Kangasalan kaupunki

Kangasalan viheralue- ja ulkoliikuntapaikkaohjelman asukaskyselyn tuloksia käytetään kehittämistoimenpiteiden suunnitteluun

Jaa

Kesällä 2022 toteutettu asukaskysely keräsi runsaan määrän vastaajia ja arvokkaita kehittämisehdotuksia, joita käytetään pohjana tulevien vuosien investointien ohjaamisessa ja kehittämistoimenpiteiden suunnittelussa. Kangasalan viheralue- ja ulkoliikuntapaikkaohjelman luonnos asetetaan julkisesti nähtäville loka-marraskuun aikana, jolloin sitä on mahdollista kommentoida. Tavoitteena on, että ohjelma valmistuu joulukuussa 2022.

Sorolan kuntoportaat. Kuva: Kangasalan kaupunki
Sorolan kuntoportaat. Kuva: Kangasalan kaupunki

Asukaskyselyn avulla kartoitettiin kuntalaisten näkemyksiä ja toiveita Kangasalan viheralueiden ja ulkoliikuntapaikkojen kehittämiseen liittyen. Asukaskyselyyn osallistui lähes 700 vastaajaa, ja kyselyyn jätettiin yli 1800 kaupungin viheralueita ja ulkoliikuntapaikkoja koskevaa kehittämisehdotusta.

Kyselyn vastauksissa korostui erityisesti asukkaiden toiveet nykyisten viheralueiden ja ulkoliikuntapaikkojen laadun ja kunnossapidon parantamisesta. Esimerkiksi useista kaupungin pallokentistä toivotaan tekonurmipäällysteisiä ja toiminnoiltaan monipuolisempia, ja kaupungin uima- ja venerantojen yleiseen kunnossapitoon toivotaan kohennusta. Vahvana teemana vastauksissa nousi esiin myös ulkoliikuntapalveluiden alueellinen tasavertaisuus ja kyläkohteiden huomioiminen.

Tarkempaan yhteenvetoon asukaskyselyn vastauksista voit tutustua tästä linkistä

Parhaillaan laadittavan Kangasalan viheralue- ja ulkoliikuntapaikkaohjelman tavoitteena on ohjata viheralueiden ja ulkoliikuntapaikkojen rakentamista ja ylläpitoa seuraavan kymmenen vuoden ajan. Asukaskyselyssä saatuja kehittämisehdotuksia käytetään pohjana tulevien vuosien investointien ohjaamisessa ja kehittämistoimenpiteiden suunnittelussa. Kangasalan viheralue- ja ulkoliikuntapaikkaohjelman luonnos asetetaan julkisesti nähtäville kaupungin verkkosivuille loka-marraskuun aikana, jolloin siihen on mahdollista antaa kommentteja. Tavoitteena on, että ohjelma valmistuu joulukuussa 2022.

Kangasalan kaupunki toteuttaa hankkeen ja kyselyn yhteistyössä WSP Finland Oy:n kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jari Järvinen, kaupunginpuutarhuri
p. 050 550 9079, jari.jarvinen@kangasala.fi

Milla Santalehto, suunnittelija/ulkoalueet
p. 044 481 3009, milla.santalehto@kangasala.fi

Kuvat

Sorolan kuntoportaat. Kuva: Kangasalan kaupunki
Sorolan kuntoportaat. Kuva: Kangasalan kaupunki
Lataa
Kaupunkikanootteja Liutussa, Kaukajärven rannalla. Kuva: Kangasalan kaupunki
Kaupunkikanootteja Liutussa, Kaukajärven rannalla. Kuva: Kangasalan kaupunki
Lataa
Pitkäjärven koulun ulkokuntosali Vatialassa. Kuva: Ismo Santapukki
Pitkäjärven koulun ulkokuntosali Vatialassa. Kuva: Ismo Santapukki
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kangasalan kaupunki
Kangasalan kaupunki
Kunnantie 1
36201 Kangasala

03 5655 3000http://www.kangasala.fi

Kangasala on hyvinvoiva, kasvava ja voimakkaasti kehittyvä yli 32 000 asukkaan kaupunki kauniissa harju- ja järvimaisemissa hyvien kulkuyhteyksien äärellä Tampereen naapurissa. Olemme palveleva, uudistuvan toimintakulttuurin ja sujuvan arjen kaupunki, joka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet asumiseen, harrastamiseen, yrittämiseen ja työntekoon.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasalan kaupunki

Kasvava Kangasala investoi ja tähtää ylijäämäiseen talouteen uuden edessä14.10.2022 15:21:39 EEST | Tiedote

Vuoden 2023 talousarvion ja vuosien 2024-2025 taloussuunnitelman tekeminen on ollut vuosikymmenten suurimman julkishallinnon uudistuksen valmistelua: kaupungin talous liki puolittuu, kun siitä poistuu sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämiseen liittyvät tehtävät ja eurot. Tilalle tulee tiiviin ja vaikuttavan yhteistyön tekeminen Pirkanmaan hyvinvointialueen kanssa ja uudet hyvinvoinnin rakenteet kaupungissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme