura Uimonen.

Valtakunnallisesti tapahtumaa organisoi Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry. Kangasalla tapahtuman järjestävät yhdessä Kimmo Pyykkö -taidemuseo ja Kangasalan kirjasto.

Kokoontuminen ke 10.7. klo 13

Kokoonnumme Kimmo Pyykkö -taidemuseon edessä ke 10.7. klo 13., josta lähdemme yhdessä kohti Kangasalan Lepokotia. Sadesään sattuessa maalaamme sisätiloissa. Mukana maalaamassa ja ohjaamassa opettaja Laura Uimonen.

Otathan mukaasi akvarellilehtiön (A4-A3), maalauspohjan, maalarinteippiä, siveltimiä, vesiastiat ja akvarellivärit sekä istuinalustan ja eväät.

Kuvia teoksista voi jakaa sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #maalaustapahtuma tai @maalaustapahtuma tai jakaa ne facebookissa tapahtuman pääsivuilla www.facebook.com/maalaustapahtuma.

Einar Ilmonin näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 8.6. – 1.9.2019

Taidemaalari Einar Ilmonin (1880 - 1946) näyttely on avoinna Kimmo Pyykkö -taidemuseon kahdessa alimmassa kerroksessa. Einar Ilmonin noin 50 teoksen rinnalle on ripustettu muutama hänen opettajansa Helene Schjerfbeckin (1862 - 1946) teos. Taiteilijoita yhdisti osin samantapainen maalaustapa sekä samankaltaiset aiheet. Molemmille taiteilijalle oli tärkeää kuvata aiheen sisintä olemusta, henkilökuvissakaan päämääränä ei ollut näköisyys, vaan se mitä mallin sisimmästä heijastuu ulos päin. Näyttelyn on kuratoinut taidemuseon intendentti Soila Kaipiainen. 

Lue lisää näyttelystä

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

info@kangasala-talo.fi tai
p. 040 773 0148

Kuvat

Helene Shjerfbeck, Kehtolaulu, öljy kankaalle, 1893. Lauri ja Lasse Reitzin säätiö. Kuva Jussi Koivunen. 
Teos on näytteillä 8.3.-1.9.2019 Einar Ilmonin näyttelyssä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.
Helene Shjerfbeck, Kehtolaulu, öljy kankaalle, 1893. Lauri ja Lasse Reitzin säätiö. Kuva Jussi Koivunen. Teos on näytteillä 8.3.-1.9.2019 Einar Ilmonin näyttelyssä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kuohunharjuntie 6
36200 KANGASALA

040 773 0148http://www.kimmopyykkotaidemuseo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseon vaihtuvat näyttelyt esittelevät korkeatasoista kotimaista kuvataidetta kahdessa kerroksessa. Pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee taidemuseon kolmannessa kerroksessa avaa kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämän ja uran vaiheita. Taidemuseon yleisötyöhön kuuluvat yleisö- ja teemaopastukset, opastukset, luennot ja työpajat eri kohderyhmille. Kimmo Pyykkö -taidemuseo sijaitsee Kangasala-talossa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Riitta Nelimarkan näyttely tuo väri-ilottelua Kimmo Pyykkö -taidemuseoon -näyttely avautuu 21.9.30.8.2019 08:54:53 EEST | Tiedote

Syksyllä 2019 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa nähdään omaleimaisen ja monipuolisen taiteilijan, professori Riitta Nelimarkan näyttely Bardo Bardo - teoksia alitajunnan labyrinteistä. Nelimarkan alter ego Elise seuralaisineen ja muut tarinalliset hahmot valloittavat taidemuseon näyttelytilat. Riitta Nelimarkan näyttely on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 21.9.2019 – 5.1.2020.

Museoiden iltana 15.8. Einar Ilmonin näyttelyn voi kokea musiikin siivittämänä12.8.2019 13:41:39 EEST | Tiedote

Museoiden iltana Kimmo Pyykkö -taidemuseo tarjoaa musiikillisen äänimaiseman Einar Ilmonin näyttelyssä kävijöille. Kontrabasisti Ahti Lassila improvisoi näyttelyn teosten teemoista ja tilasta musiikillisen esityksen klo 19 alkaen. Einar Ilmonin elämään johdattelee Einarin kävelykierroksella opas Jussi Lehtonen klo 17. Lähtö kierrokselle Kimmo Pyykkö -taidemuseon edestä.

Museoiden ilta 15.8.2019 Kangasalla tarjoaa monenlaisia maksuttomia tapahtumia iltakymmeneen asti9.8.2019 09:02:35 EEST | Tiedote

Viidettä kertaa Kangasalla järjestettävä Museoiden ilta tarjoaa monenlaista tekemistä ja kokemista torstaina 15. elokuuta klo 17 alkaen. Taidemaalari Einar Ilmonin elämään ja taiteeseen voi tutustua Einarin kävelykierroksella sekä kontrabasisti Ahti Lassilan musiikin siivittämänä Walking bass -kierroksella Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Mobilia järjestää useita yleisöopastuksia sekä Rallimuseossa että ”Leveillä lahkeilla” näyttelyihin. Tapahtumassa on mukana yhteensä yhdeksän paikalliskohdetta, joihin kaikkiin on illan aikana vapaa pääsy.

Uutta nähtävää ja taitelijatapaamisia Kimmo Pyykkö -taidemuseossa Kimmon päivänä pe 2.8.201930.7.2019 08:00:00 EEST | Tiedote

Kimmon nimipäivän kunniaksi Kimmo Pyykkö -taidemuseon tuleva perjantai on täynnä ohjelmaa. Kimmo Pyykön Pitkän matkan ateljee -näyttelyssä nähdään ensi kertaa mm. taidemaalari Jaakko Sieväsen Lätsä-Kimmo-muotokuva. Taidemaalari Erno Peltonen kertoo näyttelystään Kangasala-talon galleriassa klo 14 ja pitkän uran tehnyt muotitaiteilija, pukusuunnittelija Matti Seppänen esittele tuoretta Elämäntyönä muotitaide -muistelmateostaan klo 15. Näyttelyihin ja taiteilijatapaamisiin on vapaa pääsy.