Kalevala the Musical

Kalevala-musikaalin maailmanvalloitus alkoi Manhattanilla

Jaa

New Yorkin teatteriväki sai maistiaisen Suomen kansalliseepoksen inspiroimasta musikaalista konsertin muodossa.

Yhdysvalloissa asuva suomalaislähtöinen säveltäjä Johanna Telander ja hänen tiiminsä ovat työstäneet Kalevala-musikaalia viisi vuotta. Maanantaina saavutettiin merkittävä etappi, kun teatterialan ammattilaiset pääsivät nauttimaan ennakkoon juhannuksena julkaistavan Kalevala: The Musical -albumin musiikista.

Newyorkilaisen hotellin juhlatilaan oli saapunut teatterialan nimekkäitä vaikuttajia, levyllä esiintyviä artisteja sekä Broadway League-tason tuottajia ja Broadway-tähtiä kuten Julia Murney, Tally Sessions ja Marina Pires.

Aitous ja omaperäisyys viehättävät yhdysvaltalaisyleisöä

Telanderin säveltämä musikaali on päässyt Yhdysvalloissa pidemmälle kuin yksikään suomalainen musikaali tätä aiemmin. Produktion parissa on työskennellyt toista sataa musiikkiteatterin ammattilaista.

-On todellinen läpimurto, että Kalevalaan pohjautuva musikaali on herättänyt näin suuren kiinnostuksen New Yorkin teatteripiireissä. Tästä on hyvä jatkaa, Telander iloitsee.

Musikaali on saanut alkunsa rakkaudesta suomalaiseen luontoon ja suomen kielen kauneuteen.

-Ulkosuomalaisena nämä kaksi asiaa löytyivät minulle luontevasti Kalevalasta, Telander kertoo.

Levyn tuottaja Quentin Garzón kehui Telanderin musiikkia aidoksi ja ainutlaatuiseksi.

-Odotan innolla, että suuri yleisö pääsee pian nauttimaan tästä uskomattoman hienosta musiikista. Tämä on parasta mitä olen kuullut Broadwaylla kymmeneen vuoteen, hän totesi. 

Albumi julkaistaan juhannuksena

Tilaisuudessa julkistettiin, että Kalevala: The Musical -albumi tulee digitaaliseen levitykseen 24. kesäkuuta. Levyllä esiintyvät suomalaisen musiikkiteatterin tähti Reeta Vestman ja New Yorkissa uraansa luova laulaja Eeppi Ursin. Mukana ovat myös näyttelijä Mikael Haavisto sekä muusikot Markus Kaitila ja Petra Jasmiina. ​​Levyllä  esiintyy myös Broadway-tähtiä, kuten Tony-ehdokkaana ollut Ramin Karimloo. Albumin on orkestroinut Marko Hilpo. Levyn on tuottanut Quentin Garzón yhdessä Kristi Roosmaan kanssa.

-Levyn julkaiseminen on tärkeää siksi, että siinä säveltäjän visioni pääsee esille. Seuraava askel on tuoda mukaan ohjaajan ja koreografin kädenjälki, Telander sanoo.

Kuvat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jenni Niemi
info@kalevalamusical.com

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kalevala The Musical on Johanna Telanderin säveltämä eeppinen fantasiateos, joka on sävelletty popin, jazzin ja suomalaisen kansanmusiikin sävyillä. Kalevalan innoittamana tarina seuraa kahta lasta, jotka löytävät metsästä kanteleen ja avaavat sen avulla maagisen portin Kalevalan muinaiseen maailmaan. Neljä luonnon haltiatarta opastaa lapsia seikkailuun riimien avulla, jotta he auttaisivat palauttamaan Väinämöisen takaisin juurilleen ja pelastaisivat maailman uhkaavalta pimeydeltä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.