Espoon kaupunki - Esbo stad

KAMUssa vieraili poikkeusvuonna 2020 lähes 85000 kävijää

Jaa

KAMU Espoon kaupunginmuseon uusi vuosikymmen käynnistyi hienosti, sillä kahden ensimmäisen kuukauden aikana näyttelyihin tutustui 12 694 kävijää. Koko vuoden 2020 aikana KAMUn museoissa vieraili yhteensä 84 760 kävijää, joka oli noin 18 000 kävijää vähemmän kuin vuonna 2019. Talomuseo Glimsin ja Saaristomuseo Pentalan kävijämäärät sen sijaan nousivat hieman vuoden 2019 kävijämääristä. Kokonaiskävijämäärien laskun aiheutti se, että KAMUn museot olivat viime vuonna suljettuina yhteensä noin 4 kuukautta koronaviruksen aiheuttaman pandemian takia, ensin keväällä ja toisen kerran vuoden lopulla.

Kaikki ja ei mitään – Arkkitehdit Kaija + Heikki Siren -näyttelyyn tutustui ensimmäisten viikkojen aikana 5000 kävijää. Kuva: Jonna Pennanen / KAMU
Kaikki ja ei mitään – Arkkitehdit Kaija + Heikki Siren -näyttelyyn tutustui ensimmäisten viikkojen aikana 5000 kävijää. Kuva: Jonna Pennanen / KAMU

Suosituin KAMUn museoista oli tänä vuonna Talomuseo Glims, joka keräsi paljon kävijöitä erityisesti kesän aikana. Glims on elävä museo ja näyttelytilojen lisäksi museolla on paljon nähtävää myös pihapiirissä, joten se toimi poikkeusaikana hyvin kesäisenä ja turvallisena vierailukohteena. Talomuseo Glimsin kävijämäärä oli kokonaisuudessaan noin 36 100 kävijää (34 000 kävijää vuonna 2019).

Kesäiseen retkeilyyn ja ulkoiluun sopivassa Saaristomuseo Pentalassa vieraili kesäkauden aikana yhteensä noin 21 550 kävijää, joka oli hieman enemmän kuin vuonna 2019.

Myös KAMUn 23.10.2020 avautunut erikoisnäyttely Kaikki ja ei mitään – Arkkitehdit Kaija + Heikki Siren keräsi hienosti kävijöitä. Pelkästään ensimmäisten viikkojen aikana 23.10.–29.11.2020 näyttelyyn tutustui lähes 5000 kävijää koronan aiheuttamista poikkeusoloista huolimatta.

KAMU on tarjonnut asiakkailleen myös uusia digisisältöjä ja verkkopalveluja, esimerkiksi uusiin videosisältöihin ja virtuaalimuseoihin on panostettu viime vuonna erityisen paljon.


KAMUn yhteistyöprojektien tuloksena luetteloitiin yli 1200 uutta kuvaa ja solmittiin uusia kontakteja espoolaisten yrittäjien kanssa


KAMUn kuvakokoelmia on laajennettu vuoden 2020 aikana espoolaisista valokuvauksen harrastajista kootun KuvaKamut-ryhmän avulla. Viime vuonna KuvaKamujen valokuvia luetteloitiin museon tietokantaan jo yli 1200. Eri puolilla kaupunkia asuvat KuvaKamut kuvasivat mm. Tapiolan katuja, espoolaista olutkulttuuria ja pubielämää, metrotyömaan etenemistä, merta ja luontokohteita sekä arkkitehtonisesti kiinnostavia rakennuksia. Myös vaihtoehtoisia kuvaustekniikoita oli käytössä, esimerkiksi yksi KuvaKamuista kuvaa vanhoilla neuvostoliittolaiskameroilla erikoisfilmeille ja digitoi kuvat.

Toinen kaupunkilaisten kanssa tehty projekti oli Maatilojen Espoo, jonka taustalla oli tiivis yhteistyö Espoon Perinneseuran kanssa. Perinneseura julkaisi kirjan Maatilojen Espoo ja julkaisun aineistosta tuotettiin saman niminen näyttely Talomuseo Glimsiin kesäkaudeksi 2020. Näyttely liittyi museon toiminta-ajatukseen, joka pyrkii vahvistamaan Espoo-identiteettiä tuottamalla espoolaista kulttuuriperintöä yhdessä kaupunkilaisten, tässä tapauksessa Espoon perinneseuran ja paikallisten maanviljelijöiden ja yrittäjien kanssa. Kesän aikana onnistuttiin luomaan uusia kontakteja espoolaisten toimijoiden kanssa ja pitkäkestoista yhteistyötä paikallisten yrittäjien kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jonna Pennanen
viestintä ja markkinointi
KAMU Espoon kaupunginmuseo
puh. 040 5092365
jonna.pennanen@espoo.fi

Kuvat

Kaikki ja ei mitään – Arkkitehdit Kaija + Heikki Siren -näyttelyyn tutustui ensimmäisten viikkojen aikana 5000 kävijää. Kuva: Jonna Pennanen / KAMU
Kaikki ja ei mitään – Arkkitehdit Kaija + Heikki Siren -näyttelyyn tutustui ensimmäisten viikkojen aikana 5000 kävijää. Kuva: Jonna Pennanen / KAMU
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

KAMU Espoon kaupunginmuseo on kulttuurihistoriallinen museo, joka vaalii, tutkii ja tallentaa Espoon alueen historiaa, asukkaiden tarinoita ja kulttuuriperintöä. KAMUn museoperheeseen kuuluvat Talomuseo Glims, Historiamuseo KAMU Näyttelykeskus WeeGeellä, Huvilamuseo Villa Rulludd, Koulumuseo Lagstad ja ”vuoden eurooppalainen museo 2020” ehdokkaana oleva Saaristomuseo Pentala. KAMU Espoon kaupunginmuseo on perustettu v.1958.

www.espoonkaupunginmuseo.fi | www.kulttuuriespoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme