Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Kansainvälisessä konferenssissa keskustellaan sukupuolten tasa-arvon edistämisestä ulkopolitiikan keinoin

Jaa

Ulkoministeri Pekka Haavisto on kutsunut koolle sukupuolten tasa-arvon edistämistä ja feminististä ulkopolitiikkaa käsittelevän kansainvälisen konferenssin 16. marraskuuta Säätytalolle Helsinkiin. Konferenssissa on tarkoitus jakaa parhaita käytäntöjä tasa-arvoa edistävän ulkopolitiikan sisällöstä ja keinoista. Tavoitteena on myös lisätä keskustelua feministisestä ulkopolitiikasta Suomessa. Ulkoministeri Haaviston toimeksiannosta on tilattu riippumaton selvitys siitä, miten sukupuolten tasa-arvon edistäminen on onnistunut Suomen ulkopolitiikassa.

”On hienoa päästä kuulemaan kansainvälisten asiantuntijoiden näkemyksiä siitä, miten tasa-arvoa sekä naisten ja tyttöjen oikeuksia edistetään mahdollisimman tehokkaasti. Suomen tulee olla mukana kaikissa ytimissä tässä teemassa, joka on meille kansallisesti erittäin tärkeä”, sanoo ulkoministeri Haavisto.

Konferenssin paneelikeskusteluiden teemoina ovat naiset ulkopolitiikan tekijöinä ja rauhanrakentajina, seksuaalisen ja sukupuolittuneen väkivallan ehkäisy ja poistaminen, seksuaali- ja lisääntymisterveyden ja -oikeuksien edistäminen, sekä feministinen ulkopolitiikka välineenä muuttuvassa turvallisuusympäristössä.

Konferenssissa kuullaan myös paneelikeskustelu, jossa kansanedustajat keskustelevat feministisestä ulkopolitiikasta Suomen kontekstissa. Lisäksi konferenssissa esitellään ulkoministeri Haaviston aloitteesta toteutettua riippumatonta selvitystä tasa-arvon toteutumisesta Suomen ulkopolitiikassa. Selvitys julkaistaan konferenssin yhteydessä ja se on luettavissa 16. marraskuuta alkaen ulkoministeriön verkkosivuilta.  

Konferenssi järjestetään Kansainvälisten ihmisoikeusasiain neuvottelukunnan ulkoministeriölle luovuttamien suositusten perusteella. Neuvottelukunnan suositusten mukaan ulkoministeriön tulisi sitoutua ”sukupuolten tasa-arvoa ja naisten oikeuksia ihmisoikeusperustaisesti ja intersektionaalisesti edistävään ulkopolitiikkaan (Feminist Foreign Policy, FFP)”. Suositukset ovat luettavissa kokonaisuudessaan Naisjärjestöjen keskusliiton sivuilta.

Konferenssia voi seurata suorana ulkoministeriön verkkosivuilla.

Lue lisää:


Lisätietoja:


Katri Viinikka, tasa-arvosuurlähettiläs, ulkoministeriö, puh. +358 295 350 276

Katariina Salo, projektiavustaja, ihmisoikeuspolitiikan yksikkö, ulkoministeriö, puh. +358 295 350 475

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Government proposal on Finland’s accession to NATO submitted to Parliament5.12.2022 11:27:59 EET | Press release

The Finnish Government submitted a proposal on Finland’s accession to NATO to Parliament on 5 December. The consultation on the draft proposal generated about 1,600 responses. The Government reviewed the proposal based on the responses and supplemented the rationale with specifications concerning cooperation between the Government and the President of the Republic, Parliament’s role in the handling of NATO matters and in making decisions on them, and the status of Åland Islands under international law.

Regeringens proposition om Finlands anslutning till Nato har överlämnats till riksdagen5.12.2022 11:22:03 EET | Tiedote

Statsrådet har den 5 december överlämnat en proposition om Finlands anslutning till Nato till riksdagen. Närmare 1 600 utlåtanden lämnades om propositionsutkastet under remissbehandlingen. Utifrån utlåtandena har motiveringarna i propositionen kompletterats bland annat vad gäller samarbetet mellan statsrådet och republikens president, riksdagens ställning i behandlingen av och beslutsfattandet om Natoärenden samt Ålands folkrättsliga ställning.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme