Aviador Kustannus

Kairi Lookin lastenkirjassa Piia Pikkuleipä muuttaa tavataan mitä eriskummallisempia ystäviä

Jaa

Viron merkittävimpiin lastenkirjailijoihin lukeutuva Kairi Look jatkaa pienten ja isojen suomalaislukijoiden hurmaamista ja hauskuuttamista toisella suomennetulla lastenkirjallaan.

Kairi Look ja Piia Pikkuleipä muuttaa.
Kairi Look ja Piia Pikkuleipä muuttaa.

Virolaisen lastenkirjailijan Kairi Lookin lastenkirja Piia Pikkuleipä muuttaa ilmestyy suomeksi 12.9.2019. Teos on toinen Lookin tuotannosta suomennettu lastenromaani, ja sen on suomentanut Katariina Suurpalo. Kirjan riemukas, alkuperäinen kuvitus on Ulla Saarin käsialaa.

Piia Pikkuleipä muuttaa äidin, isän ja Luutu-kissan kanssa uuteen kotiin Poppelikujalle. Piia toivoo uusia ystäviä – eikä joudu pettymään! Talo on täynnä mahtavia tyyppejä, kuten yläkerran muhkea bernhardilainen, vaatekaapissa lymyilevä koiperhonen ja kanadalainen karhufani Jack. Vuoden aikana ehtii tapahtua paljon, Piia aloittaa koulun, matkustaa ensimmäistä kertaa junalla ja tutkii biologi-enonsa kanssa krokotiilejä, vuorikauriita ja lumivaaksiaisia. Hauskimmat seikkailut tapahtuvat kuitenkin kotona Poppelikujalla.

Kansainvälisesti arvostettu Kairi Look antaa tarinoissaan tilaa erilaisuudelle ja erikoisuudelle, eikä Piia Pikkuleipä muuttaa ole poikkeus. Hahmoilla on pilkettä silmäkulmassa, ja ne rohkaisevat lapsia kyseenalaistamaan ja tutkimaan. Lookin kekseliään kielen vitsit ja kommervenkit välittyvät hyvin myös suomeksi Katariina Suurpalon kääntäjänkynän kautta. Piian ja ystävien puuhat, värikäs kuvitus ja mukaansatempaava tarina vievät isot ja pienet lukijat hulvattomaan seikkailuun. Erityisesti kirja sopii esikoulu- ja kouluikäisille.

Kairi Look (s. 1983) on yksi Viron merkittävimmistä lastenkirjailijoista. Vuoroin Pariisissa, Amsterdamissa ja Tallinnassa asuva Look kirjoittaa rohkeasti erilaisista, vähemmän rakastettavista hahmoista. Hänen kirjojaan on käännetty muun muassa saksaksi, venäjäksi, ranskaksi ja liettuaksi, ja ne ovat saaneet useita palkintoja. Lookilta on aiemmin suomennettu lastenromaani Lentokentän lutikat.

Piia Pikkuleipä muuttaa Turun ja Helsingin kirjamessuilla

Kairi Look saapuu esiintymään sekä Turun että Helsingin kirjamessuille lokakuussa. 

Turun Kirjamessuilla hänellä on kaksi ohjelmanumeroa sunnuntaina 6.10. Ensin klo 11 Kallas-lavalla kirjailijaa haastattelee viroksi molempien Lookilta suomennettujen teosten suomentaja Katariina Suurpalo. Haastattelu tulkataan suomeksi. Pian haastattelun jälkeen, klo 11.40, Lastenalueen Lukulavalla alkaa Lookin ja Suurpalon johtama vakoojaleikki: etsitään yhdessä Piian kadonneet mielikuvitusystävät!

Helsingin Kirjamessuilla lauantaina 26.10. Kairi Look on jälleen Katariina Suurpalon haastateltavana vastasuomennetun teoksensa kirjoittamisesta ja aiheista. Esiintyminen on klo 18 Toukola-lavalla.

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut pressikuvista voi esittää Aviadorin kustantaja Vesa Tompurille tai tiedottaja Viivi Ängeslevälle. Lähetämme pyynnöstä myös arvostelukappaleita teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse pdf-tiedostona.

Look, Kairi: Piia Pikkuleipä muuttaa
ISBN 9789527347003
104 sivua
Sidottu, kovakantinen
Kuvitus: Ulla Saar
Suomennos: Katariina Suurpalo
Ilmestymisaika: 12.9.2019

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kairi Look ja Piia Pikkuleipä muuttaa.
Kairi Look ja Piia Pikkuleipä muuttaa.
Lataa
Kirjailija Kairi Look
Kirjailija Kairi Look
Lataa
Kairi Look: Piia Pikkuleipä muuttaa, suom. Katariina Suurpalo (Aviador 2019)
Kairi Look: Piia Pikkuleipä muuttaa, suom. Katariina Suurpalo (Aviador 2019)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme