Suomen Keskusta r.p.

KANNANOTTO: Talouden tilanne on vakava ja näkymät epävarmat – SDP:n linja kuihduttaisi kasvun

Jaa
Keskustan varapuheenjohtajan ja puolueen talouspoliittisen työryhmän puheenjohtajan, kansanedustaja Markus Lohen mukaan Suomen talouden tilanne on vakava ja näkymät epävarmat.

Lohi hämmästelee, miten pääministeripuolue SDP:n talouspolitiikka tässä tilanteessa on kuin kumpujen yöstä.

- Kaikki kivet pitäisi nyt kääntää talouden kasvun aikaansaamiseksi. Yritykset ovat kasvun ja työpaikkojen luomisessa keskeisimpiä. SDP:n linjasta sen sijaan paistaa kateus ja kauna yrityksiä – ja yrittäjiä - kohtaan.

- Ehdotukset työllistämisverojen ja yrittäjien verotuksen kiristämisestä sekä yritysten maalaaminen veronkiertäjiksi ovat vastuutonta puhetta pääministeripuolueelta.

Lohen mukaan Keskusta haluaa puolestaan vahvistaa toimeliaisuutta ja yrittäjyyttä yhteiskunnassa.

- Vahvoihin taseisiin kannustanut osinkoverotus on ollut työllisyyttä ylläpitävä, kun yrityksemme ovat kestäneet paremmin kriisejä. Nyt ei pidä viedä kannusteita työllistämiseltä. SDP:n olisi syytä haudata esityksensä, jotka lannistavat eivätkä kannustaa työllistämään ja kasvattamaan yrityksiä.

Lohen mukaan SDP:n mainostamassa kasvupolitiikassa horisontti on liian kaukana. SDP:n kasvua vahvistavat esitykset ovat sellaisia, että vahvistaisivat kasvua vasta vuosien kuluttua. TKI-panokset sekä peruskoulutusuudistukset eivät vahvista kasvua tulevalla vaalikaudella. Tulevalla vaalikaudella tarvitaan sekä lyhyen että pitkän aikavälin kasvua vahvistavia toimenpiteitä

- Toivoisin, että pääministeripuolueelta tulisi vielä ennen vaaleja sellaisia ehdotuksia, jotka vahvistavat kasvua tai työllisyyttä lähivuosina. SDP:n haluttomuus ansiosidonnaisen työttömyysturvan uudistamiseen kannustavaksi tai työmarkkinasääntelyn joustavuuden lisäämiseen johtaa kasvuvajeen kasvamiseen, kun avoimet työpaikat eivät täyty tai yritysten työllistämiskyky kärsii.

Lohen mukaan Keskustaa ja SDP:tä yhdistää kuitenkin aktiivinen teollisuus- ja elinkeinopolitiikka, joka luo työpaikkoja eri puolille Suomea. Investointien vauhdittaminen edellyttää muun muassa nopeampaa luvitusta ja osaavan työvoiman saatavuuden varmistamista muun muassa työttömien täydennyskoulutuksella ja työperäisen maahanmuuton hidasteiden purkamisella.

 

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Keskusta r.p.
Suomen Keskusta r.p.
Apollonkatu 11 a
00100 Helsinki

010 289 7000http://www.keskusta.fi

Keskusta. Rohkeutta. Ratkaisuja. Keskusta on yli 110-vuotias kansanliike, joka rakentaa politiikkansa ihmisen, ei järjestelmän tarpeille.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Keskusta r.p.

Mediatiedote: Annika Saarikon Vastuuta koko Suomesta - kiertue tulevana viikonloppuna 25.3.–26.3.23.3.2023 09:38:15 EET | Tiedote

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko kiertää Oulun, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Hämeen, Uudenmaan ja Helsingin vaalipiireissä tulevana viikonloppuna, osallistuen yhteentoista yleisötilaisuuteen. Kierros on osa Saarikon laajaa kotimaan kiertuetta. Tapahtumissa ohjelmana on mm. koko perheen karnevaaleja. Mukana on kunkin vaalipiirin kansanedustajaehdokkaita. Kiertueen ohjelma: La 25.3. klo 9.00 Oulu, Rotuaari klo 11.30 Kärsämäki, Laaksojen Rauta (piha-alue: Keskuskatu 8, 86710 Kärsämäki) klo 14.15 Viitasaari, Ravintola Lyhty (Haapasaarentie 5, 44500 Viitasaari) klo 16.30 Jyväskylä, Kahvila Elo (Kauppakatu 22, 40100 Jyväskylä) klo 18.15 Jämsä, Partalan koulu (Partalantie 212 42100 Jämsä) Su 26.3. klo 10.00 Ylöjärvi Juustoportti (Kumitie 2, 33470 Ylöjärvi) klo 11.00 Tampereen keskustori klo 12.00 Lempäälä Ideapark, Aitoleipä klo 14.30 Loppi, tori klo 16.30 Vantaa, Myyrmanni klo 18.00 Helsinki, paikka tarkentuu Saarikon haastattelupyynnöt erityisavustaja Hanna Markkasen kautta, puh. 050 43

Rakennusten energiatehokkuus: Keskustan mepit erittäin pettyneitä parlamentin äänestystulokseen14.3.2023 14:05:55 EET | Tiedote

Euroopan parlamentti äänesti tiistaina 14.3. täysistunnossa parlamentin neuvottelukannasta rakennusten energiatehokkuusdirektiiviin, joka sisältää ehdotuksia rakennusten energiakulutuksen ja päästöjen leikkaamisesta. Keskustan mepit Elsi Katainen ja Mauri Pekkarinen ovat erittäin pettyneitä parlamentin äänestystulokseen 343 puolesta, 216 vastaan, 78 tyhjää. Ehdotus on tämän hetkisessä muodossaan joustamaton ja aiheuttaisi huomattavia kustannuksia kotitalouksille.

Keskustan Honkonen tyrmää EU-parlamentin haaveet kotien pakkoremonteista7.3.2023 12:55:10 EET | Tiedote

Keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen torjuu jyrkästi EU-parlamentissa virinneet haaveet pakkoremonteista ihmisten koteihin. Kiinteistöliitto varoitti tiistaina, että mikäli EU:ssa syntynyt ehdotus kotien pakollisista energiaremonteista aikanaan etenisi päätökseksi, olisi lasku suomalaisille kodeille tuntuva. Keskusta ei tällaista hyväksy, Honkonen sanoo. - Suomessa koteja pitää remontoida kun omistajat niin päättävät, ei Brysselin pillin soidessa, Honkonen sanoo. - Suomalaiset rakentavat ja remontoivat kotejaan energiatehokkaiksi omaan tahtiinsa, sekä säästö- että ympäristösyistä. Kotien remonttipäätöksiin ei unionion viisastelijoita tarvita mestaroimaan. Honkonen muistuttaa, että tavallisten ihmisten elinkustannukset ovat sodan seurauksena nousseet jyrkästi. Kansalaisten arkitodellisuutta ei kuitenkaan EU-parlamentin pitkillä käytävillä ymmärretä. Tuloksena on kuolleena syntyneitä ehdotuksia, jotka eivät johda muuhun kuin EU:n arvovallan murenemiseen jäsenmaissa. - Mikäli EU-par

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme