Kansainvälisen kemian vuoden kunniaksi nobelisti Virtasesta valmistunut näytelmä kantaesitetään Helsingin yliopistossa 11.11.

Jaa
Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Virtanen-näytelmän ensi-iltaan, joka on valtakunnallisen LUMA-keskuksen juhlaseminaarin yhteydessä Kumpulan tiedekampuksella kemian laitoksella perjantaina 11.11.2011 kello 17.00, osoitteessa A. I. Virtasen aukio 1.

Tieteen suurmiehet ja suurnaiset yleensä muistetaan vain saavutustensa vuoksi. Kun puhutaan kemiasta kemian juhlavuonna, puhutaan myös ihmisten välisestä kemiasta, vuorovaikutuksesta. Juhlavuoden kunniaksi yliopistossa muistellaan A. I. Virtasta, ei vain laboratorioissa vaan myös näyttämöllä.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Virtanen-näytelmän ensi-iltaan, joka on valtakunnallisen LUMA-keskuksen juhlaseminaarin yhteydessä Kumpulan tiedekampuksella kemian laitoksella perjantaina 11.11.2011 kello 17.00, osoitteessa A. I. Virtasen aukio 1.

Juhlaseminaari on kutsuvierastapahtuma, joka järjestetään LUMA-viikon kunniaksi. Sen teemana on YK:n kansainvälinen kemian vuosi ja Helsingin yliopiston kemian
opettajankoulutusyksikön 10-vuotistaipale. Seminaarin yhteydessä julkistetaan LUMA-rahasto, jonka tarkoituksena on kerätä varoja lasten ja nuorten matematiikan, luonnontieteiden, teknologian ja tietotekniikan opiskelun ja harrastuneisuuden tueksi. Rahaston tuotoilla pyritään tukemaan myös opettajien kouluttautumista sekä opetuksen tutkimusta Suomessa ja kansainvälisesti. Lisätietoa rahastosta:
http://www.helsinki.fi/insight/luma/index.html .

Virtanen-näytelmän on käsikirjoittanut Ilkka Pollari, ja projektin toteuttajana ovat LUMA -keskus ja Helsingin yliopiston kemian opettajankoulutusyksikkö.

Ohjaajat: Jan Jansson, Linnea Töyrylä ja työryhmä

Rooleissa:

Jan Jansson
Linnea Töyrylä
Kai Kaksonen
Johannes Posti
Anna Palomäki
Lauri Paakkari
Toni Rantaniitty

Lavastus ja tekniikka: Veli-Matti Vesterinen, Lauri Vihma ja Veli Pollari

Puvustus ja materiaalit: Marja Happonen ja Simo Tolvanen

Virtanen-näytelmä esitetään myös Aalto-yliopistossa 17.11. kello 17.

Lisätietoa näytelmästä ja tulevista näytöksistä: http://www.luma.fi/tapahtumat/826/virtanen .

LUMA-seminaarin ohjelma: http://www.luma.fi/tapahtumat/579/luma-juhlaseminaari .

LUMA-keskus (http://www.helsinki.fi/luma/) on Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan koordinoima sateenvarjo-organisaatio koulujen, yliopistojen ja elinkeinoelämän yhteistyölle.

Lisäti etoja: koordinaattori Jenni Vartianen ( jenni.vastinsalo@helsinki.fi ), puhelin 050 311 2589, tai johtaja Maija Aksela ( maija.aksela@helsinki.fi )

Ystävällisin terveisin

Minna Meriläinen-Tenhu, tiedottaja, puhelin (09) 191 51042

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme