Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kaisantunnelin louhintatyöt alkavat toukokuussa – räjäytyksistä viivettä asemalla kulkuun

Jaa

Päärautatieaseman ratapihan alittavan Kaisantunnelin rakentaminen on edennyt louhintavaiheeseen. Ensimmäiset louhintakohteet ovat urakan länsiosassa eli Töölönlahdenkadun puoleisella työmaa-alueella.

Ensimmäiset räjäytystyöt tehdään yöaikaan 5.−7.5. kello 22.39–22.48, 01.35−01.50 sekä 04.25−04.41.

Tämän jälkeen räjäytyksiä on kolme kertaa vuorokaudessa maanantaista 10.5. alkaen:

  • aikavälillä 10.48−10.58         
  • aikavälillä 13.48−13.53         
  • aikavälillä 17.38−17.43         
  • varalla on aikaväli 21.23−21.38

Räjäytykset vaikuttavat lyhytaikaisesti matkustajien liikkumiseen rautatieaseman laitureilla 16, 17, 18 ja 19. Kulku näille laitureille katkaistaan räjäytyksen ajaksi matkustajaturvallisuuden varmistamiseksi. Räjäytysten aikana uusia junia ei saavu raiteille 16−19.

Ennen räjäytyksiä soitetaan katkonaista varoitusääntä. Paikalla olevat liikenteenohjaajat rajoittavat ja ohjeistavat kulkijoita laiturialueella ennen jokaista räjäytystä. Ohjeet ovat turvallisuuden kannalta olennaisia kaikille alueella liikkujille.

Seuraa Kaisantunnelin rakentamista

Kaisantunneli tuo pyöräilijöille nopean yhteyden aseman ali. Se helpottaa itä-länsi-suuntaista pyöräliikennettä huomattavasti, sillä baanalta on suora yhteys tunneliin ja Kaisaniemenpuistoon. Myös jalankulkuyhteydet paranevat, ja Kaivokadulla jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden määrä vähenee.

Kaisantunnelin urakoitsija Destia päivittää kanaviinsa ajankohtaistietoa työn etenemisestä.

Kaisantunnelin Facebook-sivu 

Kaisantunnelin verkkosivu

Yleistietoa hankkeesta kaupungin verkkosivulla

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintävastaava Heidi Kekäläinen, Destia, puh. 050 511 6255

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kruunusillat-raitiotie aloittaa rakennustyöt Hakaniemessä ja esittää päätepysäkkiä Laajasalontielle5.5.2021 09:39:56 EEST | Tiedote

Kruunusillat-raitiotie aloittaa valmistelevia rakennustöitä Hakaniemessä ja Siltavuorenrannassa toukokuun puolivälissä. Sitä ennen alueella joudutaan kaatamaan puita. Kruunuvuorenrannassa alkaa uusien katujen esirakentaminen toukokuun alussa. Kruunusillat-raitiotie viimeistelee parhaillaan toteutussuunnitelmaa, ja sen yhteydessä myös hankelaajuus tarkentuu. Tällä hetkellä suunnitelma on rakentaa pikaraitiotielle päätepysäkki ensin Laajasalontielle.

Teollisuuskadun akselin kaavarunko päätöksentekoon30.4.2021 09:14:22 EEST | Tiedote

Pasilan ja Kalasataman välillä kulkeva Teollisuuskadun akseli muuttuu tulevaisuudessa liikenneväylästä ympäröiviä alueita yhdistäväksi eläväksi keskusta-alueeksi. Tavoitteena on luoda alueesta merkittävä työpaikkojen, kulttuurin ja tapahtumien keskittymä sekä parantaa yhteyksiä kaikilla kulkumuodoilla. Juuri valmistunut kaavarunko luo suuntaviivat alueen tulevalle kehitykselle ja maankäytölle. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Teollisuuskadun akselin kaavarunkoa kokouksessaan 4. toukokuuta.

Meri-Rastilan uudistus käynnistyy lähivuosina – Meri-Rastilan itäosan asemakaava päätöksentekoon30.4.2021 08:45:06 EEST | Tiedote

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Meri-Rastilan itäosan asemakaavaa kokouksessaan 4. toukokuuta, minkä jälkeen asemakaava etenee kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Kaavahanke on jälkimmäinen osa Meri-Rastilan kokonaisvaltaista uudistusta, jossa parannetaan alueen nykyisiä palveluita ja rakennetaan tulevina vuosina uusia asuntoja yhteensä jopa 4400 uudelle asukkaalle metroaseman läheisyyteen.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 29.4.202129.4.2021 19:54:13 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 29.4.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 27.5.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme