Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo

Kalifornialaissyntyinen valokuvataiteilija ja aktivisti Del LaGrace Volcano vierailee Tampereen taidemuseossa

Jaa
Valokuvataiteilija Del LaGrace Volcano (s. 1957) esittelee näyttelynsä Bodies of Resistance lauantaina 25.2. klo 15.30 taidemuseossa. Esittelyn jälkeen apulaisprofessori Eliza Steinbock Maastrictin yliopistosta haastattelee taiteilijaa klo 16.30. Englanninkieliset tapahtumat ovat osa Tampereen yliopiston Pohjoismaisen transtutkimuksen konferenssia.
Del LaGrace Volcano. Kuva: Jari Kuusenaho
Del LaGrace Volcano. Kuva: Jari Kuusenaho

”Kauneus on vetänyt minua puoleensa, erityisesti sellainen kauneus, joka ei sopeudu tavanomaisiin normeihin. Epäilen että minusta tuli valokuvaaja, jotta voisin vangita tuon kauneuden – ominaisuuden, jota en koskaan tunnistanut itsessäni. Kun teini-ikäinen vartaloni kieltäytyi kehittymästä yksiselitteisesti naiselliseksi, kehitin hyvin hirviömäisen kuvan itsestäni. Tätä olen pyrkinyt korjaamaan ottamalla sellaisia omakuvia, joita pystyn itsekin katsomaan. Tästä on tullut lahja, jonka haluan jakaa myös muiden kanssa, jotka itseni lailla eivät kuvitelleet olevansa kuvaamisen arvoisia.”

- Del LaGrace Volcano

Del LaGrace Volcano on kalifornialaissyntyinen valokuvataiteilija, esiintyjä ja aktivisti, joka asuu nykyisin Ruotsissa. Volcano on tehnyt pitkän ja tuotteliaan uran eri queer-alakulttuurien, yhteisöjen ja aktivismin kuvaajana ja osana.

Eliza Steinbock työskentelee Maastrichtin yliopiston taiteiden ja yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa sukupuolen ja moninaisuuden tutkimuksen apulaisprofessorina. Hänen omat tutkimusintressinsä kiinnittyvät sekä transtutkimukseen että visuaalisen kulttuurin tutkimukseen.

Del LaGrace Volcano: Bodies of Resistance 4.2.-21.5.2023 Tampereen taidemuseossa

Näyttely esittelee sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuden kirjoa ja kokemuksia lukuisissa omakuvissa ja muotokuvissa. Volcano on kuvannut ystäviään, perhettään ja rakastettujaan ja luonut kuvaston, jossa queer-kehojen kauneus ja halu saavat tilaa ja tulevat näkyväksi.

Bodies of Resistance on Del LaGrace Volcanon ensimmäinen yksityisnäyttely Suomessa. Hän on järjestänyt kymmeniä näyttelyitä ympäri maailman, hänen teoksiaan on ollut esillä mm. Lontoossa Tate Modernissa ja Victoria & Albert Museumissa.

Del LaGrace Volcanon näyttely järjestetään yhteistyössä Trans*Creative: health, violence and environment in transgender cultural production -tutkimushankkeen kanssa, jota rahoittaa Koneen Säätiö.

Näyttelyn kanssa samaan aikaan 23.–25.2.2023 järjestetään Tampereella Pohjoismainen transtutkimuksen konferenssi From Transgender Rage to Trans Joy. Trans Studies through Affective Lens. The 8th Nordic Trans Studies Network Conference.
Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Del LaGrace Volcano. Kuva: Jari Kuusenaho
Del LaGrace Volcano. Kuva: Jari Kuusenaho
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo
Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo 

Tampereen taidemuseo

Tampereen taidemuseo järjestää vaihtuvia näyttelyitä taiteen historian teemoista ja esittelee vanhoja mestareita sekä nykytaiteen tuoreimpia tekijöitä. Esille nostetaan niin paikallisia taiteilijoita kuin kansainvälisiäkin tekijöitä. Vuoden kohokohta on Vuoden nuoren taiteilijan julkistus ja palkintonäyttely. Pirkanmaan vastuumuseona taidemuseo tutkii paikallista taidehistoriaa ja tukee alueen toimijoita. Tampereen taidemuseo hallinnoi ja hoitaa Suomen toiseksi suurinta taidekokoelmaa, joka käsittää yli 15 000 teosta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo

Kolmen maakunnan uusi Taidevaltakunta-biennaali antaa vallan taiteelle16.3.2023 11:30:00 EET | Tiedote

Hämeenlinnan taidemuseo, Tampereen taidemuseo ja Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva ovat perustaneet Taidevaltakunnan, joka järjestää kahden vuoden välein biennaalinäyttelyt vuorotellen Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla ja Päijät-Hämeessä. Ensimmäinen Hämeenlinnan taidemuseossa ja Kanta-Hämeessä toteutuva biennaali kesällä 2024 tutkii, mitä tapahtuu, kun taide saa vallan ja yhteiskunta toimii sen mukaan. Taidevaltakunnan avoin taiteilija- ja teoshaku avautuu 31.3.2023.

Tampereen suurin prosenttitaidekokonaisuus valmistui uuteen Sammon kouluun17.2.2023 15:07:37 EET | Tiedote

Sammon koulun ja päiväkodin uudisrakennukseen on valmistunut Tampereen tähän asti suurin prosenttitaidekokonaisuus. Vajaa prosentti rakennuskustannuksista tarkoittaa tässä tapauksessa yli 200 000 euroa taiteeseen. Rakennuksen sisälle ja piha-alueelle taidetta ovat tehneet viisi Tampereen taiteilijaseuran jäsentä. Taiteilijat ovat Janne Hokkanen, Sanna Kauppinen, Heta Laitakari, Johanna Lonka sekä Piia Rantakangas. Heistä Hokkanen ja Kauppinen valittiin vuonna 2019 koordinoimaan tämä poikkeuksellisen suuri taidehanke.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme