Kalevala Koru Oy

Kalevala Koru muokkaa jakeluverkostoaan vastaamaan kuluttajakäyttäytymisen muutosta

Jaa

Mediatiedote 20.1.2020. Kalevala Koru hakee kannattavaa kasvua seuraavien vuosien aikana niin kotimaasta kuin kansainvälisiltä markkinoilta. Yritys terävöittää tuotevalikoimaansa ja uudistaa jakeluaan palvelemaan paremmin tämän päivän kuluttajia.

Erikoiskaupan ollessa haastavassa murrostilanteessa Kalevala Koru uskoo vahvan brändinsä voimaan. Toukokuusta 2020 alkaen yritys keskittää toimintansa uudistuvan Kalevala-brändin alle ja luopuu samalla Lapponia Jewelry -tuotemerkin käytöstä. Muutoksen myötä nykyiset Lapponia-tuotteet siirtyvät Kalevala-brändin alle. Osana strategiaa yritys uudistaa myös jakeluverkostoaan: Jatkossa Kalevala-koruja saa noin 150:stä myyntipisteestä valtakunnallisesti. Jälleenmyyntiverkostoa karsitaan noin puoleen nykyisestä. Samalla panostetaan suoran kuluttajakaupan kasvattamiseen. 

Jakeluverkoston muokkaamisen tavoitteena on varmistaa, että kuluttaja kohtaa yhtenäisen Kalevala-brändin kaikkialla. ”Keskittämällä jakelu noin 150 myymälään pystymme varmistamaan sekä asiantuntevan palvelun, että kattavan tuotevalikoiman jälleenmyyntipisteissä, säilyttäen samalla valtakunnallisen saatavuuden tuotteillemme” – toteaa Kalevala Korun toimitusjohtaja Kirsi Paakkari.

Kuluttajien ostokäyttäytyminen on murroksessa: Verkko-ostamisen kasvaessa voimakkaasti, kivijalassa korostuvat entistä vahvemmin laadukas palvelu ja elämyksellisyys. ”Uuden jakelustrategiamme kulmakivenä on kohdata kuluttajat siellä, missä he liikkuvat ja tarjota heille yhtenäinen Kalevala-maailma, niin verkossa kuin fyysisissä pisteissä” – Paakkari jatkaa.

Kalevala Koru on yksi Suomen arvostetuimmista brändeistä ja Suomen rakastetuin korumerkki. Yrityksen kaikki korut valmistetaan Helsingissä omalla tehtaalla.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja yhteydenotot

Myyntijohtaja
Pekka Särkilahti
puh. 040 836 4396

Toimitusjohtaja
Kirsi Paakkari
puh. 050 382 2025

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kalevala Koru Oy
Kalevala Koru Oy
Hankasuontie 11 A
00390 HELSINKI

https://www.kalevala.fi

Naisten perustama Kalevala Koru on jo 80 vuoden ajan ollut Suomen rakastetuin Koru. Kotimaisena käsityönä valmistetut korut edustavat ajatonta ja rohkeaa muotoilua ja juhlistavat jokaisessa meissä asuvaa kauneutta ja voimaa. Kaikki korut valmistetaan Kalevala Korun omassa tehtaassa Helsingissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kalevala Koru Oy

Kalevala-korut pilottimyyntiin kahteen K-Citymarketiin21.9.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Suomalainen Kalevala Koru ja Kesko pilotoivat jakeluyhteistyötä. Kalevala-korut ovat myynnissä 11.10.2021 – 18.1.2022 K-Citymarket Järvenpäässä ja K-Citymarket Pirkkalassa. Pilotti on osa Kalevala Korun pyrkimystä vastata kuluttajien muuttuvaan ostokäyttäytymiseen ja olla saatavilla siellä, missä asiakkaat päivittäin liikkuvat. Hypermarketeista on tullut merkittäviä muodin, kodin tuotteiden ja lahjatavaroiden ostopaikkoja. Kalevala Koru haluaa tarttua tähän ilmiöön.

Lapponian ikoninen Prinsessa Leian kaulakoru Disney-jakeluun USA:han31.5.2019 11:55:44 EEST | Tiedote

Tähtien sota: Episodi IV – Uusi toivo -elokuvasta (1977) tuttu Lapponian Planetaariset laaksot -kaulakoru on 31. toukokuuta alkaen saatavilla Kalifornian Disneylandiin® tänään avautuvasta Star Wars: Galaxy’s Edge -nimisestä Tähtien sota -teemapuistosta. Disney-jakelun myötä Björn Weckströmin 60-luvulla suunnittelema ikoninen kaulakoru saa näkyvyyden miljoonien Tähtien sota -fanien keskuudessa.