Pirkanmaan ELY-keskus

Kaksi uutta kiertoliittymää Lempäälän Kuljuun – rakennustyöt käynnistyvät toukokuussa

Jaa

Lempäälässä Tampereentielle rakennetaan uudet kiertoliittymät Kuljun Asematien liittymän ja Kiimakalliontien kohdalle. Toukokuussa käynnistyvässä ELY-keskuksen ja Lempäälän kunnan yhteisessä tienrakennuskohteessa parannetaan myös Kuljun kartanon liittymää. Lisäksi Kuljun Asematielle rakennetaan neljä korotettua suojatietä.

Lempäälässä ensi kuussa käynnistyvillä ELY-keskuksen ja Lempäälän kunnan yhteistyössä tehtävillä tietöillä tavoitellaan aiempaa sujuvampaa ja turvallisempaa liikennöintiä Kuljun Asematien liittymän ja Kiimakalliontien liittymän kohdilla sekä vilkkaasti liikennöidyn Kuljun kartanon alueella.

Tampereentielle (Maantie 130) rakennetaan uudet kiertoliittymät Kuljun Asematien (maantie 13787) liittymän ja Kiimakalliontien kohdalle. Kiertoliittymien kohdilla parannetaan myös jalankulun ja pyöräilyn yhteyksiä ja tievalaistus uusitaan.

Kuljun kartanon liittymästä poistetaan oikealle kääntyvien kaista ja liittymää muotoillaan. Kuljun kartanon liittymän suojatien kohdalle rakennetaan korotettu suojatie. Liittymän näkemiä parannetaan poistamalla näkemäesteenä olevia kuusia.

Kuljun Asematielle rakennetaan neljä korotettua suojatietä Seurakuntatalontien, Polvitien, Pajulehdonpolun ja Kuussalontien läheisyyteen. Korotetut suojatiet tehdään myös Kuljun kiertoliittymään Linnajärventieltä saapuvalle liikenteelle ja moottoritien suunnasta Kiimakallion kiertoliittymään saapuvalle liikenteelle.

Meluhaittoja vähennetään melukaiteella ja meluseinällä

Meluhaittojen vähentämiseksi Kiimakalliontien liittymän itäpuolelle, pyöräily- ja jalankulkuväylän ja moottoritielle johtavan maantien varteen, tehdään 1,2 metriä korkea teräsbetoninen melukaide. Lisäksi Kuljun Asematien kiertoliittymän läheisyyteen, maantien 130 varteen, rakennetaan 3 metriä korkea, pääosin puurakenteinen meluseinä. Meluseinän avulla vähennetään Mansikkamäen (Kuljun) päiväkodin piha-alueen meluarvoja.

Tietyöt käynnistyvät toukokuussa ja valmistuvat syksyllä

Työt alkavat toukokuun toisella viikolla ja valmistuvat viimeistään tämän vuoden marraskuussa. Rakennustöiden kustannusarvio on noin 1,8 miljoonaa euroa. Kustannuksista vastaavat puoliksi Pirkanmaan ELY-keskus ja Lempäälän kunta. Urakoitsija toimii Ylöjärven Kiviset Oy. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Heikki Koski, puh. 0295 03 6251, Pirkanmaan elinkeino- liikenne ja ympäristökeskus

Infrarakennuttajainsinööri Joonas Junno, puh. 041 730 9836, Lempäälän kunta

Työmaapäällikkö Mari Sipilä, puh. 040 757 0054, Ylöjärven Kiviset Oy

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan ELY-keskus on antanut lausunnon Kangasalan Lamminrahkan itäisen läjitysalueen täyttömäärän nosto -hankkeen YVA-ohjelmasta12.5.2022 08:29:52 EEST | Tiedote

Pirkanmaan ELY-keskus on antanut yhteysviranomaisena lausuntonsa Kangasalan kaupungin suunnitteleman Lamminrahkan itäisen läjitysalueen vuosittaisen täyttömäärän nostamisen ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta. Hankealue sijaitsee Kangasalla, lähellä Tampereen rajaa. Yhteysviranomaisena Pirkanmaan ELY-keskus katsoo YVA-ohjelman kokonaisuutena hyvälaatuiseksi, mutta edellyttää selvittämään arvioinnissa huolellisesti esimerkiksi vaikutuksia maankäyttöön, pintavesiin ja ihmisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme