Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kansainvälinen elokuvayhteistyö rakentaa muutoksen siltoja

Jaa

Neljä vaasalaisnuorta tekee kansainvälistä elokuvahistoriaa Bellinghamista ja Japanin Tateyamasta tulevien ystäviensä kanssa ja rakentaa näin muutoksen siltoja maiden välille. Bellinghamin omille ja sen ystävyyskaupunkien Vaasan ja Tateyaman nuorille järjestetään yhteinen kolmipäiväinen elokuvatyöpaja. Tempauksesta vastaa Bellinghamin nuorten mediahanke yhdessä Film Building -kumppaninsa kanssa. Työpaja huipentuu valmiiden elokuvien näytökseen maanantaina 3.5. klo 7.00.

Vaasan kaupunki solmi vuonna 2008 Yhdysvaltojen Washingtonin osavaltiossa sijaitsevan Bellinghamin kaupungin kanssa yhteistyösopimuksen, josta vuonna 2010 jalostui ns. ystävyyskaupunkisopimus. Tähän mennessä kaupunkien välillä on tapahtunut lähinnä kulttuurivaihtoa.

Nuorten tarve kohdata muita nuoria kaikkialta maailmasta on nyt suurempi kuin koskaan. Juuri nuorten empatiakyvyn kehittäminen ja keskinäisen ymmärryksen lisääminen onkin tavoitteena, kun Bellinghamin omille ja sen ystävyyskaupunkien Vaasan ja Tateyaman nuorille järjestetään yhteinen kolmipäiväinen elokuvatyöpaja. Tempauksesta vastaa Bellinghamin nuorten mediahanke yhdessä Film Building -kumppaninsa kanssa.

Vaasa innostui heti

Tätä juuri tarvitsimme vuoden koronaeristyksen jälkeen, sanoo Vaasan kaupungin yhteiskuntasuhdevastaava Susanna Slotte-Kock.

– Kun Bellinghamista otettiin yhteyttä, vastausta ei tarvinnut miettiä kahdesti vaan hankkeen markkinointi siitä kiinnostuneille nuorille aloitettiin välittömästi. Elokuvanteon käyttäminen luovana apuvälineenä kulttuurierojen siltaamisessa ja kaupunkien samankaltaisuuksien hahmottamisessa on aivan ajan hengen mukaista.

Vasa övningsskolas gymnasiumin vararehtori Diane-Christine Blusi ilahtui niin ikään yhteydenotosta.

Meidän oppilaamme olivat heti juonessa mukana. Oman lähiympäristön ja kotimaan tarkastelu ja omien tapojen selittäminen muualta tuleville saa lukiolaiset näkemään myös itsensä ja elämänsä uudessa valossa, sanoo Blusi.

Oppilaidemme lukujärjestyksessä on vieläpä mukana mediakurssi, joten tämä tuli kuin tilauksesta, kuvataiteen opettaja Lisette Smedlund iloitsee.

Kolmen mantereen hanke

Vasa övningsskolasta 28.4.–3.5. järjestettävään työpajaan osallistuu neljä innokasta nuorta: Lise Strandberg, Matilda Byholm, Julia Berg ja Emilia Liljedahl. Heistä työpaja vaikuttaa jännittävältä, vaikka tiedossa onkin aikaisia aamuherätyksiä, kun hanke levittäytyy kolmelle mantereelle.

Työpajan aikana tytöt pääsevät tekemään lyhytelokuvia aiheesta ”Samanlaisuus” pienryhmissä yhdessä uusien amerikkalaisten ja japanilaisten ystäviensä kanssa. Kaupunkien yhtäläisyyksien esiin tuominen on tärkeää samalla, kun nuoret oppivat hahmottamaan omien kotipaikkojensa erityispiirteitä. Aihe antaa osallistujille myös mahdollisuuden miettiä ystävyyskaupunkitoiminnan merkitystä, mikä puolestaan parhaimmillaan johtaa aivan uusiin kansainvälisen vaihdon muotoihin ja uuden sukupolven mukaantuloon toimintaan.

Ryhmät pitävät yhteyttä Zoomin ja sosiaalisen median välityksellä ja editoivat aineistoaan pilvipohjaisen työkalun avulla. Työpaja huipentuu valmiiden elokuvien näytökseen maanantaina 3.5. klo 7.00. Ilmoittaudu elokuvanäytökseen osoitteessa https://filmbuilding.org/resemblances. Elokuvat voi katsoa myös jälkikäteen osoitteissa www.filmbuilding.org tai www.bellinghamyouthmediaproject.org.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vaasan kaupungin yhteiskuntasuhdevastaava Susanna Slotte-Kock, p. 040 685 1187, susanna.slotte-kock@vaasa.fi

Vasa övningsskolas gymnasiumin vararehtori Diane-Christine Blusi, p. 050 315 1041, diane-christine.blusi@abo.fi

Bellingham video project Program Manager Lauren Mc Clanahan, mcclanl@wwu.edu

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

För första gången i Vasa förbereds ett språkprogram för hela staden7.5.2021 14:24:42 EEST | Tiedote

Nästan 100 olika språk talas i Vasa, vilket visar att flerspråkighet är en viktig del av en internationell stad som vår. Flerspråkighet återspeglas starkt även i det pågående omfattande språkprogrammet i Vasa stad. I synnerhet finns det en önskan att ytterligare öka användningen av engelska inom stadens service. Nu har invånarna möjlighet att påverka språkprogrammet och att uttrycka sin åsikt om det preliminära språkprogrammet fram till den 16 maj 2021.

Vaasassa laaditaan ensimmäistä kertaa koko kaupungin kattava kieliohjelma7.5.2021 14:23:44 EEST | Tiedote

Vaasassa puhutaan lähes 100 kieltä, siksi monikielisyys on tärkeä osa kansainvälistä kaupunkia. Monikielisyys näkyy vahvasti myös tekeillä olevassa laajassa Vaasan kaupungin kieliohjelmassa. Etenkin englannin kielen käyttöä halutaan entisestään lisätä kaupungin palveluissa. Asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa kieliohjelmaan ja kertoa mielipiteensä kieliohjelman luonnoksesta 16.5.2021 asti.

Villor som kulturellt fenomen – Österbottens museums utställning belyser sommarbosättningens historia6.5.2021 15:30:00 EEST | Tiedote

Österbottens museums sommarutställning är Villaliv, som presenterar villakulturens, sommarbosättningens och stuglivets historia i Vasaregionen och Österbotten från slutet av 1700-talet till nutid. Som ett övergripande kulturellt fenomen stäcker den sig utöver till temarelaterade föremål och konstruktioner även till fotografier och berättelser, även i digital form. Utställningen visas 7.5–29.8.2021.

Huvilat kulttuuri-ilmiönä – Pohjanmaan museon näyttely valottaa kesäasutuksen historiaa6.5.2021 15:30:00 EEST | Tiedote

Pohjanmaan museon kesänäyttelynä nähdään Huvilaelämää, joka esittelee Vaasan seudun ja Pohjanmaan huvilakulttuurin, kesäasutuksen ja mökkeilyn historiaa 1700-luvun lopulta nykypäivään saakka. Kokonaisvaltaisena kulttuuri-ilmiönä se ulottuu teemoittavan esineistön ja rakennelmien lisäksi valokuviin ja tarinoihin, myös digitaalisessa muodossa. Näyttely on esillä 7.5.–29.8.2021.

Närståendevårdarna kan i fortsättningen även köpa städhjälp med servicesedel6.5.2021 15:27:27 EEST | Tiedote

Användningen av servicesedeln inom närståendevården för personer som fyllt 18 år utvidgas till att även beröra städservice för att stöda välbefinnandet hos närståendevårdarna. Förslaget till förändringen kom från Vasanejdens närståendevårdare rf. Social- och hälsovårdsnämnden beslutade om ärendet under sitt möte 20.4.2021. Förändringen träder ikraft fr.o.m. 18.5.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme