Kangasala-talo Oy

Kangasala Irish Festival valtaa Kangasala-talon

Jaa

Kangasala Irish Festival – the Spring Gathering levittäytyy Kangasalan keskustaan 26.−28.4.2018. Festivaalin ohjelmistossa on konsertteja, irlantilaisen musiikin ja tanssin työpajoja sekä jameja, joissa soittajat kokoontuvat yhteen musisoimaan rennossa ilmapiirissä. Kaikki festivaalin konsertit ja osa jameista järjestetään Kangasala-talossa. Festivaali järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

Ciarán Ó Maonaigh ja Caitlín Nic Gabhann esiintyvät Kangasala Irish Festivalilla huhtikuun lopussa.
Ciarán Ó Maonaigh ja Caitlín Nic Gabhann esiintyvät Kangasala Irish Festivalilla huhtikuun lopussa.

Kangasala Irish Festival avataan suurelle yleisölle torstaina konsertilla, jossa Online Academy of Irish Music -musiikkikoulun mestariopettajat Kirsten Allstaff, Thomas Johnston ja Cillian Ó’Dálaigh johdattavat kuulijat irlantilaisen musiikin saloihin letkeässä tunnelmassa.

Perjantaina ja lauantaina päästään nauttimaan irlantilaiseen musiikkiin vihkiytyneiden suomalaismuusikoiden osaamisesta Eala & Friends -konserteissa. Eala-yhtyeen mukana lavalle nousevat irlantilaismuusikot Caitlín Nic Gabhann, Ciarán Ó Maonaigh, Kirsten Allstaff, Thomas Johnston ja Cillian Ó’Dálaigh. Rentoa energiaa konserttiin tuovat myös Kangasalan lukion mieskuoro Testostenorit.

Lauantaina on vuorossa irlantilaisduo Caitlín Nic Gabhann ja Ciarán Ó Maonaigh oma konsertti, jossa päästään näkemään myös irlantilaista tanssia Riverdance-tanssija Caitlín Nic Gabhannin esittämänä. Duon soittama musiikki ja tanssi pohjaavat perinteisiin, ystäviltä ja vanhemmilta opittuihin kappaleisiin.

Kangasala-talossa päästään tutustumaan myös jameihin (’session’), jotka ovat osa irlantilaisen musiikin perinnettä. Jameissa soitetaan ilman ohjelmistoa paikalle sattuvien muusikoiden ulkoa osaamia irlantilaisia kappaleita. Irlantilaisen musiikin perinteisiin kuuluu korvakuulolta opettelu, ja jameissa kappaleet siirtyvät muusikolta toiselle. Jameihin vapaa pääsy kaikille, soittajille ja kuulijoille.

Irlannin Suomensuurlähettiläs Maeve Collins saapuu lauantaina 28.4.2018 festivaalin päätöskonsertin kunniavieraaksi.

Kangasalan Irish Festival – the Spring Gathering järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Kangasala-talon, Kangasalan kaupungin sekä Björkqvistin rahaston tuella festivaalista on tarkoitus tehdä vuosittainen tapahtuma Kangasalla. Festivaalin ohjelmassa on konsertteja, irlantilaisen musiikin ja tanssin työpajoja sekä jameja, joissa soittajat kokoontuvat yhteen musisoimaan rennossa ilmapiirissä.

Kangasala Irish Festivalin järjestää Irish Music Society of Tampere ry.

Koko festivaalin ohjelmiston ja lisätietoa löydät festivaalin omilta nettisivuilta: www. kangasalairishfestival.fi

Kangasala Irish Festival – the Spring Gathering Kangasala-talossa ja Kangasalan keskustan muissa tapahtumapaikoista 26.–28.4.2018. Liput Kangasala-talon tapahtumiin Kangasala-talolta 0−25 €, maksulliset tapahtumat Lippu.fi 7,50−27,50 € + toimitusmaksut 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Tuuli Rantala
yhdistyksen sihteeri ja festivaalin koordinaattori
Irish Music Society of Tampere ry
040 642 7789

Maija Koskenalusta
festivaalin taiteellinen johtaja
050 595 7271

Riikka Herrala
Viestintä- ja markkinointipäällikkö
Kangasala-talo Oy
050 300 1391
riikka.herrala (at) kangasala-talo.fi

Avainsanat

Kuvat

Ciarán Ó Maonaigh ja Caitlín Nic Gabhann esiintyvät Kangasala Irish Festivalilla huhtikuun lopussa.
Ciarán Ó Maonaigh ja Caitlín Nic Gabhann esiintyvät Kangasala Irish Festivalilla huhtikuun lopussa.
Lataa
Lataa
Vuonna 2015 avattu Kangasala-talo sijaitsee Kangasalan keskustassa. Palkitun rakennuksen on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen. Kuva: Tuomas Uusiheimo.
Vuonna 2015 avattu Kangasala-talo sijaitsee Kangasalan keskustassa. Palkitun rakennuksen on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen. Kuva: Tuomas Uusiheimo.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kangasala-talo Oy
Kangasala-talo Oy
Kuohunharjuntie 6
36200 Kangasala

040 773 0148http://www.kangasala-talo.fi/

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, galleria sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasala-talo Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme