Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Kamarimusiikki soi kalliolla ja jazz juoksureitin varrella Espoossa

Jaa
Rantaraitti soi! -ilmaisfestivaali tuo elävää musiikkia Espoon rannoille kesäkuussa.
Ilmaisfestivaali Rantaraitti soi! järjestetään jo kolmatta kertaa.
Ilmaisfestivaali Rantaraitti soi! järjestetään jo kolmatta kertaa.

Kamarimusiikkifestivaali Rantaraitti soi! tuo elävää musiikkia kesäiseen Espooseen 7.–11.6.2023. Festivaalin aikana suositun Rantaraitin varrella nähdään monipuolisia ja yllätyksellisiä pienoiskonsertteja, joissa esiintyvät mm. jazzbändi Nujakka, Chick Corean musiikkia esittävä trio King Cockroach, We Guitar Duo ja harmonikkaduo Le JarGon. 

Pääsymaksuton festivaali järjestetään jo kolmatta kertaa. Sen perustivat harmonikkataiteilija Sini Ström ja kitaristi Henrik Holmström, joille Espoon rantaviivaa pitkin kulkeva Rantaraitti on tuttu paikka. Yksi tapahtuman kantavista ajatuksista on tuoda korkealaatuista kulttuuria keskelle tavallista elämää.

”Yleensä ihmiset menevät festivaalille, mutta tämä festivaali tulee ihmisten luokse. Konserttipaikoiksi on valittu Rantaraitin varrelta tunnelmallisia kohteita, joihin voi tulla kauempaakin nauttimaan musiikista ja maisemista”, kertoo Holmström.

Eri puolille Rantaraittia ilmestyvät musiikkiesitykset tavoittavat varta vasten ilmaantuneen yleisön lisäksi myös sattumalta paikalle saapuneet kulkijat, joita suositun ulkoilureitin varrella riittää.

”Voit kuulla barokkimusiikkia metsässä, fuusiojazzia kalliolla, nykymusiikkia rannalla tai latinalaisia rytmejä lenkkipolulla. Konsertteihin voi törmätä sattumalta ja osaa ohjelmasta ei paljasteta ennakkoon”, sanoo Ström.

Yllätyksiä ja kiertäviä konsertteja

Festivaalin ohjelmistossa nähdään aiemmilta vuosilta tuttu Musiikkimaraton. Yhden päivän aikana Rantaraittia pitkin kiertävä konserttikimara tuo musiikkiesityksiä reitillä sijaitseviin kahviloihin. Rantaraitin kahviloista mukana ovat muun muassa Café Mellsten, Café Merenneito sekä festivaalin oma pop up -kahvila, joka järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Ennalta ilmoitettujen konserttien lisäksi festivaalissa nähdään esityksiä, joiden tarkat järjestämisajat ja -paikat jätetään tarkoituksella salaisiksi. Konsertteja esittää kiertävä duo, joiden tavoitteena on yllättää Rantaraitin kulkijat.

Festivaaliviikon torstaina 8. kesäkuuta museoidussa Villa Rulluddissa järjestetään Nykymusiikin ilta. Hyljelahdessa Rantaraitin keskivaiheilla sijaitsevan huvilan pihalla järjestettävä konsertti toteutetaan yhteistyössä Espoon kaupungin tapahtuma- ja kulttuuripalveluiden kanssa.

Rantaraitti soi! huipentuu loppukonserttiin, joka järjestetään Espoonlahden kirkossa sunnuntaina 11. kesäkuuta.

Tarkka konserttiaikataulu löytyy osoitteesta rantaraittisoi.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Festivaalin tuottaja Sini Ström, 050 9108996, rantaraittisoi@gmail.com


Festivaalin tuottaja Henrik Holmström, 050 4642589, rantaraittisoi@gmail.com

Kuvat

Ilmaisfestivaali Rantaraitti soi! järjestetään jo kolmatta kertaa.
Ilmaisfestivaali Rantaraitti soi! järjestetään jo kolmatta kertaa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Kulttuurin tulosyksikkö vastaa Espoon kulttuuritarjonnasta ja kulttuuriprofiilista. Tulosyksikköön kuuluu viisi palvelualuetta: kaupunginkirjasto, kaupunginmuseo, kaupunginorkesteri Tapiola Sinfonietta, kulttuurin yhteyspalvelut sekä tapahtuma- ja kulttuuripalvelut.

www.kulttuuriespoo.fi | www.espoo.fi/kulttuuri

#KulttuuriEspoo @kulttuuriespoo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme