Kustannusosakeyhtiö Otava

Kaikki mitä olet halunnut tietää jääkiekkoilusta – ja elämästä

Jaa
Millainen on hyvä valmentaja? Miten kootaan voittava joukkue? Mistä mielen valmentamisessa on kyse? Mikä jääkiekkoilussa on kaikkein tärkeintä?
Tuomas Nyholm ja Saku Tuominen. Kuva Niclas Mäkelä, 2023
Tuomas Nyholm ja Saku Tuominen. Kuva Niclas Mäkelä, 2023

Tuomas Nyholmin ja Saku Tuomisen Jääkiekkokirjassa puhutaan paitsi jääkiekosta myös elämästä ja ihmisten suhteista toisiinsa.

”Me tekijät olemme viettäneet pikkupojista saakka valtavasti aikaa jäähalleissa ja pukukopeissa. Olemme varttuneet pelin lähellä, mutta emme aivan sen ytimessä. Olemme eläneet niin etuoikeutettua elämää, että vuosikaudet meidän on annettu kuunnella, kun itseämme viisaammat ihmiset ovat puhuneet jääkiekkoiluun liittyvistä asioista. Sieltä kumpuaa inspiraatiomme”, kertovat Tuomas Nyholm ja Saku Tuominen.

”Kirjaa varten haastattelimme monia huippuammattilaisia, luimme dokumentteja ja katsoimme videoita. Tämän lisäksi luetutimme lopputuloksen usealla asiantuntijalla, jotta varmistimme olevamme riittävän oikeilla jäljillä. Tavoitteemme oli kuvata uuden aikakauden valmennuksellista ajattelutapaa, mutta samaan aikaan ehdottomasti puhua jääkiekkoilusta kielellä ja termeillä, joita kaikki ymmärtävät”, Nyholm ja Tuominen jatkavat.

"Kirjan voi lukea myös siten, että pohtii ohikiitävän hetken verran, mitä mainitut asiat voisivat tarkoittaa vaikkapa johtamisen, opettamisen tai lastenkasvatuksen näkökulmista. Sillä jossain vaiheessa matkan varrella huomasimme kokeneiden mestareiden jääkiekkopuhetta kuunnellessamme, että elämästähän he puhuvat. Ihmisestä. Ihmisten suhteista toisiinsa. Sanataiteen suurmiestä, Dave Lindholmia siteeraten: Sitähän se kaikki on", kiteyttävät Nyholm ja Tuominen.

"Tavoitteemme on, että tämä kirja auttaa tavallista kannattajaa ja jääkiekon ystävää näkemään meille kaikille niin rakkaan pelin hieman uudessa valossa. Ja että se loisi näköalaa siihenkin, millaisten asioiden ympärillä huippuluokan kiekkoammattilaisten ajatukset tänä päivänä usein kulkevat", Nyholm ja Tuominen tiivistävät kirjan tavoitteen.

Tuomas Nyholmin ja Saku tuomisen Jääkiekkokirja ilmestyy 20.4.

Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt: kirsi.tahjanjoki@otava.fi

Tuomas Nyholm on jääkiekon SM-liigan viestintäjohtaja ja kirjailija. Hänen kirjoittamansa elämäkerrat Jarkko Ruudusta ja Samu Haberista ovat olleet menestyksiä. 

Saku Tuominen on yrittäjä ja tietokirjailija. Tämä on hänen 16. kirjansa. Aiemmat teokset ovat käsitelleet luovuutta, ihmisen mieltä, työelämää, ilmastonmuutosta ja ruokaa. 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tuomas Nyholm ja Saku Tuominen. Kuva Niclas Mäkelä, 2023
Tuomas Nyholm ja Saku Tuominen. Kuva Niclas Mäkelä, 2023
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Shelley Readin menestysromaani Minne virta kuljettaa on rakkauskirje luonnolle ja ylistys äidinrakkaudelle – kirjailija haastateltavissa Helsingissä 7.–8.6.30.5.2023 13:58:29 EEST | Tiedote

Amerikkalaisen Shelley Readin Minne virta kuljettaa -esikoisromaanin oikeudet on myyty peräti 29 maahan. Teos on vavahduttava kuvaus naisten ja alkuperäiskansojen kaltoinkohtelusta ja sydämen särkevä, vangitseva kertomus nuoren naisen sinnikkyydestä – kaikista niistä suunnista, joita elämä voi ottaa. Shelley Readilla on ehkä hieman yllättäen Suomi-kontakti! Kirjailija saapuu tänne taas kesäkuun alussa ja on myös haastateltavissa Helsingissä 7.–8.6.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme