Visit Kangasala

Kangasalan urkutehtaan juhlavuodelle etsitään nimikkoleivosta kilpailulla

Jaa
Kangasalla juhlitaan tänä vuonna 180-vuotiasta Kangasalan urkutehdasta. Sen kunniaksi Visit Kangasala yhteistyökumppaneineen kutsuu paikalliset leipomoalan ammattilaiset sekä kaikki leivonnan harrastajat kehittämään juhlavuoden nimikkoleivosta leivoskilpailuun 31.1.–23.2.2023.

Leivoskilpailulla halutaan kehittää Kangasalan urkutehtaan juhlavuodelle nimikkoleivos, joka ilmentää upeaa soitinta ja paikkakunnan pitkää urkuperintöä. Urkuja ei suotta kutsuta soitinten kuningattareksi, joten samaa juhlavuutta, kauneutta ja harmoniaa toivotaan kilpailuun osallistuvilta leivoksilta.

Kilpailussa on kaksi sarjaa, ammattilaisille ja harrastajille, joista kummastakin palkitaan kolme parasta. Ammattilaisten sarjaan voivat osallistua Kangasalla toimivat leipomoalan yritykset ja harrastajien sarjaan kaikki leivonnasta kiinnostuneet kotileipurit.

Juhlavuoden nimikkoleivoksen valitsee tuomaristo ammattilaissarjaan osallistuvista. Harrastajasarjan voittajat valitaan yleisöäänestyksellä, joka toteutetaan Kangasalan Sanomien sivuilla.

Juhlavuoden leivokselle on tärkeää lähituottajien raaka-aineiden käyttö reseptiikassa sekä leivoksen maku, ulkonäkö ja tarina. Tavoitteena on myös reseptin toteutettavuus, jotta leivosta pääsee maistamaan juhlavuoden tilaisuuksissa.

Kummassakin kilpailusarjassa palkintaan kolme parasta 50–300 euron arvoisilla lahjakorteilla. Ammattilaissarjan kolme parasta saavat näkyvyyttä Visit Kangasalan ja Business Kangasalan markkinoinnissa sekä ammattivalokuvaajan tuotekuvauksen. 

Kilpailun tuomareina toimivat Kangasalan kaupungin, Business Kangasalan ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredun edustajat.

Kilpailun järjestää Visit Kangasala yhteistyössä Kangasalan kaupungin, Business Kangasalan, Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Kangasalan Sanomien kanssa.

Aikataulut

Kilpailuaika: 31.1.–23.2.2023

Yleisöäänestys Kangasalan Sanomien verkkosivuilla 27.2.–8.3.2023

Kilpailun finaali ja palkintojenjakotilaisuus 14.3.2023

Katso tarkemmat tiedot kilpailusta ja osallistumisohjeet. 

Kangasalan urkutehtaan 180-juhlavuosi

Kangasalan urkutehtaan juhlavuoden ohjelmaan kuuluu konsertteja, tapahtumia ja näyttelyitä sekä Kangasalla että muualla Suomessa. Ohjelman tuottaa Kangasalan kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä seurakuntien, Visit Kangasalan, Kangasalan Urkupäivien kannatusyhdistys ry:n ja muiden sidosryhmien kanssa.

Lue lisää Kangasalan Urkutehtaan juhlavuodesta ja tapahtumista.

Lisätietoja

Laura Pekkala
Matkailu- ja markkinointipäällikkö
Visit Kangasala
laura.pekkala@visitkangasala.fi
p. 041 3147221

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Visit Kangasala
Visit Kangasala

KANGASALA

https://visitkangasala.fi

Visit Kangasala on oppaasi Kangasalle – Kesäpäivän kulttuurikaupunkiin. Edistämme Kangasalan matkailuelinkeinoa kaupunkistrategian mukaisesti ja kokoamme paikkakunnan matkailutoimijat yhteen kertomaan luonnonkauniista ja tapahtumarikkaasta kaupungistamme.

Visit Kangasala on osa Kangasalan kaupungin elinkeinoyhtiö Business Kangasala Oy:n toimintaa.

Lue lisää:

Visit Kangasala

Business Kangasala

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Visit Kangasala

Harrastajapuutarhurin yli 40 vuoden intohimona syntynyt puisto avautuu jälleen yleisölle 14.5.20234.5.2023 15:05:37 EEST | Tiedote

”En koskaan arboretumia rakentaessani ajatellut avaavani sitä yleisölle.” Erkki Frickin rakentama puisto toimi pitkään perheen ja ystävien yhteisenä pihana. Yksityinen metsä- ja maisemapuutarha Kangasalla avautuu nyt kolmantena kesänä kutsuen luonnon ystäviä nauttimaan sen kauneudesta ja luonnon monimuotoisuudesta. Suuressa 3,2 hehtaarin arboretumissa on lukuisia lajistoltaan erilaista puistikkoja, joissa kasvaa tuhansia kukkivia puita ja pensaita sekä harvinaisia kasveja kaikilta eri mantereilta. Kesällä 2023 Arboretum Frick on avoinna 14.5.–13.8.2023 torstaisin ja sunnuntaisin klo 12–16, sekä ryhmille sopimuksen mukaan.

Kangasala Classic -kamarimusiikkifestivaalin 2023 ohjelmisto on julkistettu1.3.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Kolmatta kertaa toteutuva Kangasala Classic -kamarimusiikkifestivaali soi viikkoa ennen juhannusta 15.–18.6.2023. Festivaalin perustaja ja taiteellinen johtaja, Kangasalla mökkeilevä alttoviulisti Elina Heikkinen, on kutsunut nelipäiväiseen tapahtumaan konsertoimaan klassisen musiikin huippuammattilaisia ja maamme kansainvälisiä tähtiä. Konsertteja järjestetään Kangasala-talossa, Kirkkoharjun näkötornilla sekä Kangasalan, Sahalahden ja Kuhmalahden kirkoissa. Festivaaliohjelmaan kuuluu myös lastenkonsertti ja yleisölle ilmaisia ulkoilmakonsertteja ainutlaatuisissa luontokohteissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme