Kalevi Sorsa -säätiö

Kalevi Sorsa -säätiöön uusi työntekijä

Jaa

Kalevi Sorsa -säätiön toiminta kasvaa ja kehittyy edelleen. Camilla Lohenoja aloitti "Demokratian tukeminen Länsi-Balkanilla" -hankkeen koordinaattorina lokakuussa.

Lohenojan tausta on yliopistomaailmassa, jossa hän on koordinoinut kehitysyhteistyötä Afrikassa. Lohenojalla on lisäksi vahvat yhteydet kansalaisjärjestökenttään, jossa hän on työskennellyt mm. Kepa (nyk. Fingo) ja Dodo ry:ssä. Lisäksi hän on ollut laatimassa Ulkoministeriölle Kansalaisyhteiskuntaselvitystä vuonna 2017. Lohenojalla on kokemusta myös Nepalista, jossa hän toimi vapaaehtoistöissä paikallisessa kansalaisjärjestössä.

”Olen tosi iloinen päästessäni edistämään demokratiaa Balkanilla, jossa sitä todella tarvitaan”, Lohenoja toteaa. ”Odotan innoissani työskentelyä Länsi-Balkanin ajatuspajojen parissa. Olisi mahtavaa nähdä hankkeen aikana konkreettinen muutos esimerkiksi alueen ajatuspajojen keskinäisessä yhteistyössä. Toivon myös vahvaa yhteyttä Balkan-hankkeen ja Sorsa-säätiön muun toiminnan välille.”

Balkan-hankkeen edellinen koordinaattori Samuli Sinisalo siirtyy johtamaan Sorsa-säätiön ”Ihmisen toiminnan vaikutukset maapallolle” -hanketta. "Mukava siirtyä uusiin tehtäviin, tai oikeastaan palata ilmasto- ja ympäristöasioiden pariin. Onneksi talon sisältä voin kuitenkin tukea Balkan-hanketta myös tulevaisuudessa." Sinisalo toteaa.

Kalevi Sorsa -säätiön ”Demokratian tukeminen Länsi-Balkanilla – kehitystä ja sillanrakennusta (2019–2022)” -hanke on Suomen Ulkoministeriön rahoittama ja tukeutuu Säätiön kokemukselle Pohjois-Makedoniasta, jossa toiminta aloitettiin jo vuonna 2008. Nykyinen hanke on Pohjois-Makedonian lisäksi laajentunut Albaniaan ja Bosnia-Herzegovinaan, joissa hankkeella vahvistetaan nuorten ääntä kouluttamalla yhteiskunnallisesti aktiivisia nuoria. Lisäksi fasilitoimme Länsi-Balkanin poliittisten ajatuspajojen yhteistyötä yli kansallisten, poliittisten ja etnisten jakolinjojen yhteistyössä Pohjois-Makedonialaisen kumppanin Progres Instituten kanssa.

Lisätietoja:

Kaisa Penny
Toiminnanjohtaja
040 7217212 kaisa.penny@sorsafoundation.fi

Camilla Lohenoja
Hankevastaava
Demokratian tukeminen Balkanilla 2019–2021
045 206 6840 camilla.lohenoja@sorsafoundation.fi 

Samuli Sinisalo
Hankevastaava
Ihmisen toiminnan vaikutukset maapallolle
040 7050 398 samuli.sinisalo@sorsafoundation.fi 

Yhteyshenkilöt

Kaisa Penny
Vt. toiminnanjohtaja
Kalevi Sorsa -säätiö

p. +358 40 7217212
e. kaisa.penny@sorsafoundation.fi
@kaisa.penny

Tietoja julkaisijasta

Kalevi Sorsa -säätiö
Siltasaarenkatu 18-20c
00530 Helsinki

040 721 7212http://www.sorsafoundation.fi

Kalevi Sorsa -säätiö on sosialidemokraattinen ajatuspaja, think tank.

Säätiö on analyyttinen edelläkävijä, joka tunnistaa heikkoja signaaleja ja kansainvälisiä trendejä sekä tuo uusia virikkeitä yhteiskuntapoliittiseen keskusteluun.

Säätiö rakentaa tilaisuuksissaan ja julkaisuissaan siltoja tutkijayhteisön, tiedotusvälineiden, kansalaisjärjestöjen ja päättäjien välille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kalevi Sorsa -säätiö

KOSKELA: SUOMI EI OLE LAKKOHERKKÄ MAA6.11.2019 04:00:00 EETTiedote

Ekonomisti Antti Koskelan tietokirja ”Hanskat tippui - lakkojen historia ja vaikutus yhteiskunnassa” (Kalevi Sorsa-säätiö) tuo uusia näkökulmia lakoista käytävään keskusteluun. Laajan historia-analyysin lisäksi Koskela tarkastelee Suomen tilannetta kansainvälisessä vertailussa. Hän osoittaa tilastoihin perustuen, että Suomi ei ole lakkoherkkä maa. Toinen Koskelan päähavainnoista koskee lakkojen kustannusten arviointia. Lakon kustannus voi olla moninkertainen riippuen mittarin valinnasta.

KUTSU: Lakko ja yhteiskunta-tietokirjan julkaisutilaisuus 6.11.2019 klo 16.22.10.2019 18:20:15 EESTKutsu

Työmarkkinasyksy tiivistyy ja lakkoaalto vyöryy yli maan. Mutta mikä on lakko-oikeuden yhteiskunnallinen merkitys ja miksi se on säilynyt länsimaisten demokratioiden tunnuspiirteenä? Tervetuloa tilaisuuteen! Aika: Keskiviikko 6.11.2019 klo. 16.00--18.00. Paikka: Tiedekulma, Think Lounge (Yliopistonkatu 4, 00100 Helsinki). Ilmoittaudu alla olevasta linkistä 3.11. mennessä kahvitarjoilun mitoittamiseksi. https://bit.ly/2lLJIiG

TUTKIMUS: KIRISTYNYT KANSAINVÄLINEN KILPAILU EI UHKAA HYVINVOINTIVALTIOTA2.10.2019 00:00:00 EESTTiedote

Tuoreen tutkimuksen mukaan taloudellisen kilpailun kansainvälisellä kiristymisellä ei ole voimakasta vaikutusta hyvinvointivaltioiden kehitykseen viime vuosikymmeninä. Sen sijaan markkinoiden avautumisen vaikutus vaihtelee sekä suunnaltaan että voimakkuudeltaan hyvinvointivaltioissa. Kansainvälisen kilpailun kiristymisen lisäksi hyvinvointivaltion kehitykseen vaikuttavat maiden sisäiset asiat, kuten esimerkiksi puolue- ja työmarkkinapolitiikka. Ari-Matti Näätäsen tutkimuksessa ”Globalisaatio. Hyvinvointivaltion tuhoaja, pelastaja vai sivustaseuraaja” (Kalevi Sorsa-säätiö) tarkasteltiin kansainvälisen kilpailun kiristymisen vaikutuksia hyvinvointivaltioiden julkisten sektoreiden kokoon, sosiaali- ja terveysmenoihin sekä tuloeroihin 14 tutkimuksen perusteella.

Raportti: Euroalueen kriisi ei osoittanut finanssipolitiikkaa rajoittavien sääntöjen tarpeellisuutta17.5.2019 14:01:08 EESTTutkimus

Euroalueen kriisin syynä olivat erityisesti yksityisen sektorin velkaantuminen ja pitkäaikaiset kilpailukyvyn erot jäsenmaiden välillä. Näihin ongelmiin ei voida puuttua asettamalla jäsenvaltioiden budjeteille uusia rajoitteita. Lisäksi etenkin Suomen kannalta on tärkeää, etteivät EU:n säännöt liikaa rajoita finanssipolitiikan liikkumavaraa. Näin väittää dosentti Jaakko Kiander Kalevi Sorsa -säätiön julkaisemassa raportissa ”EMUn kehittäminen ja Suomi – rahaliiton uudistaminen kriisikokemusten valossa”. Raportissa tehdään katsaus eurokriisin historiaan ja EMUn kehittämisehdotuksiin, joita kriisin jälkeen on tehty.

Kutsu raportin julkaisutilaisuuteen: Työ ja työntekijöiden oikeudet alustataloudessa – Ongelmista ratkaisuihin17.4.2019 05:55:00 EESTKutsu

Tiettyjen alustayritysten liiketoimintamallin ytimessä on työntekijöiden oikeuksien polkeminen. Nämä yritykset eivät olisi kannattavia, mikäli ne maksaisivat työn tekemisestä aiheutuvat sosiaaliset kulut täysimääräisesti. Näin sanoo yhteiskuntatieteiden tohtori ja Kalevi Sorsa -säätiön projektitutkija Maija Mattila, joka on kirjoittanut raportin "Työ ja työntekijöiden oikeudet alustataloudessa – Ongelmista ratkaisuihin".

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme