Kangasalan kaupunki

Kangasalan keskustan odotetut kaupunkipientalotontit ovat nyt haettavissa

Jaa
Haussa olevat keskustan Urheilutien kaupunkipientalotontit (korttelit 114 d ja f). Keltaisella väritetyt tontit ovat myös ostettavissa.
Haussa olevat keskustan Urheilutien kaupunkipientalotontit (korttelit 114 d ja f). Keltaisella väritetyt tontit ovat myös ostettavissa.

Urheilutien kaava-alueella, aivan Kangasalan keskustan ja sen palveluiden sekä puistoalueiden ja uimarannan tuntumassa sijaitsevat kaupunkipientalotontit tarjoavat uudenlaisen mahdollisuuden keskusta-asumiselle. Alueelta luovutettavien tonttien rakennusoikeudet vaihtelevat 160–252 kerrosalaneliömetrin (k-m2) välillä ja ne tulevat lisäämään isojen asuntojen määrää keskustan läheisyydessä.

Kangasalan kaupunki on luovuttanut keskustan Urheilutien kaava-alueelta haettavaksi yhteensä 18 kaupunkipientalotonttia, joista 12 luovutetaan yksityisille rakentajille helmikuun 2023 aikana ja loput kuusi yhtiömuotoiseen rakentamiseen hieman myöhemmin.

Tonttihaku

Tonttihaku on käynnissä ja jatkuu 8.2. klo 15 asti. Hakemuksen voi jättää sähköisellä tonttihakulomakeella, joka löytyy myös kaupungin verkkosivuilta: kangasala.fi/urheilutie.

Samasta osoitteesta löytyvät myös tonttien tiedot, havainnevideo, linkki asemakaavaan, rakentamistapaohjeeseen ja tonttihakulomakkeeseen sekä tonttihakuun liittyvät yhteystiedot.

Alueesta ja tonteista

Tontit sijaitsevat Kangasalan keskustassa rauhallisella paikalla Kuohunharjun juurella. Alueen välittömässä läheisyydessä on suosittu Vesaniemen uimaranta, keskustan kulttuuri-, ravintola- ja kaupalliset palvelut sekä Kuohunharjun huikeat virkistysmahdollisuudet.

-Nyt on todella harvinainen mahdollisuus päästä toteuttamaan omaa asumisen unelmaa kaupunkipientalotontilla Kangasalan keskustassa. Tällaisella sijainnilla ei pientalotontteja ole useasti tarjolla, toteaa kaupungingeodeetti Teemu Valkolehto.

Nyt haussa olevilla tonteilla ja alueen kaduilla on alueen rakentamisvaiheessa tehty massanvaihtoja, jotta maaperä ei painu. Operaatio mahdollistaa tuleville tontin haltijoille edullisemman perustusratkaisun kuin se olisi ilman tehtyjä toimenpiteitä.

Tontteja myös ostettavaksi

Luovutettavien tonttien rakennusoikeudet vaihtelevat välillä 160 – 252 kerrosneliömetriä (k-m2). Tonttien saajat arvotaan saapuneiden hakemusten joukosta helmikuussa ja tontit ovat rakennettavissa heti. Neljä tonttia myydään suoraan tai luovutetaan osto-oikeudella ja loput tonteista vuokrataan pitkällä vuokrasopimuksella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vs. tontti-insinööri Lilli Hervamaa
p. 040 133 6371, lilli.hervamaa1(at)kangasala.fi

Paikkatietokäsittelijä Johanna Matikainen
p. 040 133 6516, johanna.matikainen1(at)kangasala.fi

Kuvat

Haussa olevat keskustan Urheilutien kaupunkipientalotontit (korttelit 114 d ja f). Keltaisella väritetyt tontit ovat myös ostettavissa.
Haussa olevat keskustan Urheilutien kaupunkipientalotontit (korttelit 114 d ja f). Keltaisella väritetyt tontit ovat myös ostettavissa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kangasalan kaupunki
Kangasalan kaupunki
Kunnantie 1
36201 Kangasala

03 5655 3000http://www.kangasala.fi

Kangasala on hyvinvoiva, kasvava ja voimakkaasti kehittyvä yli 32 000 asukkaan kaupunki kauniissa harju- ja järvimaisemissa hyvien kulkuyhteyksien äärellä Tampereen naapurissa. Olemme palveleva, uudistuvan toimintakulttuurin ja sujuvan arjen kaupunki, joka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet asumiseen, harrastamiseen, yrittämiseen ja työntekoon.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasalan kaupunki

Ellintien kaavavalitus on peruttu - K-Supermarketin laajentaminen mahdollistuu1.2.2023 13:50:36 EET | Tiedote

Aiemmin käsittelyssä ollutta Ellintien kaavaa koskeva valitus on peruttu, joten kaavan vahvistuminen mahdollistaa omalta osaltaan keskustan kehittämisen suunnitelmien mukaan. Ellintien kaava koskee keskustan korttelin 346 osaa ja siihen liittyviä katualueita. Kaavassa alueen rakennusoikeus kasvaa 2400 kerrosneliömetristä yhteensä 7800 kerrosneliömetriin mahdollistaen kaupan laajentamisen Citymarket-mittakaavaan. - Tämä on merkittävä askel eteenpäin keskustan kehittämisen kannalta. Kaava mahdollistaa paljon toivotun kaupan tilojen huomattavan laajentamisen. Alueelta päästään myös purkamaan tyhjillään olevat rakennukset ja lisäämään Keskon pysäköintialuetta heidän aikataulunsa mukaan. Kaava mahdollistaa myös Tampereentien alikulun rakentamisen Tampereentien toisellekin puolelle. Kangasalan keskustan palveluiden tarjonnan kasvu lisää osaltaan keskustan pito- ja vetovoimaa, elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala kertoo. Linkki aiempaan tiedotteeseen: https://www.kangasala.fi/ajankohtaista/ka

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme