Kustannusosakeyhtiö OtavaKustannusosakeyhtiö Otava

Kansainvälinen rikoskirjallisuusfestivaali Nordic Noir valtaa Rukan tammikuussa 2019

Jaa

Rukalla 18.-20.1. 2019 järjestettävä Nordic Noir on Suomen ensimmäinen puhtaasti pohjoismaiseen rikoskirjallisuuteen keskittyvä kansainvälinen kirjallisuusfestivaali.

Nordic Noir tuo tammikuussa Suomen Rukalle Pohjoismaiden suurimmat ja kuumimmat rikoskirjallisuuden nimet. Kuusamon maagisissa maisemissa nähdään viikonlopun aikana kirjailijatähtiä Ruotsista, Norjasta, Islannista ja Suomesta. Yksi tunnettummista Nordic Noir -vieraista on Stockholm Trilogy -dekkarisarjastaan tunnettu Jens Lapidus. Muita ruotsalaisvieraita ovat Erik Axl Sund -pseudonyymin ja suositun Varistyttö-trilogian takaa löytyvä ruotsalaiskaksikko Jerker Eriksson ja Håkan Axlander Sundquist, Wallander-televisiosarjan käsikirjoittaja, rikoskirjailija Stefan Ahnhem sekä suositun Magdalena Hansson -trilogian kirjoittaja Ninni Schulman. Norjasta mukana ovat huippusuositut Samuel Bjørk ja Frode Sandel Øien ja Islannista menestyskirjailijat Ragnar Jonasson ja Yrsa Sigurðardóttir.

Suomalaisia Nordic Noir -festivaalilla edustavat vuonna 2017 kirjallaan Hammurabin enkelit esikoisdekkaripalkinnon pokannut Max Seeck, yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä dekkaristeista ja juuri uuden Pikku Siperia -kirjan julkaissut Antti Tuomainen sekä kansainvälistä mainetta niin ikään nauttiva Kati Hiekkapelto.

Festivaalin moderaattoreina toimivat toimittaja, kirjailija ja Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi, kirjailija ja Helsinki Lit -festivaalin ohjelmajohtaja Philip Teir sekä muun muassa vuoden 2013 graafikkona palkittu Kasper StrömmanYhteistyö Suomen Kansallismuseon kanssa tuo festivaalille myös ex-pankkiryöstäjä-vankikarkurin, nykyisen tietokirjailijan Jan Jalutsin

Nordic Noir on myös musiikkia ja pohjoisen taikaa

Festivaalin klubeilla esiintyvät tummanpuhuvasta musiikistaan tunnettu, uutta materiaalia valmisteleva laulaja-lauluntekijä Mirel Wagner sekä kolme arvostelumenestysalbumia julkaissut laulaja-lauluntekijä Antero Lindgren.

Festivaalin pohjoinen sijainti, pimeä vuodenaika ja Kuusamon ainutlaatuinen ympäristö tarjoavat puitteet uniikille kirjalliselle kokemukselle. Ohjelma koostuu paneelikeskusteluista, haastatteluista ja muista kirjallisuusaiheisista ohjelmanumeroista sekä musiikista. Nordic Noirin kanssa samanaikaisesti Rukalla järjestettävä Polar Night Light Festival tekee esiintymispaikoista myös osan vaikuttavaa valofestivaalia.

Katso Nordic Noirin koko ohjelma ja päiväkohtaiset aikataulut osoitteesta:

http://www.nordicnoir.fi/program/

Lisätietoja Nordic Noir -festivaalista:

http://www.nordicnoir.fi/

https://www.facebook.com/nordicnoirfestival/

https://www.instagram.com/nordicnoirfestival/

https://www.tiketti.fi/nordic-noir-scandic-rukahovi-conference-center-kuusamo-lippuja/57469

Festivaaliorganisaatio, lisätietoja:

Aki Roukala

Is This Art!

aki@isthisart.fi

http://www.isthisart.fi/

+358 40 758 7277

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Milla Palovaara
Tuottaja
Like Kustannus/Kustannusosakeyhtiö Otava Oy
Uudenmaankatu 10
00120 Helsinki
milla.palovaara@like.fi
+358 40 596 7973

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Otava julkaisee Erkki Liikasen kirjan syksyllä 20196.3.2019 12:26:11 EETTiedote

Erkki Liikanen kuvaa omaelämäkerrallisessa teoksessaan Suomen polkua sodan jaloista Euroopan unioniin. Matka välirauhasopimuksesta Euroopan unionin jäseneksi vei 50 vuotta ja 100 päivää, ja se oli ihmeellinen kasvutarina. Sodan päätyttyä syntyivät suuret ikäluokat, jotka muuttivat Suomea suuresti. Liikanen kuului heistä viimeisiin. Teoksessaan Olin joukon nuorin Liikanen kuvaa myös omaa matkaansa Mikkelin Lähemäeltä Helsinkiin ja edelleen Brysseliin. Kirjassa uskonnollisessa perheessä varttuva nuori mies käy läpi koettelemuksia, löytää elämänsä rakkauden ja lähtee mukaan politiikkaan. 1970- ja 1980-luvuilla Liikanen toimii SDP:n ja valtakunnan sisäpiirissä ja nousee sen jälkeen valtiovarainministeriksi ja suurlähettilääksi Brysseliin. Muistelmat ulottuvat vuoteen 1995, jolloin Suomi liittyi Euroopan unioniin ja Liikasesta tuli ensimmäinen suomalainen komissaari. Toinen osa seurannee, kun tehtävät Euroopassa ovat päättyneet. ”Kuuluin sodanjälkeisten sukupolvien nuorimpiin, ja siksi nämä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme