Kangasalan kaupunki

Kangasalle suunnitellaan lisää luonnonsuojelualueita

Jaa

Kaupunginhallitus on 19.12.2022 pitämässään kokouksessa päättänyt esittää Pirkanmaan ELY-keskukselle kahden uuden luonnonsuojelualueen perustamista sekä yhden jo olemassa olevan luonnonsuojelualueen laajennusta Kangasalan kaupungin omistamilla maa-alueilla. Ehdotuksien toteutuessa kaupungin omistamien luonnonsuojelualueiden pinta-ala kasvaa yhteensä noin 22 hehtaarin verran.

Kuvassa Likolammin suojeltavaksi esitettyä rantametsää. Kuva: Kangasalan kaupunki.
Kuvassa Likolammin suojeltavaksi esitettyä rantametsää. Kuva: Kangasalan kaupunki.

Ensimmäinen kokonaan uusista luonnonsuojelualueista esitetään perustettavaksi Rikun kaupunginosassa Vesijärven rannalla sijaitsevan Likolammin ympäristöön. Suojelualueella pyritään suojelemaan Likolammin Vesijärvestä erottava maisemallisesti arvokas Likolamminharju sekä Likolammin ympäröivät rantametsät. Toinen uusi luonnonsuojelualue esitetään perustettavaksi Suinulaan Amerikanniemen kärkeen sekä niemen molemmin puolin sijaitseviin Kuttusaareen sekä Majurinsaareen, jotka ovat molemmat rakentamattomina säilyneitä saaria.

- Molemmilla uusista kohteista on voimassa olevissa kaavoissa suojelualueeksi jo kaavoitettuja alueita, joita ei kuitenkaan ole saatettu virallisen suojelun piiriin. Nyt tehdyillä esityksillä pyritään korjaamaan tämä tilanne, kertoo kaupungin ympäristösuunnittelija Katri Tolonen.

Jo olemassa olevan luonnonsuojelualueen laajentamista esitetään Majaalahdessa sijaitsevan Hietalahden luonnonsuojelualueen ympärille. Hietalahden luonnonsuojelualueen rajaus on tehty Uiheron rantatien varrelle keskittyvän jalopuukeskittymän mukaisesti. Luonnonsuojelualueen laajentamisella halutaan saattaa suojelun piiriin myös tätä jalopuukeskittymää ympäröivä muu luonnon monimuotoisuudelle arvokas metsä. Luonnonsuojelualueen laajentaminen turvaa samalla jo olemassa olevan luonnonsuojelualueen luontoarvoja. Suojelualueen laajentaminen Längelmäveden rantaan asti suojelee myös Majaalahden viimeisen rakentamattomana ja metsäisenä säilyneen rantavyöhykkeen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ympäristösuunnittelija Katri Tolonen, p. 044 423 5755, katri.tolonen@kangasala.fi

Kuvat

Kuvassa Likolammin suojeltavaksi esitettyä rantametsää. Kuva: Kangasalan kaupunki.
Kuvassa Likolammin suojeltavaksi esitettyä rantametsää. Kuva: Kangasalan kaupunki.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kangasalan kaupunki
Kangasalan kaupunki
Kunnantie 1
36201 Kangasala

03 5655 3000http://www.kangasala.fi

Kangasala on hyvinvoiva, kasvava ja voimakkaasti kehittyvä yli 32 000 asukkaan kaupunki kauniissa harju- ja järvimaisemissa hyvien kulkuyhteyksien äärellä Tampereen naapurissa. Olemme palveleva, uudistuvan toimintakulttuurin ja sujuvan arjen kaupunki, joka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet asumiseen, harrastamiseen, yrittämiseen ja työntekoon.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasalan kaupunki

Ellintien kaavavalitus on peruttu - K-Supermarketin laajentaminen mahdollistuu1.2.2023 13:50:36 EET | Tiedote

Aiemmin käsittelyssä ollutta Ellintien kaavaa koskeva valitus on peruttu, joten kaavan vahvistuminen mahdollistaa omalta osaltaan keskustan kehittämisen suunnitelmien mukaan. Ellintien kaava koskee keskustan korttelin 346 osaa ja siihen liittyviä katualueita. Kaavassa alueen rakennusoikeus kasvaa 2400 kerrosneliömetristä yhteensä 7800 kerrosneliömetriin mahdollistaen kaupan laajentamisen Citymarket-mittakaavaan. - Tämä on merkittävä askel eteenpäin keskustan kehittämisen kannalta. Kaava mahdollistaa paljon toivotun kaupan tilojen huomattavan laajentamisen. Alueelta päästään myös purkamaan tyhjillään olevat rakennukset ja lisäämään Keskon pysäköintialuetta heidän aikataulunsa mukaan. Kaava mahdollistaa myös Tampereentien alikulun rakentamisen Tampereentien toisellekin puolelle. Kangasalan keskustan palveluiden tarjonnan kasvu lisää osaltaan keskustan pito- ja vetovoimaa, elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala kertoo. Linkki aiempaan tiedotteeseen: https://www.kangasala.fi/ajankohtaista/ka

Myönnettyjen uusien asuntojen määrä kasvoi merkittävästi Kangasalla vuonna 202213.1.2023 16:03:23 EET | Tiedote

Rakentaminen oli Kangasalla vilkasta vuonna 2022 ja rakentamiseen liittyviä lupia käsiteltiin 525 kappaletta, joista rakennuslupien määrä oli 229. Pientalojen osuus tästä oli 105 rakennuslupaa. Toimenpidelupia käsiteltiin 228 kappaletta, joista maalämpökaivojen osuus oli 65 ja aurinkosähköjärjestelmien osuus 31. Vuonna 2021 rakentamisen lupia myönnettiin yhteensä 512 kappaletta. Vuonna 2022 myönnettiin aikaisempiin vuosiin verrattuna huomattavasti enemmän asuntoja. Myönnettyjen kerrostalojen määrä kasvoi kaksinkertaiseksi edellisiin vuosiin verrattuna ja oli 13 kappaletta. Myönnettyjen asuntojen (sisältää uudis- ja lisärakentamisen) lukumäärä kokonaisuudessaan oli 960 kappaletta, joista kerrostaloasuntojen osuus oli 762. Uusia asuntoja myönnettiin eniten Lamminrahkan uuteen kaupunginosaan. Vuonna 2022 käyttöönotettiin 379 asuntoa. Rakentaminen Kangasalla jatkuu edelleen vilkkaana ja rakentamisen lupia jätetään vireille edellisen vuoden vauhtia. Rakentamisen lupien keskimääräisen käsitt

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme