Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kanavapuistossa tehdään melua ja lyhyitä liikennekatkoja aiheuttavia töitä 17.5 alkavalla viikolla

Jaa

Historiallisten Kanavakadun graniittiportaiden perusparannusurakkaa on jatkettu talvitauon jälkeen huhtikuusta alkaen. Kanavapuiston portaiden urakassa tehdään melua aiheuttavia kallion poraus- ja louhintatöitä viikolla 20. Louhinta aiheuttaa lyhyitä häiriöitä liikenteeseen.

Kuva Kirsikka Mattila Helsingin kaupunki
Kuva Kirsikka Mattila Helsingin kaupunki

Melua aiheuttavat työt kestävät arviolta viikon. Räjäytysten aikana Kanavakadulla on lyhyitä, muutaman minuutin mittaisia liikennekatkoja. Työt tehdään arkisin kello 7–18 välisenä aikana.

Urakassa Helsinki uusii kokonaan Uspenskin katedraalille Kanavakadulta nousevat kiviportaat, jotka ovat huonokuntoiset ja liian jyrkät talvikunnossapitoon. Urakka alkoi elokuussa 2020 ja on kokonaan valmis elokuussa 2021.

Portaat rakennetaan pääosin kotimaisesta graniitista, ja portaiden tasanteilla ja reunoilla käytetään myös vanhojen portaiden nupu- ja noppakiviä, graniittisia askelmakiviä sekä tarvittaessa muita vanhoja kiviä. Uudet portaat lämpenevät talvisin kaukolämmöllä ja pysyvät siten käytettävinä läpi vuoden.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

rakennuttaminen
Tomi Laine
projektipäällikkö
Kaupunkiympäristön toimiala
p. 040 197 7680
tomi.m.laine@hel.fi

Kuvat

Kuva Kirsikka Mattila Helsingin kaupunki
Kuva Kirsikka Mattila Helsingin kaupunki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 10.6.202110.6.2021 20:48:55 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 10.6.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti, kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 1.7.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 8.6.20218.6.2021 19:42:15 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan tänään 8.kesäkuuta pidetty kokous on päättynyt. Palveluntuottajan laajan tietojärjestelmäongelman vuoksi päätöstiedotetta ei pysytä julkaisemaan normaalin tapaan kaupungin verkkosivuilla. Julkaisemme päätöstiedotteen verkkosivuilla heti, kun järjestelmä toimii. Kokouksen päätökset Asia/1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä pöytäkirjan tarkastajien valinta (pdf) (html) Ehdotuksen mukaan Asia/2 Ilmoitusasiat (pdf) (html) Ehdotuksen mukaan Asia/3 Kaupunkiympäristölautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle valtuutettu Atte Harjanteen ym. toivomusponnesta, joka koskee korttelipihapilotin mahdollisuuksien selvittämistä (pdf) (html) Hyväksyttiin esittelijän ehdotuksesta poiketen Vastaehdotus Rantanen Tuomas + Rautava Risto Lisätään. "Lautakunta esittää lisäksi, että toimiala järjestää korttelipihoja hiljattain toteuttaneille tai niitä jo suunnitteleville taloyhtiöille suunnatun kilpailun. Sen kautta yhtiöiden olisi mahdollista n

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme