Kustantamo S&S

Kaikkiin Helsingin lukioihin Piia Leinon EU-palkittua Taivas-romaania

Jaa

Kustantamo S&S lahjoittaa lähitulevaisuuden Helsinkiä kuvaavaa Taivas-romaania kaikkiin Helsingin lukioihin.

Piia Leinon lähitulevaisuutta tutkiva romaani Taivas (S&S, 2018) voitti EU:n kirjallisuuspalkinnon vuonna 2019. Euroopan unionin kirjallisuuspalkinnon tarkoituksena on edistää eurooppalaisen nykykirjallisuuden näkyvyyttä. EU myöntää palkinnon julkaisseelle kustantamolle rahasumman, joka on käytettävä voittaneen teoksen markkinointiin. Teoksen julkaissut Kustantamo S&S on päättänyt käyttää varat lahjoittamalla 10 kirjaa jokaiseen Helsingin lukioon kevään 2021 aikana.

 "Lähdin Taivaassa tavoittelemaan sateisen tulevaisuuden Helsingin tunnelmaa. Halusin tehdä kirjan, jossa näkyy elämän kauneus ja toivo. Alkuasetelmat ovat kieltämättä melko masentavat, mutta halusin synkät taustat, jotta valo näkyisi paremmin. Dystopian tehtävä ei ole pelotella ihmisiä, vaan auttaa meitä näkemään asioita, joita kannattaa vaalia. Ihminenhän on olento, joka usein huomaa vain sen, mikä puuttuu", kertoo Piia Leino.

"Taivas kuvaa tulevaisuutta, jossa ihmiset ovat menettäneet kiinnostuksen toisiinsa ja haluavat vain paeta elämää virtuaalitodellisuuteen. Uskomme, että romaani herättää aivan erityisen mielenkiintoisia keskusteluja nyt, kun lukioissakin joudutaan opiskelemaan poikkeuksellissa oloissa", toteaa S&S:n viestintä- ja markkinointipäälikkö Johanna Forss.

Kirjan käännösoikeudet on myyty 11 maahan. Käännösoikeuksia myy Helsinki Literary Agency.

Lisätiedot: Liiketoimintapäällikkö Inger Ruotanen, inger.ruotanen@sets.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme