Kangasalan kaupunki

Kangasalan latujen ja luistelukenttien karttapohjainen kuntotietopalvelu on julkaistu

Jaa

Kangasalan kaupunki on julkaissut karttapohjaisen kuntotietopalvelun kuntalaisille. Uudesta sähköisestä kuntotietopalvelusta liikunnan harrastajat pääsevät seuraamaan hiihtolatujen, luistelukenttien ja kaukaloiden kunnossapitotilannetta.

Kuva: Kangasalan kaupunki/Rami Valonen.
Kuva: Kangasalan kaupunki/Rami Valonen.

Sähköistä kuntotietopalvelua on kehitetty yhteistyössä Kangasalan kaupungin paikkatietopalveluiden, ulkoalueiden ylläpitoyksikön ja liikuntapalveluiden kanssa. Lisäksi sovelluksen käyttöön on opastettu latu-urakoitsijoita.

Uudesta palvelusta löytyvät hiihtoladut, luistelukentät ja kaukalot. Kangasalan kaupungilla on ylläpidossaan yhteensä 21 luistelukenttää, 6 kaukaloa ja noin 100–200 km maastohiihtolatuja sääolosuhteista riippuen. Säiden salliessa ja turvallisuusnäkökohdat huomioiden tehdään myös jäälatuja. Etelä-Kangasalan, Koillis-Kangasalan, Sahalahden, Kuhmalahden, Lahdenkulman ja Vehkajärven ladut kunnossapidetään ostopalveluna.

Uudesta palvelusta liikunnan harrastaja voi tarkastaa, milloin luistelukenttä tai hiihtolatu on jäädytetty tai kunnossapidetty viimeksi. Lisäksi sovelluksesta löytyy lisähuomiot jääkenttien ja hiihtolatujen osalta. Tällaisia voivat olla esimerkiksi tilanteet, jolloin ladulla on havaittu hiekkaa tai ladun varrella on työmaa.

Kuntotietopalvelun ominaisuuksia kehitetään edelleen, kun se on saatu vuoden 2023 alussa pilottikäyttöön. Palautetta ja kehitysehdotuksia kuntotietopalvelusta voi jättää liikunnan palautelomakkeella (yhteystiedot alla). Kunnossapitoa koskevat palautteet voi jättää infran palautejärjestelmään (yhteystiedot alla).

Latujen ja luistelukenttien uuden kuntotietopalvelun linkki:
Kangasalan latujen ja luistelukenttien kuntotietopalvelu

Kuntotietopalvelu kaupungin verkkosivuilla:

Viheralueet ja ulkoliikuntapaikat - Kangasala

Hoidetut hiihtoladut ja jääkentät - Kangasala

Latukartat - Kangasala

Palautetta ja kehitysideoita kuntotietopalvelusta voi antaa osoitteessa:

https://www.kangasala.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikuntapalvelut/palautelomake/

Huoltoasiat ja kunnossapito:

Tekninen keskus/ Rakentamisen palvelualue

Palautesovellus (sitowise.com)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jari Järvinen, kaupunginpuutarhuri
p. 050 550 9079, jari.jarvinen@kangasala.fi

Jarno Schutskoff, liikunnan palvelukoordinaattori
p. 050 309 4545, jarno.schutskoff@kangasala.fi

Kuvat

Kuva: Kangasalan kaupunki/Rami Valonen.
Kuva: Kangasalan kaupunki/Rami Valonen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kangasalan kaupunki
Kangasalan kaupunki
Kunnantie 1
36201 Kangasala

03 5655 3000http://www.kangasala.fi

Kangasala on hyvinvoiva, kasvava ja voimakkaasti kehittyvä yli 32 000 asukkaan kaupunki kauniissa harju- ja järvimaisemissa hyvien kulkuyhteyksien äärellä Tampereen naapurissa. Olemme palveleva, uudistuvan toimintakulttuurin ja sujuvan arjen kaupunki, joka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet asumiseen, harrastamiseen, yrittämiseen ja työntekoon.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasalan kaupunki

Myönnettyjen uusien asuntojen määrä kasvoi merkittävästi Kangasalla vuonna 202213.1.2023 16:03:23 EET | Tiedote

Rakentaminen oli Kangasalla vilkasta vuonna 2022 ja rakentamiseen liittyviä lupia käsiteltiin 525 kappaletta, joista rakennuslupien määrä oli 229. Pientalojen osuus tästä oli 105 rakennuslupaa. Toimenpidelupia käsiteltiin 228 kappaletta, joista maalämpökaivojen osuus oli 65 ja aurinkosähköjärjestelmien osuus 31. Vuonna 2021 rakentamisen lupia myönnettiin yhteensä 512 kappaletta. Vuonna 2022 myönnettiin aikaisempiin vuosiin verrattuna huomattavasti enemmän asuntoja. Myönnettyjen kerrostalojen määrä kasvoi kaksinkertaiseksi edellisiin vuosiin verrattuna ja oli 13 kappaletta. Myönnettyjen asuntojen (sisältää uudis- ja lisärakentamisen) lukumäärä kokonaisuudessaan oli 960 kappaletta, joista kerrostaloasuntojen osuus oli 762. Uusia asuntoja myönnettiin eniten Lamminrahkan uuteen kaupunginosaan. Vuonna 2022 käyttöönotettiin 379 asuntoa. Rakentaminen Kangasalla jatkuu edelleen vilkkaana ja rakentamisen lupia jätetään vireille edellisen vuoden vauhtia. Rakentamisen lupien keskimääräisen käsitt

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme