Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kaikki ravintolarajoitukset Itä-Suomessa eivät ole poistuneet - ravintola-alan uutena haasteena taksikyydit

Jaa

Itä-Suomen aluehallintovirasto muistuttaa, että kaikkia ravitsemisliikkeitä koskevia rajoituksia ei ole poistettu. Ravintola-alalla myös uusi ongelma – taksit eivät kulje pienillä paikkakunnilla ja asiakkaat eivät pääse ravintolasta kotiin.

Itä-Suomen aluehallintovirasto tarkasti toimialueellaan 30 ravintolaa 5.–7.11.2021. Yleinen käsitys ravintoloissa tuntui olevan, että kaikki rajoitukset ovat poistuneet ja ns. koronasuunnitelmaakaan ei enää tarvita. Lain vaatimus hygieniaa koskevista ohjeista ei kuitenkaan ole lakannut. Puutteita havaittiin paljon ravintoloiden suunnitelmissa ja asiakkaiden ohjeistuksissa.

Taksilain uudistuksen tuomat ongelmat tuotiin valvontakäynneillä esiin usean ravintolan henkilökunnan kanssa käydyissä keskusteluissa. Asiakkaat eivät tule enää ravintolaan, koska kotiin pääsystä taksilla ei ole minkäänlaista varmuutta pienten paikkakuntien taksien päivystysvelvoitteen poistuttua. Henkilökuntaa huolestutti etenkin tuleva talviaika pakkasineen asiakasturvallisuuden näkökulmasta, jos asiakkaat eivät saa taksikyytiä kotiin.

Aluehallintovirasto antoi käynneillään määräyksiä suunnitelmien laatimisesta sekä niiden päivittämisestä. Asiakkaalla on oikeus saada ravintolan koronasuunnitelma tai sen tiivistelmä nähtäväkseen.

Erityisesti nyt pikkujoulukauden alkaessa on tärkeää, että asiakkaat on ohjeistettu hyvin ja suunnitelmat taudin leviämisen ehkäisemiseksi on laadittu. Aluehallintovirasto tulee seuraamaan tilannetta ja tekee ravintoloihin myös jälkitarkastuksia.

Itä-Suomen aluehallintovirasto muistuttaa, että vastuullisuus sekä ohjeiden ja rajoitusten noudattaminen tämän hetken koronavirustilanteessa on edelleen tarpeen. Kun toimimme vastuullisesti ja varmistamme asiakasturvallisuuden, hidastamme yhdessä koronaviruksen leviämistä.

Aluehallintovirasto tiedottaa edelleen aktiivisesti alueensa anniskeluluvanhaltijoille muutoksista, joita rajoituksissa tapahtuu.

Lisätietoa koronarajoituksista löytyy aluehallintoviraston verkkosivulta:
https://avi.fi/asioi/yritys-tai-yhteiso/ohjaus-ja-neuvonta/ravintolat-ja-koronavirus

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

yksikön päällikkö Jarmo Ruusu p. 0295 016 938
ylitarkastaja Ulla Kuosmanen p. 0295 016 915
etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Laaja tilojen käyttöä koskeva määräys on annettu Pohjois-Pohjanmaalle – voimaan 7.12.20213.12.2021 19:46:39 EET | Tiedote

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on eilen tehdyllä päätöksellä kieltänyt 3.12.2021 alkaen Pohjois-Pohjanmaan alueella sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Tänään on määrätty lisäksi, että 7.12.2021 alkaen asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Rajoitukset ovat voimassa 31.12.2021 asti. Koronapassi on vaihtoehto rajoituksille laissa määritellyissä tilanteissa.

Skärpta restriktioner för sammankomster och användning av lokaler i Nyland, även i Egentliga Tavastland införs restriktioner3.12.2021 15:59:39 EET | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland har med ett beslut som gäller Nyland förbjudit offentliga tillställningar och allmänna sammankomster som ordnas inomhus och i vilka det deltar fler än 20 personer. Dessutom måste de som ansvarar för användningen av olika utrymmen för kunder och publik ordna användningen av utrymmena så att det går att förebygga den risk för coronasmitta som närkontakter mellan kunderna, de som deltar i verksamheten eller sällskap utgör. I Egentliga Tavastland förbjuds offentliga tillställningar inomhus i vilka det deltar fler än 50 personer. Restriktionerna träder i kraft den 4 december. Covidintyget är ett alternativ till restriktionerna i sådana situationer som anges i lagen.

Nya begränsningar för inomhussammankomster träder i kraft på självständighetsdagen inom Södra Österbottens, Mellersta Österbottens, Mellersta Finlands och Birkalands sjukvårdsdistrikt3.12.2021 14:22:21 EET | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland förordnade idag med stöd av 58 paragrafen i lagen om smittsamma sjukdomar nya sammankomstbegränsningar för fyra sjukvårdsdistrikts områden. De nya förordnandena träder i kraft på självständighetsdagen den 6 december 2021 och de är i kraft en månad. Regionförvaltningsverkets tidigare beslut om sammankomstbegränsningar hålls i kraft i Vasa sjukvårdsdistrikts område.

Sisätilojen uudet kokoontumisrajoitukset Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Keski-Suomen ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirien alueelle tulevat voimaan itsenäisyyspäivänä3.12.2021 14:21:11 EET | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määräsi tänään tartuntatautilain pykälän 58 nojalla uudet kokoontumisrajoitukset neljän sairaanhoitopiirin alueelle. Uudet määräykset tulevat voimaan itsenäisyyspäivänä 6.12.2021 ja ovat voimassa kuukauden. Vaasan sairaanhoitopiirin alueella pysyy voimassa aluehallintoviraston aiempi päätös kokoontumisrajoituksista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme