Taideyliopisto

Kan­di­näyt­te­lys­sä esillä ny­ky­tai­teen uusim­mat vir­tauk­set mo­ni­ne muo­toi­neen

Jaa

Audiovisuaalisen taiteen ohella Kuvataideakatemian vuoden 2022 Kandinäyttelyn osallistujat tuovat esille materiaalisiin ja perinteisiin tekniikoihin perustuvia teoksia.

Kandinäyttelyyn osallistuu tänä syksynä 27 kuvataiteen kandidaatin tutkintoaan viimeistelevää taiteilijaa Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta. Kuva/Tilassa, Taideyliopiston Sörnäisten kampuksella 16.9.–9.10. esillä oleva näyttely on hyvä tilaisuus katsastaa, millaista taidetta Kuvataideakatemiassa syntyy juuri nyt. 

”Opiskelijat ovat keskenään erilaisia ja myös nykytaiteen tekniikat vaihtelevat todella paljon, ja se näkyy näyttelyssä”, kertoo lehtori Marika Orenius. ”Näyttelyssä on mukana muun muassa tilateoksia, video- ja äänitaidetta, keramiikkaa, löydettyjä luonnonmateriaaleja, tekstiilejä, veistoksia, digitaalisia ja painettuja julkaisuja, valokuvia ja maalauksia.” 

Tänä vuonna opiskelijat ovat kiinnostuneet uusimman teknologian ohella myös analogisista tekniikoista sekä tilallisten teosten esittämisestä. Näyttelyn teemaa ei ole rajattu etukäteen. Kukin osallistuja esittää kandidaatin opinnäytteensä taiteellisen osan vapaasti, omaa taiteellista ajatteluaan seuraten.

”Materiaalisten ja esteettisten pohdintojen lisäksi teemoiksi näyttävät nousevan ruumiillisuus, muukalaisuus ja pakolaisuus. Eri suuntiin avautuvat sukujuuret ovat myös esillä. Useasta teoksesta henkii välittäminen ja solidaarisuus muita ja toiseutta kohtaan. Monet teokset ovat syvällistä itsetutkiskelua, mikä kertoo myös koronavuosien elämästä”, Orenius sanoo. 

Näyttelyn taiteilijat: Onni Alanko, Dorian Bajramovic, Tapio Brotherus, Johanna Etelävirta, Mariam Falaileh, Niklas Feinik, Romain Gabaud, Meri Hallenberg, Hanae, Alvi Hatakka, Elsa Heikkilä, Inkeri Heiskanen, Annamaari Hyttinen, Anna Jaatinen, Saara Karppinen, Elias Langi, Tuomas Lehtomaa, Tuure Leppänen, Liisa-Irmelen Liwata, Mikki Noroila, Daniel Palpa, Essi Pellikka, Sasha Rotts, Paula Ruusuranta, Johanna Saikkonen, Ukko Viholainen, Mira Vornanen

Kandinäyttely 2022, 16.9.–9.10. Kuva/Tila ja muut Myllyn tilat, Sörnäisten rantatie 19. Avoinna ti–su 11–18. Vapaa pääsy.

Näyttelyn avajaiset torstaina 15.9.2022 klo 17–19.

Uniarts Fest -päivänä lauantaina 17.9. klo 13 ja 15 Kandinäyttelyn teoksia tulkitsevat sellon, saksofonin ja laulun keinoin improvisoiden musiikin tohtorit Tapani Heikinheimo, Sirkka Kosonen ja Jari Perkiömäki sekä tohtorikoulutettava Sanna Vuolteenaho.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Taideyliopisto
Taideyliopisto
PL 1
00097 Helsinki

Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, teatterin ja tanssin koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme