Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kaisantunneli on Vuoden katutyömaa

Jaa

Kaisantunneli palkittiin Helsingin vuoden katutyömaana. Kunniamaininnat saivat Kruunusillat ja Suomenlinnan katujen peruskorjaus. Helsingin kaupungin järjestämässä kilpailussa etsitään työmaata, jossa muun muassa väliaikaiset kulkureitit, viestintä ja esteettömyys on hoidettu kadun käyttäjien näkökulmasta esimerkillisesti.

Kaisantunnelin työmaan aita Helsingin päärautatieasemalla. Kuva: Annamari Tolonen / Kaupunkiympäristö
Kaisantunnelin työmaan aita Helsingin päärautatieasemalla. Kuva: Annamari Tolonen / Kaupunkiympäristö

Arviointiraadin mukaan Kaisantunneli on siisti ja johdonmukainen työmaa, jolla on helppo liikkua haastavasta ympäristöstä huolimatta.

”Opasteisiin ja esteettömyyteen on panostettu monipuolisesti ja vuorovaikutus eri sidosryhmien kanssa on ensiluokkaista. Tästä esimerkkinä on erillinen tiedotus Näkövammaisten liitolle. Työmaan vaikutus on suuri, sillä alueella liikkuu päivittäin satojatuhansia ihmisiä”, sanoo raadin puheenjohtaja, tekninen johtaja Kari Pudas Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.

”Turvallisuus kolmansien osapuolien näkökulmasta on esillä omissa palavereissamme. Keskustelemme säännöllisesti sidosryhmien kanssa, ja huomioimme saadun palautteen. Viestimme ennakkoon ja kulkureitit käydään läpi tarkistuskierroksilla. Näiden toimintatapojen lisäksi tarvitaan yhteistyötä ja hyvää asennetta. On hienoa, että tämä työ on huomattu ja voitimme!”, sanoo Kaisantunnelin projektinjohtaja Juha Viitala Destia Oy:lta.

Kaisantunnelin urakoitsijana on Destia ja tilaajana Helsingin kaupunki. Työmaa palkittiin parhaana kaivutyömaana myös viime vuoden kilpailussa.

Kunniamaininnat kilpailussa saivat Suomenlinnan katujen peruskorjaus (Stara / Helsingin kaupunki) ja Kruunusillat (Kruunusillat-allianssi). Suomenlinnan urakkaa kiiteltiinesimerkillisestä palveluasenteesta ja nopeasta reagoinnista palautteeseen. Kruunusillat sai kiitosta esimerkiksi lapsille suunnatuista työmaatauluista.

Palkinnot jaettiin Helsingin kaupungintalolla 7. lokakuuta. Arviointiraatiin osallistuivat FiCom, HSL, HSY, Näkövammaisten liitto, Ilmarinen, Invalidiliitto, Helsingin seudun kauppakamari, Rakli ry, Infra ry sekä Helsingin kaupunki. Koordinoijana toimi Ramboll.

Työmaita sparrattiin kilpailun aikana

Helsingin kaupunki järjesti Vuoden katutyömaa -kilpailun nyt toista kertaa. Kilpailun tavoitteena on kehittää ja jakaa alan toimijoiden kesken hyviä työmaakäytäntöjä, joiden ansiosta työmaajärjestelyt, opastukset ja väliaikaiset kulkureitit näyttäytyvät kadunkäyttäjille onnistuneina ja toimivina.

Kilpailussa valittiin esikarsinnassa mukaan 14 työmaata, joista valittiin seitsemän finalistia. Mukana oli kiinteistötyömaita ja erikokoisia infrahankkeita.

Arviointiraati vieraili kaikilla työmailla ja huomioi muun muassa työmaan tilapäisiä liikennejärjestelyjä, rajausta, esteettömyyttä, siisteyttä, turvallisuutta, viestintää ja yleisvaikutelmaa.

Tänä vuonna kilpailun pääpainona oli työmaiden kanssa käytävä vuoropuhelu, jolla kannustettiin työmaita kehittämään käytäntöjään. Arviointiraati esitti työmaille kehityskohteita, joihin puuttumista seurattiin kisan aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heikki Kosonen
projektinjohtaja
Helsingin kaupunki
Kaupunkiympäristön toimiala
heikki.kosonen@hel.fi
09 310 42158

Kuvat

Kaisantunnelin työmaan aita Helsingin päärautatieasemalla. Kuva: Annamari Tolonen / Kaupunkiympäristö
Kaisantunnelin työmaan aita Helsingin päärautatieasemalla. Kuva: Annamari Tolonen / Kaupunkiympäristö
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 1.12.20221.12.2022 17:08:15 EET | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 1.12.2022. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 15.12.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme