Suomen riistakeskus

Kannanhoidollisessa metsästyksessä saaliiksi 174 ilvestä

Jaa
Ilveksen kannanhoidollinen metsästys päättyi helmikuun lopussa. Saaliiksi saatiin 174 ilvestä. Saalis pieneni merkittävästi edellistalvesta, jolloin kaadettiin 306 eläintä.

Suomen riistakeskus myönsi poikkeuslupia yhteensä 178 ilveksen pyytämiseen. Määrä oli 142 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Luvista käytettiin yli 98 prosenttia.

Kannanhoidollisia poikkeuslupia myönnettiin hakemusalueille, joilla arvion perusteella kanta oli tiheä ja ilveksen kannankehitys kasvava tai vakaa.

Luonnonvarakeskus arvioi, että Suomessa oli ennen metsästyskauden alkua 2 150–2 405 yli vuoden ikäistä ilvestä. Ilveskanta kasvoi hienoisesti edelliseen arvioon verrattuna.

Luonnonvarakeskus antaa uuden arvion Suomen ilveskannasta keväällä. Kanta-arvion perustana ovat petoyhdyshenkilöiden Tassu-järjestelmään kirjatut tarkastetut pentuehavainnot. Suurpetohavainnot kannattaa ilmoittaa suurpetoyhdyshenkilöille, joiden yhteystiedot ovat haettavissa riista.fi-sivun yhteystietohausta.

Liite: Ilvesten kannanhoidollisen metsästyksen saalis alueittain

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: alueiden riistapäälliköt, ks. yhteystiedot
https://riista.fi/riistahallinto/yhteystiedot/

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen riistakeskus
Suomen riistakeskus
Sompiontie 1
00730 Helsinki

Suomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen riistakeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme