Kalevala Korulta sata kiitosta arjen sankareille

Jaa

Kalevala Koru haluaa nostaa esiin tässä poikkeuksellisessa tilanteessa elintärkeitä ammattikuntia, jotka usein jäävät ilman huomiota. Yritys lahjoittaa sata Suomen naarasleijona -korua arjen sankareille, joita voi ehdottaa sosiaalisen median kautta.

Suomen naarasleijona -pinssi. Kuva: Kalevala Koru
Suomen naarasleijona -pinssi. Kuva: Kalevala Koru

Yritys palaa hankkeen myötä juurilleen - Kalevala Koru sai alkunsa kirjailija Elsa Heporaudan halusta pystyttää patsas suomalaiselle naiselle, joka 1930-luvulla oli jäänyt huomioimatta tärkeästä panoksestaan maan kehityksessä. Patsaan rahoittamiseksi käynnistetty korujen valmistus sai talvi- ja jatkosodan myötä kuitenkin aivan toisen tarkoituksen. Korujen myyntituotot osoitettiin patsashankkeen sijaan hädänalaisten auttamiseen, ja hyvää tekevistä koruista itsestään tuli lopulta patsasta suurempi kunnianosoitus suomalaisten naisten rohkeudelle ja periksiantamattomuudelle. Tänään maailma on jälleen mullistunut äkillisesti, ja Kalevala Koru haluaa nyt nostaa keskusteluun kaikki ne rohkeat arjen sankarit, naiset ja miehet, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä haastavinakin aikoina.

On aika kiinnittää huomio heihin, jotka yleensä jäävät huomiota vaille. Niille, jotka tänäänkin mahdollistavat arjen jatkumisen muuttuneissa olosuhteissa. Siivoojat, laitoshuoltajat, opettajat, lastenhoitajat ja varhaiskasvattajat, roskakuskit ja kaupan kassat, rekkakuskit ja bussikuskit. Kaikki nämä ammattikunnat, ja monet muut, ovat aina elintärkeitä, mutta etenkin tässä poikkeuksellisessa tilanteessa ansaitsevat kiitoksen”, kertoo brändi- ja designjohtaja Maria Uunila. ”Haluamme nyt nostaa nämä ammatit kunniaan lahjoittamalla Suomen naarasleijona -korun 100 henkilölle. Otamme ehdotuksia vastaan ja arvomme korujen saajat sosiaalisen median kanavissamme.”

Suomen naarasleijona -koru symboloi tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja oikeudenmukaisuutta. Pelottomasti tulevaisuuteen katsoen se kertoo, että yhdessä, toinen toistamme tukien, selviämme vaikeuksien yli. Sosiaalisessa mediassa voi ehdottaa omaa arjen sankaria korun saajaksi ja kirjoittaa viestin korun saajalle. Kalevala Koru arpoo korulahjan saajat ja välittää korun niille, jotka tunnustuksen juuri nyt ansaitsevat. Ehdotuksia voi tehdä maanantaihin 13.4. asti Kalevala Korun Facebookissa (”Kalevala Jewelry”) ja Instagramissa (@kalevalajewelry). Korut toimitetaan vastaanottajille huhti-toukokuussa.

Yhteyshenkilöt

Brändi- ja designjohtaja
Maria Uunila
puh. 0207 611 203
maria.uunila@kalevalakoru.fi

Kuvat

Suomen naarasleijona -pinssi. Kuva: Kalevala Koru
Suomen naarasleijona -pinssi. Kuva: Kalevala Koru
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kalevala Koru Oy
Kalevala Koru Oy
Hankasuontie 11 A
00390 HELSINKI

https://www.kalevala.fi

Kalevala Koru on yksi Suomen arvostetuimmista brändeistä ja Suomen rakastetuin korumerkki. Yrityksen kaikki korut valmistetaan Helsingissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kalevala Koru Oy

Kalevala-korut pilottimyyntiin kahteen K-Citymarketiin21.9.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Suomalainen Kalevala Koru ja Kesko pilotoivat jakeluyhteistyötä. Kalevala-korut ovat myynnissä 11.10.2021 – 18.1.2022 K-Citymarket Järvenpäässä ja K-Citymarket Pirkkalassa. Pilotti on osa Kalevala Korun pyrkimystä vastata kuluttajien muuttuvaan ostokäyttäytymiseen ja olla saatavilla siellä, missä asiakkaat päivittäin liikkuvat. Hypermarketeista on tullut merkittäviä muodin, kodin tuotteiden ja lahjatavaroiden ostopaikkoja. Kalevala Koru haluaa tarttua tähän ilmiöön.

Lapponian ikoninen Prinsessa Leian kaulakoru Disney-jakeluun USA:han31.5.2019 11:55:44 EEST | Tiedote

Tähtien sota: Episodi IV – Uusi toivo -elokuvasta (1977) tuttu Lapponian Planetaariset laaksot -kaulakoru on 31. toukokuuta alkaen saatavilla Kalifornian Disneylandiin® tänään avautuvasta Star Wars: Galaxy’s Edge -nimisestä Tähtien sota -teemapuistosta. Disney-jakelun myötä Björn Weckströmin 60-luvulla suunnittelema ikoninen kaulakoru saa näkyvyyden miljoonien Tähtien sota -fanien keskuudessa.