Visit Kangasala

Kangasalan kesähevoseksi valittiin suomenhevonen Maikki

Jaa
Kesähevosen tehtävänä on ilahduttaa asukkaita ja kesävieraita Kangasalan hevosvoimien teemavuoden tapahtumissa. Visit Kangasalan uusi kesätyöntekijä aloittaa tositoimissa sunnuntaina 12.6. ja on tavattavissa viikonloppuna avautuvan Kimmo Pyykkö -taidemuseon Hevosia – Horses -näyttelyn edustalla klo 12–13.
Maikki ja ratsastaja Heidi Kulo. Kuva: Emilia Hakomäki
Maikki ja ratsastaja Heidi Kulo. Kuva: Emilia Hakomäki

Kangasalla vietetään hevosvoimien vuotta, jolloin valokeilaan nousevat kaksi paikkakunnan vetovoimatekijää: hevoset ja vanhat autot. Teemavuoden myötä kaupungissa on tänä vuonna erityisen paljon hevosiin ja harrasteajoneuvoihin liittyvää ohjelmaa.

Visit Kangasala etsi toukokuussa kesähevosia ilahduttamaan kaupungin asukkaita ja kesävieraita kesätapahtumiin avoimella työpaikkahaulla. Haku herätti kiinnostusta myös kuntarajojen ulkopuolella.

Hevosvoimainen kesätyöntekijä on nyt valittu ja pestin otti vastaan Kangasalla asuva suomenhevostamma Maikki. Maikki on 10-vuotias, sosiaalinen, ihmisystävällinen ja rauhallinen hevonen. Maikilla ratsastaa Heidi Kulo, joka on harrastanut Maikin kanssa vähän yli kaksi vuotta.

– Kun huomasin kesähevosten hakuilmoituksen, niin oli aivan pakko lähettää hakemus, sillä työpaikka oli kuin Maikille tehty, Heidi Kulo kertoo.

– Maikin lempipuuhaa ihmisten kanssa seurustelu ja kaikenlainen rapsuttelu. Jopa maastolenkeillä täytyy pysähtyä moikkaamaan vastaantulevia ihmisiä, hän jatkaa.

Maikki tavattavissa Kangasalan kesätapahtumissa pitkin kesää. Jo varmistuneita ovat Kimmo Pyykkö -taidemuseon avajaiset, Lasten Löytöretkiviikon tapahtumat sekä maalauspäivä Kirkkoharjun kahvilalla Suomen kuvataiteen päivänä.

Kesähevonen Maikki tapahtumissa kesällä 2022: (varmistuneet)


Su 12.6. klo 12–13, Kimmo Pyykkö -taidemuseon Hevoset – Horses -näyttelyn avajaiset

To 30.6. klo 17–19, Lasten festarit, Mobilian ja Kangasalan kesäteatterin pihapiiri

La 2.7. Klo 11–12, Lasten päivä, Kimmo Pyykkö -taidemuseon edusta

Su 10.7. klo 13 alkaen Kirkkoharjun kahvila

Ohjelma täydentyy kesän aikana. Maikin kuulumisia julkaistaan myös Visit Kangasalan Facebook- ja Instagram-tileillä.

Lisätietoja, haastattelupyynnöt ja mediakuvat:

Laura Pekkala
Matkailu- ja markkinointipäällikkö
Visit Kangasala
p. 041 314 7221, laura.pekkala@visitkangasala.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Maikki ja ratsastaja Heidi Kulo. Kuva: Emilia Hakomäki
Maikki ja ratsastaja Heidi Kulo. Kuva: Emilia Hakomäki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Visit Kangasala
Visit Kangasala

KANGASALA

https://visitkangasala.fi

Visit Kangasala on oppaasi Kangasalle – Kesäpäivän kulttuurikaupunkiin. Edistämme Kangasalan matkailuelinkeinoa kaupunkistrategian mukaisesti ja kokoamme paikkakunnan matkailutoimijat yhteen kertomaan luonnonkauniista ja tapahtumarikkaasta kaupungistamme.

Visit Kangasala on osa Kangasalan kaupungin elinkeinoyhtiö Business Kangasala Oy:n toimintaa.

Lue lisää:

Visit Kangasala

Business Kangasala

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Visit Kangasala

Kangasala Classic -kamarimusiikkifestivaalin 2023 ohjelmisto on julkistettu1.3.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Kolmatta kertaa toteutuva Kangasala Classic -kamarimusiikkifestivaali soi viikkoa ennen juhannusta 15.–18.6.2023. Festivaalin perustaja ja taiteellinen johtaja, Kangasalla mökkeilevä alttoviulisti Elina Heikkinen, on kutsunut nelipäiväiseen tapahtumaan konsertoimaan klassisen musiikin huippuammattilaisia ja maamme kansainvälisiä tähtiä. Konsertteja järjestetään Kangasala-talossa, Kirkkoharjun näkötornilla sekä Kangasalan, Sahalahden ja Kuhmalahden kirkoissa. Festivaaliohjelmaan kuuluu myös lastenkonsertti ja yleisölle ilmaisia ulkoilmakonsertteja ainutlaatuisissa luontokohteissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme