Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto r.y.

Kalle Järvinen Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton puheenjohtajaksi

Jaa

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ry:n uudeksi puheenjohtajaksi on valittu 1.1.2023 alkaen Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvinen. Ensi vuoden alusta puheenjohtajana aloittava Järvinen on toiminut viimeksi liiton hallituksessa varapuheenjohtajana. Hallituksen jäsen Järvisestä tuli vuonna 2016 aloitettuaan Hartwallin toimitusjohtajana.

Varapuheenjohtajaksi valittiin Momentin Groupin toimitusjohtaja Teemu Lehto. Hallitus sai kaksi uutta jäsentä, Olvin toimitusjohtaja Patrik Lundellin ja MBH Breweriesin toimitusjohtaja Jukka Sipilän.

Suomen lainsäädäntö kohtelee panimoalaa epätasa-arvoisesti. Verotasoja pitäisi verrata erityisesti naapurimaihin, mutta myös muihin EU-maihin. Lisäksi eri juomaryhmiä pitää verottaa yhdenvertaisesti. Oikeudenmukaisen lainsäädännön tulisi kohdella kaikkia toimijoita samoilla markkinoilla samaan tapaan.

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton hallitus alkaen 1.1.2023

Puheenjohtaja
Toimitusjohtaja Kalle Järvinen, Oy Hartwall Ab

Varapuheenjohtaja
Toimitusjohtaja Teemu Lehto, Momentin Group Oy

Muut hallituksen jäsenet
Toimitusjohtaja Anders Frydenlund, Oy Sinebrychoff Ab
Toimitusjohtaja Patrik Lundell, Olvi Oyj
Toimitusjohtaja Jukka Sipilä, MBH Breweries Oy

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton syyskokous järjestettiin 21.11.2022.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Tuula Loikkanen, p. 040 922 0750, tuula.loikkanen@panimoliitto.fi

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ry on olutta, siideriä ja long drink -juomia sekä virvoitusjuomia ja kivennäisvesiä valmistavan kotimaisen elinkeinon edunvalvoja. Liitto edustaa yhtä maamme vanhimmista teollisuudenaloista. Liiton jäsenyritykset ovat Oy Hartwall Ab, MBH Breweries Oy, Momentin Group Oy, Olvi Oyj, Red Bull Finland Oy ja Oy Sinebrychoff Ab.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuula LoikkanenToimitusjohtajaPanimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ry

Puh:0409220750

Outi HeikkinenViestintäpäällikköPanimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ry

Puh:0503708677

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto r.y.
Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto r.y.
Pasilankatu 2
00240 Helsinki

http://www.panimoliitto.fi

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ry on olutta, siideriä ja long drink -juomia sekä virvoitusjuomia ja kivennäisvesiä valmistavan kotimaisen elinkeinon edunvalvoja. Liitto edustaa yhtä maamme vanhimmista teollisuudenaloista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto r.y.

Epäoikeudenmukaisen virvoitusjuomaveron kehittämisestä tulee luopua27.10.2022 10:15:23 EEST | Tiedote

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton mukaan uutta virvoitusjuomaverolakia ei tule säätää ja nykyisestä verosta tulee luopua. Nykyinen virvoitusjuomavero ja hallituksen uusi esitys virvoitusjuomaverolain muuttamiseksi on syrjivä ja kielletyn valtiontuen näkökulmasta erittäin ongelmallinen. Pisteverojen kehittämisen sijaan koko verotusjärjestelmä pitää uusia sellaiseksi, ettei se syrji yhtä toimialaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme