Kangasalan kaupunki

Kangasalan urkutehtaan juhlavuosi käynnistyy urkukonsertilla Tammisaaressa

Jaa
Kangasalan urkutehtaan 180-vuotisjuhlavuoden avaa urkukonsertti, joka järjestetään Tammisaaren kirkossa lauantaina 21.1. Konsertissa soivat Kangasalan urkutehtaan ensimmäiset urut vuodelta 1844. Urkutehtaan juhlavuosi koostuu urkukonserteista eri puolilla suomea sekä muista tapahtumista ja näyttelyistä.
Kangasalan urkutehtaassa valmistetut Tammisaaren kirkon urut. Kuva: Kangasalan kaupunki.
Kangasalan urkutehtaassa valmistetut Tammisaaren kirkon urut. Kuva: Kangasalan kaupunki.

Kangasalan urkutehtaan 180-vuotisjuhlavuoden avauskonsertti on Tammisaaren kirkossa lauantaina 21.1. klo 18. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Konserttiohjelmassa kuullaan mm. J.S.Bachin, Johann Gottfried Waltherin, Anton Brucknerin, Guy Bovetin, Nils-Eric Fougstedtin ja Sulo Salosen musiikkia. Konsertin viimeinen teos on Bachin Toccata & Fuga d-molli. Tämä teos toteutetaan poljetuilla palkeilla, kuten Kangasalan urkutehtaan perustajan, Anders Thulénin aikaan. Kanttorina avajaisissa toimii Anders Storbacka ja oppaana musiikkiin sekä soittimeen Pia Nygård.

Urkutehtaan juhlavuosi koostuu urkukonserteista, muista tapahtumista ja näyttelyistä. Yhteensä konsertteja on varmistunut jo lähes 30 ympäri Suomea ja ohjelma täydentyy juhlavuoden kuuessa. Juhlavuoden pääkonsertti soi Kangasalan kirkossa 13.10.2023, jolloin tulee kuluneeksi tasan 180 vuotta Kangasalan urkutehtaan perustamisesta. Juhlavuoden päättää Kangasalan urkurakentamon viimeisillä uruilla soitettu konsertti Pirkkalan kirkossa 10. joulukuuta.

Valtakunnallisesti toteutetun ohjelman konsertteja järjestää ja koordinoi Kangasalan kulttuuripalvelut, ja ohjelmistoon otetaan myös seurakuntien järjestämiä Kangasalan urkutehtaan uruilla soitettuja konsertteja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kangasalan kaupunki, kulttuuripalvelut
Kulttuurikoordinaattori Anna Toiva, p. 044 481 3020, anna.toiva@kangasala.fi

Kuvat

Kangasalan urkutehtaassa valmistetut Tammisaaren kirkon urut. Kuva: Kangasalan kaupunki.
Kangasalan urkutehtaassa valmistetut Tammisaaren kirkon urut. Kuva: Kangasalan kaupunki.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kangasalan kaupunki
Kangasalan kaupunki
Kunnantie 1
36201 Kangasala

03 5655 3000http://www.kangasala.fi

Kangasala on hyvinvoiva, kasvava ja voimakkaasti kehittyvä yli 32 000 asukkaan kaupunki kauniissa harju- ja järvimaisemissa hyvien kulkuyhteyksien äärellä Tampereen naapurissa. Olemme palveleva, uudistuvan toimintakulttuurin ja sujuvan arjen kaupunki, joka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet asumiseen, harrastamiseen, yrittämiseen ja työntekoon.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasalan kaupunki

Kangasalan keskustan odotetut kaupunkipientalotontit ovat nyt haettavissa2.2.2023 16:20:53 EET | Tiedote

Urheilutien kaava-alueella, aivan Kangasalan keskustan ja sen palveluiden sekä puistoalueiden ja uimarannan tuntumassa sijaitsevat kaupunkipientalotontit tarjoavat uudenlaisen mahdollisuuden keskusta-asumiselle. Alueelta luovutettavien tonttien rakennusoikeudet vaihtelevat 160–252 kerrosalaneliömetrin (k-m2) välillä ja ne tulevat lisäämään isojen asuntojen määrää keskustan läheisyydessä. Kangasalan kaupunki on luovuttanut keskustan Urheilutien kaava-alueelta haettavaksi yhteensä 18 kaupunkipientalotonttia, joista 12 luovutetaan yksityisille rakentajille helmikuun 2023 aikana ja loput kuusi yhtiömuotoiseen rakentamiseen hieman myöhemmin. Tonttihaku Tonttihaku on käynnissä ja jatkuu 8.2. klo 15 asti. Hakemuksen voi jättää sähköisellä tonttihakulomakeella, joka löytyy myös kaupungin verkkosivuilta: kangasala.fi/urheilutie. Samasta osoitteesta löytyvät myös tonttien tiedot, havainnevideo, linkki asemakaavaan, rakentamistapaohjeeseen ja tonttihakulomakkeeseen sekä tonttihakuun liittyvät yht

Ellintien kaavavalitus on peruttu - K-Supermarketin laajentaminen mahdollistuu1.2.2023 13:50:36 EET | Tiedote

Aiemmin käsittelyssä ollutta Ellintien kaavaa koskeva valitus on peruttu, joten kaavan vahvistuminen mahdollistaa omalta osaltaan keskustan kehittämisen suunnitelmien mukaan. Ellintien kaava koskee keskustan korttelin 346 osaa ja siihen liittyviä katualueita. Kaavassa alueen rakennusoikeus kasvaa 2400 kerrosneliömetristä yhteensä 7800 kerrosneliömetriin mahdollistaen kaupan laajentamisen Citymarket-mittakaavaan. - Tämä on merkittävä askel eteenpäin keskustan kehittämisen kannalta. Kaava mahdollistaa paljon toivotun kaupan tilojen huomattavan laajentamisen. Alueelta päästään myös purkamaan tyhjillään olevat rakennukset ja lisäämään Keskon pysäköintialuetta heidän aikataulunsa mukaan. Kaava mahdollistaa myös Tampereentien alikulun rakentamisen Tampereentien toisellekin puolelle. Kangasalan keskustan palveluiden tarjonnan kasvu lisää osaltaan keskustan pito- ja vetovoimaa, elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala kertoo. Linkki aiempaan tiedotteeseen: https://www.kangasala.fi/ajankohtaista/ka

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme