Suomen Keskusta r.p.

KANNANOTTO: Talouden tilanne on vakava ja näkymät epävarmat – SDP:n linja kuihduttaisi kasvun

Jaa
Keskustan varapuheenjohtajan ja puolueen talouspoliittisen työryhmän puheenjohtajan, kansanedustaja Markus Lohen mukaan Suomen talouden tilanne on vakava ja näkymät epävarmat.

Lohi hämmästelee, miten pääministeripuolue SDP:n talouspolitiikka tässä tilanteessa on kuin kumpujen yöstä.

- Kaikki kivet pitäisi nyt kääntää talouden kasvun aikaansaamiseksi. Yritykset ovat kasvun ja työpaikkojen luomisessa keskeisimpiä. SDP:n linjasta sen sijaan paistaa kateus ja kauna yrityksiä – ja yrittäjiä - kohtaan.

- Ehdotukset työllistämisverojen ja yrittäjien verotuksen kiristämisestä sekä yritysten maalaaminen veronkiertäjiksi ovat vastuutonta puhetta pääministeripuolueelta.

Lohen mukaan Keskusta haluaa puolestaan vahvistaa toimeliaisuutta ja yrittäjyyttä yhteiskunnassa.

- Vahvoihin taseisiin kannustanut osinkoverotus on ollut työllisyyttä ylläpitävä, kun yrityksemme ovat kestäneet paremmin kriisejä. Nyt ei pidä viedä kannusteita työllistämiseltä. SDP:n olisi syytä haudata esityksensä, jotka lannistavat eivätkä kannustaa työllistämään ja kasvattamaan yrityksiä.

Lohen mukaan SDP:n mainostamassa kasvupolitiikassa horisontti on liian kaukana. SDP:n kasvua vahvistavat esitykset ovat sellaisia, että vahvistaisivat kasvua vasta vuosien kuluttua. TKI-panokset sekä peruskoulutusuudistukset eivät vahvista kasvua tulevalla vaalikaudella. Tulevalla vaalikaudella tarvitaan sekä lyhyen että pitkän aikavälin kasvua vahvistavia toimenpiteitä

- Toivoisin, että pääministeripuolueelta tulisi vielä ennen vaaleja sellaisia ehdotuksia, jotka vahvistavat kasvua tai työllisyyttä lähivuosina. SDP:n haluttomuus ansiosidonnaisen työttömyysturvan uudistamiseen kannustavaksi tai työmarkkinasääntelyn joustavuuden lisäämiseen johtaa kasvuvajeen kasvamiseen, kun avoimet työpaikat eivät täyty tai yritysten työllistämiskyky kärsii.

Lohen mukaan Keskustaa ja SDP:tä yhdistää kuitenkin aktiivinen teollisuus- ja elinkeinopolitiikka, joka luo työpaikkoja eri puolille Suomea. Investointien vauhdittaminen edellyttää muun muassa nopeampaa luvitusta ja osaavan työvoiman saatavuuden varmistamista muun muassa työttömien täydennyskoulutuksella ja työperäisen maahanmuuton hidasteiden purkamisella.

 

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Keskusta r.p.
Suomen Keskusta r.p.
Apollonkatu 11 a
00100 Helsinki

010 289 7000http://www.keskusta.fi

Keskusta. Rohkeutta. Ratkaisuja. Keskusta on yli 110-vuotias kansanliike, joka rakentaa politiikkansa ihmisen, ei järjestelmän tarpeille.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Keskusta r.p.

Keskustan puoluevaltuusto 23.4.2023: Vaalivoittajat hallitukseen ja Keskusta oppositioon23.4.2023 11:58:43 EEST | Tiedote

Keskusta tarjosi vaaleissa äänestäjien arvioitavaksi perusteellisen ohjelmansa. Olimme valmiita jatkamaan hallitustyötä uudelta pohjalta, mikäli puolue saa kansalta vahvan kannatuksen. Suomalaiset antoivat tällä kertaa tukensa muille vaihtoehdoille. Kunnioitamme vaalitulosta. Vaalit voittaneilla puolueilla on nyt oikeus ja velvollisuus lunastaa vaalilupauksensa hallitusvastuussa.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eeva Kallin puhe Keskustan puoluevaltuuston kokouksessa22.4.2023 11:22:06 EEST | Tiedote

Hyvät puoluevaltuuston jäsenet, Vaalitulos – se on selvääkin selvempi. Nyt kansan tahdon pitää tulla todeksi. Voittajien pitää ottaa valta. Voittajien pitää ottaa vastuu. Mitä virkaa vaaleilla muuten on? Maa tarvitsee hallituksen. Asiat pitää hoitaa. Lupaukset pitää lunastaa. Bensan ja sähkön hinnan laskemisesta alkaen. Hyvät keskustalaiset, Vaalituloksen mukaisesti Keskusta menee oppositioon. Uskon, että isänmaata voi palvella myös sieltä. Olemme valmiita yhteistyöhön, jos päätökset ovat mielestämme oikeita. Sellaisia, jotka tuovat turvaa, työtä ja kasvua, tasa-arvoa ja toivoa. Sellaisia, joilla jokainen suomalainen ja koko maa pidetään mukana. Viime vaalikaudella päätimme viimein sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksesta. Nyt uudistusta pitää saada viedä hyvinvointialueilla eteenpäin. Hoitajapulaa pitää helpottaa ja hoitojonoja lyhentää. Peruspalveluja on vahvistettava ja lähipalvelut pitää turvata koko Suomessa. Toiminnan kehittämisen ohella näille on varattava riittävä rahoitus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme