Kainuun ELY-keskus

Kainuun työttömyys edelleen koronakriisia matalammalla

Jaa

Kainuussa oli kesäkuun lopussa 3 254 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 027 henkeä vähemmän (-24 prosenttia) kuin vuotta aiemmin koronakriisin alkuvaiheessa. TE-toimistoon ilmoitettiin kesäkuun aikana uusia avoimia työpaikkoja 1 279.

Työttömien työnhakijoiden osuus kunnittain Kainuussa kesäkuussa 2021.
Työttömien työnhakijoiden osuus kunnittain Kainuussa kesäkuussa 2021.

Kainuun työttömyys laski muusta maasta poiketen jo poikkeusaikaa edeltävää tasoakin matalammalle. Vuoden 2019 kesäkuun loppuun verrattuna työttömiä oli 87 henkeä vähemmän (-3 prosenttia). Koko maassa työttömyys pieneni vuoden takaisesta 24 prosenttia ja kasvoi kahden vuoden takaisesta 24 prosenttia.   

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Kainuussa kuun lopussa 10,5 prosenttia mikä on 3 prosenttiyksikköä edellisvuotta vähemmän. Osuus oli Kainuuta pienempi vain kolmella ELY-keskusalueella ja koko maassa se oli 12,0 prosenttia, mikä on vähennystä vuoden takaisesta 3,8 prosenttiyksikköä.

Pitkäaikaistyöttömyyden kasvu taittui

Pitkäaikaistyöttömyys on ollut pitkän pienentymisen jälkeen korona-aikana nousussa, mutta kasvu hidastui kesäkuussa. Pitkäaikaistyöttömiä, eli yli vuoden työttömänä olleita, oli 815, mikä on 18 prosenttia (+122) vuoden takaista enemmän – vielä toukokuussa kasvua tuli 31 prosenttia edellisvuodesta.

TE-toimistoon ilmoitettiin kesäkuun aikana uusia avoimia työpaikkoja 1 279, mikä on 78 prosenttia enemmän (+560) kuin vuotta aikaisemmin. Monilla aloilla on ollut pitkään työvoimapulaa ja useisiin tehtäviin on vähemmän tai vain hieman enemmän työttömiä työnhakijoita kuin avoimia paikkoja.

Vaikeinta oli löytää terveydenhuollon erityisasiantuntijoita – eli esimerkiksi lääkäreitä, hammaslääkäreitä ja eläinlääkäreitä –, laskennan ja varastoinnin toimistotyöntekijöitä, avustavia keittiö- ja ruokatyöntekijöitä ja terveydenhuollon asiantuntijoita – eli esimerkiksi sairaanhoitajia.

Tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastoihin.

Seuraava työllisyyskatsaus julkaistaan 24. elokuuta 2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto
palvelujohtaja
Kati Kemppainen
puh: +358 295 039 053
email: etunimi.sukunimi(at)te-toimisto.fi

Kuvat

Työttömien työnhakijoiden osuus kunnittain Kainuussa kesäkuussa 2021.
Työttömien työnhakijoiden osuus kunnittain Kainuussa kesäkuussa 2021.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme