Suomen Monikkoperheet ry

Kaksosten päivänä puhutaan kaksosuuden voimasta ja yksilön ainutlaatuisuudesta

Jaa
Kaksosten päivänä 2.2.2022 tapetille nostetaan kaksosena olemisen monet eri puolet. Suomen Monikkoperheet ry järjestää päivänä maksuttoman webinaarin, jonka teemana on Kaksonen – rakas kumppani, kilpailija, kohtalotoveri. Miten yhdistää kaksosuuden voima ja yksilön ainutlaatuisuus? Puhujina toimivat näyttelijä, kaksonen Elena Leeve, lastenpsykiatri Tuulikki Trias sekä toiminnanjohtaja Ulla Kumpula. Tapahtuman juontaa toimittaja Maarit Tastula.

-Kaksosten päivän webinaarin kuuntelijat pääsevät kuulemaan käytännönläheisesti niistä erityisistä tilanteista, joiden kanssa niin kaksoset itse kuin heidän vanhempansa elävät, kuten tasapuolisuuden noudattaminen, kaksosten keskinäinen riippuvuus ja kilpailu sekä heidän yksilöllisen kohtaamisen tärkeys, Suomen Monikkoperheet ry:n toiminnanjohtaja Ulla Kumpula kertoo.

Suomen Monikkoperheet ry:n järjestämä webinaari on maksuton ja se on toteutettu lahjoitusvaroin. Ilmoittautuminen webinaariin tapahtuu 28.1.2022 mennessä seuraavan linkin kautta: https://q.surveypal.com/Ilmoittautuminen-Kaksosten-paivan-webinaariin-2.2.2022

Kaksosten päivä on perheiden juhlapäivä

Webinaarin ohessa perheet voivat juhlistaa Kaksosten päivää kotona oman perheen kesken. Suomen Monikkoperheet ry:n alueyhdistysten tapahtumat ovat tänä vuonna koronarajoitusten vuoksi hyvin pienimuotoisia. Ajantasaiset tiedot alueellisista Kaksosten päivän tapahtumista on saatavilla alueyhdistysten sivuilta: https://monikkoperheet.fi/toiminta/yhdistykset/

Juhlahumuun voit liittyä myös Suomen Monikkoperheiden some-kanavilla. Viestintäkanavat päivään liittyen ovat Facebook-sivut Valtakunnallinen Kaksosten päivä ja Suomen Monikkoperheet ry sekä Instagram-tili Monikkoperheet ja Twitter-tili Suomen Monikkoperheet ry. Kaksosten päivään liittyvissä postauksissa suosittelemme käyttämään hashtagia #kaksostenpäivä.

Kaksosten päivä on Suomen Monikkoperheet ry:n lanseeraama juhlapäivä, jota vietetään nyt kolmattatoista kertaa. Päivän tarkoituksena on nostaa esiin monikkoperheiden ja monikkosisarusten kannalta tärkeitä kysymyksiä.

Suomen Monikkoperheet ry toivottaa kaikille kaksosille ja heidän perheilleen hyvää Kaksosten päivää!

2.2.2022 Kaksosten päivän webinaari 

Kaksonen – rakas kumppani, kilpailija, kohtalotoveri.

Miten yhdistää kaksosuuden voima ja yksilön ainutlaatuisuus?

Webinaarin juontaa toimittaja Maarit Tastula

 

Klo 13.20-13.30

Kirjautuminen sisään webinaariin

 

Klo 13.30-13.40

Seminaarin avaus

Toimittaja, kaksosten äiti Maarit Tastula

 

Klo 13.40-14.00

Tasapuolisuus ja ristiriitojen ratkaiseminen monikkoperheissä

Lastenpsykiatri Tuulikki Trias

Kun perheeseen syntyy kaksi lasta samaan aikaan, sisarusten välille syntyy erilainen suhde ja jännite kuin kahden eri-ikäisen välille. Samat kehitysvaiheet tulevat usein samanaikaisesti. Kaksosuudesta väitöskirjansa tehnyt Trias kertoo, mitä erityisiä tilanteita syntyy ja miten ne haastavat vanhempia.

Klo 14.05-14.25

Miten voin tukea sekä kaksosen yksilöllisyyttä että monikkoutta?

Toiminnanjohtaja, kaksosten äiti Ulla Kumpula

Millaisia kokemuksia kaksosilla on yksilöksi kasvamisesta kaksossisaruksen rinnalla? Se kiinnosti Kumpulaa niin paljon, että hän toimitti Kiehtova kaksosuus -tietokirjan yhdessä kolmen asiantuntijan kanssa ja keräsi monikkoasiantuntijoiden ja kokemusasiantuntijoiden kirjoituksia monikkoudesta. Kumpula on uppoutunut aiheeseen parinkymmenen vuoden aikana monikkoperhejärjestön toiminnanjohtajana ja kaksosten äitinä. Luento sisältää sekä pohdintaa otsikon aiheesta että käytännön vinkkejä.

Klo 14.30-15.10

Erossa kasvaneet - kokemuksia kaksosuudesta

Näyttelijä, kaksonen Elena Leeve

Mitä Leeve ajattelee kaksosuuden merkityksestä itselleen? Miten hänen ja hänen kaksossiskonsa väliseen suhteeseen on vaikuttanut se, että heidän vanhempansa erosivat lasten ollessa 7-vuotiaita ja että kaksoset asuivat eri osoitteissa eron jälkeen?

Elena Leeveä haastattelee Maarit Tastula

 

Klo 15.10-15.30

Keskustelua ja kysymyksiä Maarit Tastulan ohjaamana

Tilaisuudesta on tulossa myös tallenne, jossa ovat nähtävissä webinaarin puheenvuorot Elena Leeven haastattelua lukuunottamatta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Monikkoperheet ry
Suomen Monikkoperheet ry
Ilmarisenkatu 17 A
40100 JYVÄSKYLÄ

https://monikkoperheet.fi/

Suomen Monikkoperheet ry

Suomen Monikkoperheet ry on Suomessa toimivien alueellisten monikkoperheyhdistysten valtakunnallinen kattojärjestö. Järjestö on perustettu vuonna 1995. Toiminnan päätavoitteita ovat kaksos-, kolmos- ja nelosperheistä kertovan tiedon jakaminen, edunvalvonta ja vertaistuki. Järjestön päärahoittaja on Veikkaus. Suomessa toimii tällä hetkellä vapaaehtoisvoimin 16 alueellista monikkoperheyhdistystä, jotka järjestävät tapahtumia ja toimintaa jäsenistölleen omalla toimialueellaan.

Monikkoperheet

Monikkoperheellä tarkoitetaan perhettä, johon syntyy kerralla kaksi tai sitä useampi lapsi. Suomessa syntyy vuosittain kaksoset noin 600-700 perheeseen ja kolmoset noin 5-10 perheeseen. Nelosia syntyy harvoin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Monikkoperheet ry

Suuri osa kotipalveluapua tarvitsevista monikkoperheistä tarvitsisi sitä pitkäkestoisemmin30.1.2023 11:31:55 EET | Tiedote

Monimuotoiset perheet -verkosto teetti syyskuussa 2022 valtakunnallisen kyselyn lapsiperheiden kotipalvelusta. Kyselyyn vastasi 664 alle 18-vuotiaan lapsen vanhempaa ympäri Suomea. Kyselyn teknisestä toteutuksesta vastasi konsulttiyhtiö Innolink. Monikkoperheitä oli 36 prosenttia kyselyyn vastaajista. Suurin osa palvelua saaneista monikkoperheistä koki sen vastanneet hyvin tarpeisiinsa. Kyselyn tulokset paljastivat kotipalvelusta kuitenkin myös monia kehittämisen kohteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme