Akavan Erityisalat

Kannanotto Akavan puheenjohtajavalintaan – Tavoitteena tasa-arvoisempi Akava

Jaa

Akavassa valitaan toukokuussa puheenjohtaja seuraavalle kaudelle. Akavan Erityisalat edellyttää, että valittava puheenjohtaja ottaa huomioon Akavan koko moninaisen jäsenkunnan, myös heikossa työmarkkina-asemassa olevat. Liitto kiteyttää toiveensa viiteen teemaan.

– Akavan toukokuinen puheenjohtajan valinta seuraavalle nelivuotiskaudelle on herättänyt meillä Akavan Erityisaloissa keskustelun Akavan tulevaisuudesta. Vaikuttamalla puheenjohtajan valintaan haluamme varmistaa, että Akavassa ajetaan jatkossa täysillä koko moninaisen jäsenkunnan asiaa, sanoo Akavan Erityisalojen puheenjohtaja Tuire Eilittä.

Akavan Erityisalojen hallitus kiteyttää toiveensa Akavaan valittavalle uudelle puheenjohtajalle viiteen teemaan, joista liitto aikoo haastaa mahdollisia puheenjohtajiksi pyrkiviä.

Akavan Erityisalojen teemat ovat:

1) Yhdenvertainen ja inhimillinen työelämä ja sosiaaliturva.

2) Työn vaativuuteen ja korkeaan koulutukseen nähden alipalkattujen palkkaus ja työmarkkina-asema. 

3) Silpputyötä vaihtelevissa työmuodoissa tekevien aktiivinen edunvalvonta. Työelämän muutosten ennakointi ja tulevaisuuden työelämän rakentaminen oikeudenmukaiseksi.   

4) Vastuullisuus ilmastoasioissa ja kansainvälisesti reilun työelämän edistämiseksi. 

5) Akavan toimintatapojen läpinäkyvyys ja Akava-yhteisön sisäisen luottamuksen vahvistaminen. 

– Ottaako uusi puheenjohtaja huomioon alipalkattujen akavalaisten naisvaltaisten alojen merkityksen? Ovatko työelämän ja sosiaaliturvan inhimillisyys ja yhdenvertaisuus puheenjohtajan sydäntä lähellä? Aikooko hän työskennellä ilmastonmuutosta vastaan ja vaikuttaa reilun työelämän puolesta myös kansainvälisesti? Nämä kaikki ovat jäsenistöllemme tärkeitä ja yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa keskeisiä kysymyksiä, Tuire Eilittä sanoo. 

– Naisvaltainen jäsenistömme on Akavan pienipalkkaisinta. Heidän ansionsa eivät korkeasta koulutuksesta ja vaativasta työstä huolimatta useinkaan nouse edes suomalaisen keskipalkan tasolle. Akavassa on paljon vastaavassa asemassa olevia jäseniä. Vaikka palkkaneuvottelut ovat neuvottelujärjestöjemme YTN:n ja JUKOn työsarkaa, toivomme, että keskusjärjestönä Akava antaa omalla vaikuttamistyöllään selkeän tuen sekä akavalaisten neuvottelujärjestöjen että yksittäisten liittojen työlle tällä alueella, korostaa Akavan Erityisalojen toiminnanjohtaja Salla Luomanmäki. 

– Jäseniämme työskentelee myös ns. uuden työn ammateissa, joissa epävakaat työolot palkansaajan ja yrittäjien välimaastossa ovat tuttuja. Monen palkansaajajäsenemme työuraa leimaavat määräaikaisuudet. Näiden kysymysten tulisi jatkossakin kuulua Akavan työelämän kehittämisen agendalle, Luomanmäki sanoo. 

Luomanmäki ja Eilittä korostavat liiton haluavan uudelta puheenjohtajakaudelta myös lisää läpinäkyvyyttä Akavan toimintatapoihin.

– Tässä on kehitytty hyvään suuntaan. Akava-yhteisön sisäisen luottamuksen ja hyvän ilmapiirin rakentaminen ovat Akavan menestyksen perusta myös jatkossa.

Akavan Erityisalat ei näillä näkymin aio esittää omaa ehdokastaan Akavan mahdolliseen puheenjohtajavaaliin.

– Meiltä on jo kyselty kantoja Akavan puheenjohtajapohdintoihin, vaikka virallisia ehdokkaita ei ole vielä ilmaantunut. Siksi haluamme hyvissä ajoin nostaa keskusteluun jäsenillemme tärkeät kysymykset. Ehdokkaan sukupuoli tai ikä eivät ole meille tärkeitä asioita, vaan kanta jäsenillemme keskeisiin kysymyksiin, Eilittä ja Luomanmäki korostavat. 

***

Akavan Erityisalat on kulttuurin, hallinnon ja hyvinvoinnin asiantuntijoita ja esihenkilöitä edustava liitto, johon kuuluu 22 itsenäistä jäsenyhdistystä. Liitto on lähes 27 000 jäsenellään Akavan suurimpien liittojen joukossa. Jäsenistöstä noin puolet työskentelee julkisella ja puolet yksityisellä sektorilla. Liiton jäseninä on kasvavassa määrin myös ammatinharjoittajia ja yksinyrittäjiä.  

Lisätietoja: 

Akavan Erityisalojen puheenjohtaja Tuire Eilittä, p. 040 512 7483, tuire.eilitta@akavanerityisalat.fi

Akavan Erityisalojen toiminnanjohtaja, Akavan hallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja Salla Luomanmäki, p. 040 700 7800, salla.luomanmaki@akavanerityisalat.fi 

Yhteyshenkilöt

Anna Joutsenniemi, viestintäpäällikkö, Akavan Erityisalat, anna.joutsenniemi@akavanerityisalat.fi, puh. 040 525 8582, @AJoutsenniemi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Akavan Erityisalat
Maistraatinportti 4 A
00240 HELSINKI

0201 235 340http://www.akavanerityisalat.fi

Akavan Erityisalat on kulttuurin ja hallinnon sekä viestinnän ja hyvinvoinnin aloilla asiantuntija- ja esihenkilötehtävissä toimivien ammattiliitto, johon kuuluu 22  jäsenyhdistystä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akavan Erityisalat

Akavan Erityisalat: Kuntien kirjasto-, kulttuuri- ja nuorisotoimen asiantuntijoiden alipalkkaus korjattava palkkaohjelmalla15.1.2020 11:24:22 EETTiedote

Kunta-alan palkkaneuvotteluissa myös kulttuuri- ja vapaa-aikatoimen alipalkattujen asiantuntijoiden palkkakuoppa on korjattava. – Kuntaneuvotteluissa on kyse monien alipalkattujen ammattiryhmien palkkauksesta. Kannatamme ratkaisuksi kattavaa palkkaohjelmaa, sanoo Akavan Erityisalojen toiminnanjohtaja Salla Luomanmäki. Liiton jäseniä kuntaneuvotteluissa edustaa Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme