Jyväskylän yliopisto

Kansainvälinen maisteriohjelma opettaa vastuullisuutta urheilujohtajille – kauppakorkeakoulu ja liikuntatieteellinen kohti uudenlaista yhteistyötä

Jaa

Jyväskylän yliopistossa alkaa uusi kansainvälinen maisteriohjelma, joka on suunnattu urheilu- ja liikuntaorganisaatioiden johto- ja asiantuntijatehtäviin tähtääville. Laajamittainen maisterikoulutus kehittää opiskelijoiden eettistä johtamisosaamista ja vastuullista liiketoimintaosaamista urheilualalla. Ohjelmaa esitellään vastuullisen urheilujohtamisen webinaarissa keskiviikkona 26.8.

Vastuullisen urheilujohtamisen maisteriohjelma vastaa nykypäivän tarpeisiin ymmärtää eettisiä asioita ja vastuullisuutta monitieteisesti sekä Suomessa että kansainvälisesti. Urheilu- ja liikunta-alalla tarvitaan juuri nyt uusia avauksia ja näkemyksellisyyttä.

Muun muassa ilmastonmuutos, eettiset kysymykset sekä viimeisimpänä Covid-19 ovat esimerkkejä globaaleista ilmiöistä, jotka vaikuttavat voimakkaasti myös urheiluorganisaatioiden toimintaan.Kokonaisuus toteutetaan uudenlaisena kahden tiedekunnan yhteistyönä.

– Maisteriohjelmaan kuuluu syventävän tason opintojaksoja muun muassa vastuullisesta johtamisesta ja henkilöstöjohtamisesta, erilaisten liikunta- ja urheiluorganisaatioiden toiminnan logiikasta, urheiluetiikasta sekä urheilusta yhteiskunnallisena ilmiönä. Lisäksi opiskelijat suorittavat pakollisen harjoittelun alan suomalaisissa tai kansainvälisissä organisaatioissa, kertoo Suvi Heikkinen Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta.

Maisteriohjelman järjestävät yhteistyönä Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu ja liikuntatieteellinen tiedekunta. Ohjelmassa yhdistyvät liiketaloustieteellinen ja liikunnan yhteiskuntatieteellinen ajattelu ja teoreettinen ymmärrys. Tämänkaltaista yhteiskoulutusta ei ole Jyväskylän yliopistossa aiemmin järjestetty.

Ohjelmassa hyödynnetään myös laajaa yhteistyö- ja sidosryhmäverkostoa. Yksi tärkeä sidosryhmä on Suomen Olympiakomitea, jonka toimitusjohtaja Mikko Salonen näkee koulutuksen tärkeänä avauksena.

– Urheilun ja liikunnan kenttä on nyt uuden edessä. Urheilu tarvitsee ammattimaisempaa johtamista ja osaamisen vahvistamista, Salonen sanoo.

Uusi koulutusohjelma on 120 opintopisteen laajuinen. Ensimmäiset opiskelijat pääsevät hakemaan koulutusohjelmaan tammikuussa 2021 ja aloittamaan opintonsa syyskuussa 2021. Koulutusohjelma on englanninkielinen.

Maisteriohjelmaan liittyen järjestetään vastuullisen urheilujohtamisen webinaari ke 26.8.2020 kello 13–14. Puhujina ovat kauppakorkeakoulun dekaani Hanna-Leena Pesonen, kansanedustaja ja entinen jääkiekkoilija Sinuhe Wallinheimo sekä Adeccon toimitusjohtaja ja entinen kymmenottelija Sami Itani. Webinaariin voi liittyä Zoom-linkin kautta:

https://jyufi.zoom.us/j/62784505860  
salasana:318599
tapahtuman ID: 627 8450 5860

Lisätietoja:

Suvi Heikkinen, ohjelman johtaja, kauppakorkeakoulu, Jyväskylän yliopisto
puhelin +358 40 805 3319
sähköposti: suvi.s.heikkinen@jyu.fi

Hanna Vehmas, ohjelman johtaja, liikuntatieteellinen tiedekunta, Jyväskylän yliopisto
puhelin +358 40 805 3977
sähköposti: hanna.m.vehmas@jyu.fi

Ohjelman verkkosivut.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 25.9.2020: Lukio tarjoaa kirjoittamisen oppimisen mahdollisuuksia, joita opiskelijat eivät osaa hyödyntää18.9.2020 07:00:00 EESTTutkimus

Kirjoittaminen lukion äidinkielen ja kirjallisuuden kursseilla on monipuolista, mutta opetussuunnitelman, ylioppilaskokeen ja lukiolaisten kirjoittamiskäsitykset eroavat toisistaan. Väitöstutkimus tarkastelee lukion kirjoittamista ekologisesta näkökulmasta eli pyrkii ymmärtämään kirjoittajan ja kirjoitusympäristön vuorovaikutussuhdetta.

JYUnity-tiedelehdessä: Enteroviruksen osaaja löysi luonnosta myös koronaviruksen päihittäviä molekyylejä17.9.2020 11:24:38 EESTTutkimus

Virustutkija Varpu Marjomäki Jyväskylän yliopistosta on tutkimuksissaan päässyt maailman yleisimmän ihmisiä infektoivan viruksen, enteroviruksen, niskan päälle. Humahtaen parikymmentä vuotta sitten alkanut innostus virukseen tuottaa nyt tuntuvia tuloksia: yksi patentti on jo rekisteröity ja työn alla on kaksi uutta patenttia molekyyleistä, jotka nitistävät enterovirusten ohella monia viruksia. Aihe on polttava, sillä tutkimusryhmä on havainnut molekyylien tepsivän myös koronaviruksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme