Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kalasataman taidetapahtumissa on nähtävää ja koettavaa koko perheelle

Jaa

Kalasataman ympäristötaidehankkeen rahoituksella järjestetään tänä vuonna seitsemän tapahtumaa. Niistä kolme oli tarkoitus järjestää jo viime vuonna, mutta jouduttiin koronapandemian vuoksi siirtämään tälle vuodelle. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, ja niihin ovat tervetulleita niin alueen asukkaat kuin kauempaakin tulevat.

Hiekkalaatikko on koko perheen nykysirkusesitys. Kuva: Kallo Collective.
Hiekkalaatikko on koko perheen nykysirkusesitys. Kuva: Kallo Collective.

Hiekkalaatikko on koko perheen nykysirkusesitys. Kallo Collectiven kahden esiintyjän sanattomassa esityksessä käytetään ilmaisun keinoina tanssia, sirkusta, fyysistä teatteria ja taikuutta. Hiekkalaatikko käsittelee uuden ja tuntemattoman kohtaamista, kun hiekkaolento ja tutkija tapaavat. Esityksen yhteydessä järjestään parkourtyöpaja, jossa lapset pääsevät itse kokeilemaan ja harjoittelemaan liikkumista hauskoilla akrobaattisilla tavoilla.

Tapahtuma-aika: Neljä esitystä pidetään Kalasatamanpuiston leikkipaikalla kahtena viikonloppuna 21.–22.8 ja 28.–29.8. Esityksen kesto 30 min + parkour-työpaja. Aikataulu tarkentuu lähempänä tapahtumaa.

Lisätietoja: https://www.kallocollective.com/sandbox

Petri Kekoni Companyn Kalasataman 369° on ikään kuin liikeveistos, joka on tarkasteltavissa samaan aikaan eri puolilta ja aina uudesta kulmasta. Marraskuussa 2019 ensi-iltansa saanut 369° saa nyt uuden muodon ulkoilmateoksena.

Tapahtuma-aika: Teosta esitetään kolmena iltana Kalasatamanpuiston kohdalla Parrulaiturin laituriulokkeella 26–28.8.2021 klo 20.30. Teoksen kesto on noin 40 minuuttia.

Lisätietoja: kekonico.fi

Delivery Theatre on polkupyörillä liikkuva ryhmä, joka tuo teatteria ja musiikkia koteihin, pihoille ja pieniin tilaisuuksiin. Irakilais-suomalaisen ryhmän liikkuva teatteri päivittää teatterin varhaista ideaa esityksestä ilman instituutiota.

Tapahtuma-aika: Kymmenen kaiken ikäisille sopivaa esitystä elokuussa. Tapahtuma-ajat tarkentuvat myöhemmin. Esitykset on tavoitteena järjestää yhteispihoilla. Esityksen kesto on noin 30 minuuttia.

Lisätietoja:https://www.youtube.com/watch?v=b0lMxHlVP-k

Stage – Suvilahden kesäteatteri tarjoaa kiehtovan ohjelmiston korkeatasoista esittävää taidetta heinä- ja elokuun ajan. Päivisin kesäteatterin ohjelmiston ympärille järjestetään nuorille suunnattua maksutonta työpajaohjelmaa. Tapahtuman järjestäjinä toimivat Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Tiivistämö ja Suvilahti TBA.

Tapahtuma-aika: Kesäteatterin esityskausi on 2.7.–23.8.2021. Esityspäiviä on 25 ja näytöksiä 38.

Vickan & Väinö -lastenooppera sijoittuu Carl Ludwig Engelin kotiin 1800-luvulle. Opera Box ry:n kaksikielinen esitys soveltuu koko perheelle, mutta on suunnattu erityisesti 3–10-vuotiaille lapsille.

Tapahtuma-aika: Esitykset pidetään Kalasataman koululla syyslukukauden aikana. Tapahtumapäivät tarkentuvat myöhemmin.

Lisätietoja: www.operabox.net

Maria Baric Companyn Kalasataman valon juhla, Arana -tapahtumakokonaisuudessa yhdistyvät musiikki, jättinukketeatteri, tanssi, tulisirkus, kuvataide ja kaupunkikulttuuri. Tapahtuma järjestetään ilta-aikaan, ja se soveltuu kaiken ikäisille.

Tapahtuma-aika: Tapahtuma järjestetään syys-lokakuun vaihteessa iltojen pimetessä.

Lisätietoja: https://www.mariabariccompany.com/

Helsingin Kaupunginteatterin yleisötyö toteuttaa Taidetta koteihin Kalasatama -taideprojektin, joka kokoaa yhteen tunnelmia ja tarinoita alueen kodeista ja niiden asukkaista. Projektissa alueen asukkaiden kodit tehdään näkyväksi multimediainstallaation keinoin.

Tapahtuma-aika: Viime vuonna kerätystä materiaalista koostettu kotikollaasi tulee esille kauppakeskus Rediin arviolta syyskuussa.

Kalasataman rakentaminen kestää 20–30 vuotta. Kalasataman tapahtumat ovat osa Kalasataman ympäristötaidehanketta, jonka tavoitteena on asukkaiden viihtyvyyden parantaminen pitkän rakentamisvaiheen aikana. Hankkeen avulla toteutetaan pysyvää ja väliaikaista taidetta sekä tapahtumia. Ympäristötaideprojektia ohjaa Helsingin kaupungin kaupunginkanslia yhteistyössä kaupunkiympäristön toimialan ja kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan kanssa. Ympäristötaide rahoitetaan rakennuttajilta perittävällä kerrosneliökohtaisella maksulla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ympäristötaidehankkeen koordinointi Helsingin kaupungilla:

projektinjohtaja Hannu Asikainen
09 310 79787, hannu.asikainen@hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö Helsingin kaupungilla:
viestintäasiantuntija Nina Talmén
nina.talmen@hel.fi

Kuvat

Hiekkalaatikko on koko perheen nykysirkusesitys. Kuva: Kallo Collective.
Hiekkalaatikko on koko perheen nykysirkusesitys. Kuva: Kallo Collective.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme