Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kallion, Alppiharjun ja Sörnäisten yleisten alueiden suunnitelmaa esitellään verkkotilaisuudessa 16. helmikuuta kello 18−20

Jaa

Kallion, Alppiharjun ja Sörnäisten yleisten alueiden suunnitelma ohjaa viheralueiden, katujen, torien ja aukioiden kehittämistä, peruskorjausta sekä ylläpitoa vuosina 2021−2030. Tavoitteena on kohdentaa katu- ja viheralueiden hoitoa ja kunnostusta asukkaiden toiveiden mukaan. Tavoitteena on myös parantaa alueen turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Suunnitelma esitellään verkkotilaisuudessa 16. helmikuuta, ja sitä voi kommentoida myös Kerro kantasi -palvelussa 5. maaliskuuta saakka.

Tokoinranta. Kuva: Lilja Palmgren.
Tokoinranta. Kuva: Lilja Palmgren.

Suunnitelma esitellään verkkotilaisuudessa 16. helmikuuta

Nähtävillä olevan Kallion, Alppiharjun ja Sörnäisten yleisten alueiden suunnitelman luonnos esitellään asukkaille verkkotapahtumassa 16. helmikuuta klo 18−20. Tilaisuuteen voi osallistua vaikka kotisohvalta, sillä mukaan pääsee verkossa oman tietokoneen, kännykän tai tabletin avulla. Osallistujilta ei vaadita ennakkoilmoittautumista.

Verkkotilaisuudessa voi esittää kaupunkiympäristön asiantuntijoille kysymyksiä tai kommentteja chatin kautta. Lisätietoa, ohjeita, tilaisuuden ohjelma ja aikataulu sekä liittymislinkki Teams live -tapahtumaan löytyvät tilaisuuden verkkosivulta  hel.fi/asukastilaisuudet > Kallion, Alppiharjun ja Sörnäisten yleisten alueiden suunnitelma.

Mielipiteitä alueen kehittämisestä voi esittää verkkokyselyssä 5. maaliskuuta asti

Suunnitelmaselostukseen, vuorovaikutusraporttiin sekä aluekortteihin voi tutustua Kerro kantasi -verkkopalvelussa osoitteessa https://kerrokantasi.hel.fi/kaalsoylalsu. Asukkailta toivotaan palautetta tehdystä suunnitelmaluonnoksessa. Onko alueiden tavoitteet kohdallaan ja onko suunnitelmassa tunnistettu tärkeimmät kehittämiskohteet? Oman kantansa aineistoon voi kertoa palvelussa 5. maaliskuuta saakka.

Vuorovaikutuksen aikana saatu palaute kootaan vuorovaikutusraporttiin, jossa esitetään yhteenvedot suunnitelman valmisteluaikana saadusta palautteesta ja kerrotaan, miten palaute on vaikuttanut suunnitelmaan.

Suunnitelma laitetaan vielä keväällä 2021 uudelleen esille kommentointia varten ennen kuin se viedään hyväksyttäväksi kaupunkiympäristölautakuntaan.

Mikä on yleisten alueiden suunnitelma?

Yleisten alueiden suunnitelma tunnettiin aiemmin nimellä aluesuunnitelma. Kuten aluesuunnitelmassa, yleisten alueiden suunnitelmassa selvitetään alueen verkostojen sekä katu- ja viheralueiden nykytila, kirjataan niiden parantamistarpeet sekä laaditaan esitykset kehitettävistä hankkeista.

Asukkaiden ja asiantuntijoiden yhteisen keskustelun ja mielipiteiden pohjalta nousseita kehittämiskohteita suunnitellaan tarkemmin ja toteutetaan kaupungin taloudellisen tilanteen rajoissa seuraavan kymmenen vuoden aikana. Suunnitelmassa ei käsitellä koulujen ja päiväkotien pihoja eikä liikuntapuistoja tai lähiliikuntapaikkoja. Yleisten alueiden suunnitelmassa ei vaikuteta maankäytön suunnitteluun, kuten asemakaavoitukseen.

Maisemanhoidon ja luonnonhoidon tavoitteet suunnitellaan osana yleisten alueiden suunnitelmaa. Suunnitelman hyväksymisen jälkeen tehdään tarkempi luonnon- ja maisemanhoidon suunnitelma, joka laaditaan vuorovaikutuksessa alueen asukkaiden ja järjestöjen kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Oula Rahkonen
Maisema-arkkitehti
Kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 27273
oula.rahkonen@hel.fi

Tiina Saukkonen
Luonnonhoidon suunnitteluvastaava
Kaupunkiympäristön toimiala/Maankäyttö ja kaupunkirakenne
puh. 09 310 38508
tiina.saukkonen@hel.fi

Kuvat

Tokoinranta. Kuva: Lilja Palmgren.
Tokoinranta. Kuva: Lilja Palmgren.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Jakomäen keskustaan uusi palvelutalo ja asuinrakentamista23.2.2021 14:42:20 EETTiedote

Jakomäen keskustan kehitys jatkuu, ja alueelle on tulossa uusi palvelutalo ja asuinrakentamista. Kun Jakomäen sydän valmistui syksyllä 2020, saman katon alle muutti koulu, päiväkoti, leikkipuisto ja nuorisotalo. Päiväkoti Naavan vanhalle tontille suunnitellaan nyt uutta palvelutaloa, johon Vuorensyrjän palvelutalon asukkaat muuttavat sen valmistuttua. Vastaavasti nykyistä Vuorensyrjän palvelutalon tonttia suunnitellaan muutettavaksi asuinkäyttöön.

Myllypuron kampusalue täydentyy – Stadin ammatti- ja aikuisopiston rakentaminen alkaa kesällä22.2.2021 13:01:17 EETTiedote

Stadin ammatti- ja aikuisopiston 1100 opiskelijalle rakennetaan uudet tilat Myllypuroon Metropolia ammattikorkeakoulun välittömään läheisyyteen. Opiston rakennus- ja talotekniikka-alojen koulutus keskitetään uuteen rakennukseen. Rakentaminen käynnistyy kesäkuussa 2021, ja uudet tilat otetaan käyttöön syyslukukaudella 2023. Rakennus on Helsingin ensimmäinen elinkaarimallilla toteuttava ammattikoulu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme